Hva er delte kontoer i Gmail og hvordan du konfigurerer dem

Planlegg utsendelse i Gmail

Gmail er e-posttjenesten som de fleste av oss bruker i vårt daglige. For mange mennesker er det også noe som brukes til arbeid eller studier. I noen tilfeller kan det hende at deling av en konto ikke blir fjernet, spesielt av arbeidsgrunner. Slik sett er delte kontoer et alternativ det er verdt å vurdere.

Mange har sannsynligvis aldri hørt om disse delte Gmail-kontoene. Følgende vi forteller deg mer om hva de er, og hvor nyttige de kan ha for oss. Også måten vi kan konfigurere en i tilfelle vi er interessert i å bruke den.

Hva er delte kontoer i Gmail

Gmail-bilde

En delt konto er en Gmail-konto som flere personer har tilgang til. Spesielt når det gjelder studier eller arbeid, kan det være interessant at det er flere som har tilgang til denne kontoen, som bare vil bli brukt til å ha kontakt med klienter eller andre avdelinger i selve selskapet. Tanken er at minst to personer vil ha tilgang til det hele tiden.

I denne kontoen deles den samme adressen og passordet er uansett det samme for alle personene som har tilgang. Når en konto opprettes på e-postplattformen, er det muligheten for konfigurer nevnte konto som en å dele. Så alt kan justeres i denne forbindelse, fra folk som har tilgang til passordet.

Selvfølgelig, når du bruker denne typen kontoer, er det viktig at bare visse personer har tilgang for å unngå problemer med kontoen. Passord det bør derfor bare deles med disse menneskene. Selv om Gmail ikke tillater at passordet til den kontoen endres til enhver tid. En god beskyttelse, men i tilfelle den skal endres, bør dette være noe som kommuniseres mellom personene som bruker den nevnte kontoen.

Relatert artikkel:
Hvordan planlegge sending av e-post med Gmail

Hvordan sette opp en delt konto i Gmail

Gmail gir kontotilgang

Hvis vi har tatt beslutningen om å bruke en delt konto, vi må konfigurere det hele tiden. Dette er noe vi skal gjøre direkte i Gmail. For det første må vi logge på med den aktuelle kontoen vi skal dele, ellers må det opprettes en ny fra bunnen av, i tilfelle dette er ønsket alternativ. I alle fall må vi gå til innboksen i kontoen.

Når du er i innboksen, klikker du på tannhjulikonet øverst til høyre. En liten kontekstuell meny åpnes, hvor vi har flere alternativer. Klikk deretter på konfigurasjonsalternativet. Når vi er i innstillingene, ser vi at det er noen faner øverst. En av disse alternativene er Kontoer og import, som vi skal klikke på.

Her finner vi seksjonen kalt Gi tilgang til kontoen din. Dette er seksjonen der vi kan la andre Gmail-kontoer få tilgang til den. Denne funksjonen eller muligheten er å legge delegater til denne kontoen. I en personlig konto har vi mulighet for å legge til opptil 10 delegater på det meste. Hvis det er en forretningskonto, øker beløpet til 25. Så vi har nok margin i denne forbindelse, som vi kan se.

Gmail-delegat e-postkonto

I delen om å gi tilgang til kontoen din, klikk deretter på teksten «Legg til en ny konto«, Som er med blå bokstaver. Når du klikker på den, blir vi bedt om å oppgi en e-postadresse slik at denne personen har sagt tilgang. Når vi går inn i kontoen, viser Gmail oss et nytt vindu der konsekvensene som dette har er nevnt. Hvis vi er sikre, trenger vi bare å klikke på send-knappen. Denne personen vil motta en e-post om at de har tilgang til denne e-postkontoen fra nå av.

Relatert artikkel:
Hvordan endre Gmail-passordet ditt

Aspekter å ta hensyn til i den delte kontoen

Delegatene vil kunne lese meldingene som sendes til den delte kontoen. De kan også svare på dem når som helst, i tillegg til å skrive nye meldinger. De vil også kunne slette samtaler som er i innboksen. Når de sender en melding, i adressedelen, kan du se hvilken Gmail-konto som har sendt den. Så hvis du har vært en av delegatene, vises adressen din.

Av sikkerhetsgrunner tillater ikke Gmail delegater å endre dette passordet på denne delte kontoen. De har heller ikke muligheten til å snakke i Hangouts fra den. Dette er viktige ting du bør vurdere hvis noen får tilgang fordi noen andre er på ferie og normalt kommuniserer med noen som bruker Hangouts. Siden den andre personen ikke vil ha denne muligheten.

Legg til eller fjern delegater

Gmail

Hvis du når som helst vil legge til en ny delegat til kontoen, det er mulig. Vi har allerede nevnt at det er visse grenser når det gjelder antall, på 10 og 25 delegater, avhengig av hvilken type Gmail-konto det er. For å legge til en ny delegat skal vi følge de samme trinnene som vi har fulgt ovenfor. Vi går inn i konfigurasjonen, deretter i delen Kontoer og import, og vi går til muligheten for å gi tilgang til kontoen min. Der har vi muligheten til å legge til en konto, hvor vi klikker og vi skal legge inn e-postadressen til kontoen vi vil invitere.

Relatert artikkel:
Slik sikkerhetskopierer du Gmail

Det kan være at du etter en stund bare vil fjerne en delegat fra den kontoen. Du trenger bare å oppgi samme del av tilgangen til kontoen, hvor du vil få adressene du har gitt tilgang til. Hvis du vil slette noen av dem, må du trykke og følge trinnene som Gmail ber deg om i denne forbindelse. Det vil ikke være vanskelig å fjerne en delegat.

Slette en delegat er bare mulig fra hovedkontoen. Dette betyr at en delegat ikke vil være i stand til å slette en annen som er lagt til den kontoen. Det er et viktig aspekt å vurdere også.


Innholdet i artikkelen følger våre prinsipper for redaksjonell etikk. Klikk på for å rapportere en feil her.

Bli den første til å kommentere

Legg igjen kommentaren

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*

  1. Ansvarlig for dataene: Miguel Ángel Gatón
  2. Formålet med dataene: Kontroller SPAM, kommentaradministrasjon.
  3. Legitimering: Ditt samtykke
  4. Kommunikasjon av dataene: Dataene vil ikke bli kommunisert til tredjeparter bortsett fra ved juridisk forpliktelse.
  5. Datalagring: Database vert for Occentus Networks (EU)
  6. Rettigheter: Når som helst kan du begrense, gjenopprette og slette informasjonen din.