Hoe mijn Facebook-account te deactiveren

tutorial om facebook te deactiveren

Facebook is momenteel het meest gebruikte sociale netwerk ter wereld. Hoewel er de afgelopen twee jaar verschillende schandalen mee zijn geweest, vooral door de privacy en beveiliging op internet. Omdat het bedrijf niet al het mogelijke heeft gedaan om de gegevens van gebruikers die een account hebben op dit sociale netwerk te beschermen. Om deze reden zijn er mensen die de beslissing hebben genomen om hun account op het sociale netwerk te deactiveren.

Dit is iets dat u op elk moment kunt doen. Daarom voor die gebruikers die interesse om uw account op het sociale netwerk te deactiveren, het is mogelijk. Hoewel er enkele aspecten zijn waarmee rekening moet worden gehouden bij het deactiveren van het Facebook-account. Enkele aspecten die belangrijk zijn om te weten.

Facebook-account deactiveren of verwijderen?

Header verwijder inhoud Facebook

Dit is het eerste concept dat in dit proces duidelijk moet zijn. Facebook biedt gebruikers deze twee opties. De optie om het account te deactiveren betekent dat genoemd account in het sociale netwerk blijft een tijdje inactief. Geen enkele gebruiker zal dus het profiel van deze persoon kunnen bezoeken of berichten naar hem kunnen sturen. Maar geen van de accountgegevens wordt verwijderd. Dus wanneer de gebruiker wil terugkeren, hoeft hij alleen in te loggen op zijn account, met zijn gebruikersnaam en wachtwoord (als je het je nog herinnert) en alles zal er weer normaal in worden.

Maar de De tweede optie die Facebook biedt, is om het account te verwijderen. Dit betekent dat het account in het sociale netwerk voor altijd verdwijnt, zodat alle gegevens erin worden verwijderd. De foto's, video's en berichten van genoemde gebruiker op het sociale netwerk worden verwijderd. Het is dus een veel completere actie, maar waarvan je zeker moet zijn.

Dus dat de gebruiker moet duidelijk zijn over wat hij wil doen in deze betekenis. Als je een pauze wilt nemen van Facebook, kun je het beste wedden op het deactiveren van het account. Hierdoor kan de gebruiker terugkeren naar het account wanneer hij van mening is dat de pauze is beëindigd. Maar als u voor altijd wilt stoppen met het gebruik van het sociale netwerk, kunt u het beste doorgaan met het verwijderen van het account. Beide opties worden hieronder toegelicht.

Gerelateerd artikel:
Hoe foto's van Facebook te downloaden

Deactiveer Facebook-account

Deactiveer Facebook-account

In deze eerste optie is het besluit om het account op het sociale netwerk te deactiveren, iets dat tijdelijk is. Dus als u in de toekomst weer toegang wilt tot dat account, hoeft u zich alleen maar opnieuw aan te melden. Om dit te doen, moet u eerst Facebook invoeren. Het is zowel mogelijk op een computer als op een smartphone, hoewel deze dingen meestal comfortabeler zijn als ze in de computerversie worden gedaan.

Eenmaal binnen het sociale netwerk, moet u op de pijl naar beneden in de rechterbovenhoek van het scherm klikken. Wanneer u dit doet, verschijnt een contextmenu met verschillende opties. Een van de opties in deze lijst is configuratie. We klikken erop en voeren de configuratie in. Vervolgens kijken we naar de linkerkant van het scherm. Er zijn daar verschillende secties, een daarvan Uw Facebook-informatie, waarop we klikken.

Vervolgens verschijnen in het centrale deel van het scherm een ​​reeks nieuwe opties. Onder hen hebben we er een genaamd Verwijder uw account en informatie. Rechts ervan is er een weergaveknop waarop we klikken om de opties in deze sectie te zien. We zullen dus zien dat we twee opties hebben. Een daarvan is om het account te deactiveren, dat is degene die ons interesseert. We klikken erop om ermee door te gaan. Facebook zal ons verschillende vragen stellen, waarmee ze willen dat we blijven, maar we moeten gewoon doorgaan tot we bij de laatste stap zijn. Daarin hoeft u alleen maar te klikken op het account deactiveren. Het is dus al voltooid.

Gerelateerd artikel:
Hoe u eenvoudig al mijn Facebook-berichten kunt verwijderen

Verwijder Facebook-account

Verwijder Facebook-account

Deze tweede optie is sindsdien iets extremer gaat ervan uit dat het genoemde account volledig is verwijderd Definitief. Wat betekent dat alles in dat account permanent wordt verwijderd. Het proces lijkt erg op het proces dat we in het vorige geval moeten volgen. Open daarom Facebook en klik op de pijl naar beneden rechtsboven in het scherm. Vervolgens voeren we de configuratie van het sociale netwerk in.

We kijken weer naar het linkerdeel van het scherm, waar we klikken op de optie genaamd Uw Facebook-informatie. Vervolgens verschijnen de opties die naar deze sectie verwijzen in het midden van het scherm. Nogmaals, we moeten de sectie met de naam Uw account en informatie verwijderen openen, dus we klikken op bekijken om de opties te zien die er zijn. Het brengt ons naar een nieuw scherm, waar we de twee opties van tevoren hebben. Deactiveer of verwijder het account in het sociale netwerk. In dit geval is wat ons interesseert om te elimineren.

Voordat we doorgaan met het verwijderen van het account, hebben we de mogelijkheid om alle gegevens die we in het Facebook-account hebben te downloaden. Hiervoor moet je wel klik op de optie om informatie te downloaden. Hiermee krijgt u toegang tot alle foto's, video's of berichten die in uw account op het sociale netwerk stonden. Omdat er meestal gegevens zijn die u er alleen in hebt, en u deze niet wilt verliezen. Als die informatie is gedownload, ben je klaar voor de volgende stap.

Gerelateerd artikel:
Hoe verwijderde Facebook-berichten te herstellen

Dan moet je klikken op account verwijderen, dat is de blauwe knop onderaan. Het eerste dat ons wordt gevraagd, is het wachtwoord van het Facebook-account invoeren, om te verifiëren dat het de eigenaar van het account is die deze actie uitvoert. Zodra dit is gebeurd, hoeft u alleen maar een reeks schermen te volgen, totdat u de laatste stap bereikt, namelijk het verwijderen van genoemd account.


De inhoud van het artikel voldoet aan onze principes van redactionele ethiek. Klik op om een ​​fout te melden hier.

Wees de eerste om te reageren

Laat je reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

*

  1. Verantwoordelijk voor de gegevens: Miguel Ángel Gatón
  2. Doel van de gegevens: Controle SPAM, commentaarbeheer.
  3. Legitimatie: uw toestemming
  4. Mededeling van de gegevens: De gegevens worden niet aan derden meegedeeld, behalve op grond van wettelijke verplichting.
  5. Gegevensopslag: database gehost door Occentus Networks (EU)
  6. Rechten: u kunt uw gegevens op elk moment beperken, herstellen en verwijderen.

bool (waar)