Cum să îmi dezactivez contul Facebook

tutorial pentru dezactivarea facebook-ului

Facebook este în prezent cea mai utilizată rețea socială din întreaga lume. Deși în ultimii doi ani au existat mai multe scandaluri, în special de către confidențialitate și securitate pe web. Întrucât compania nu a făcut tot posibilul atunci când vine vorba de protejarea datelor utilizatorilor care au un cont pe această rețea socială. Din acest motiv, au existat persoane care au luat decizia de a-și dezactiva contul pe rețeaua socială.

Acest lucru se poate face oricând. Prin urmare, pentru acei utilizatori care au interes pentru dezactivarea contului dvs. pe rețeaua socială, este posibil. Deși există câteva aspecte care trebuie luate în considerare cu privire la dezactivarea contului Facebook. Unele aspecte care sunt importante de știut.

Dezactivați sau ștergeți contul Facebook?

Antet ștergeți conținutul Facebook

Acesta este primul concept care trebuie să fie clar în acest proces. Facebook oferă utilizatorilor aceste două opțiuni. Opțiunea de a dezactiva contul înseamnă că contul respectiv din rețeaua socială rămâne inactiv pentru o perioadă. Deci, niciun utilizator nu va putea vizita profilul acestei persoane sau nu îi poate trimite mesaje. Dar niciuna dintre datele contului nu este eliminată. Deci, atunci când utilizatorul dorește să se întoarcă, trebuie doar să se conecteze la contul său, cu numele de utilizator și parola (dacă îți mai amintești) și totul va reveni la normal în el.

Dar a doua dintre opțiunile oferite de Facebook este să ștergeți contul. Aceasta înseamnă că respectivul cont din rețeaua socială dispare definitiv, astfel încât toate datele din acesta sunt șterse. Fotografiile, videoclipurile și mesajele utilizatorului menționat în rețeaua socială vor fi șterse. Deci este o acțiune mult mai completă, dar pentru care trebuie să fii sigur.

Deci asta utilizatorul trebuie să fie clar despre ce vrea să facă în acest fel. Dacă doriți să faceți o pauză de la Facebook, atunci cel mai bine este să pariați pe dezactivarea contului. Acest lucru permite utilizatorului să revină la cont atunci când consideră că respectiva pauză sa încheiat. Dar dacă doriți să nu mai utilizați rețeaua socială pentru totdeauna, atunci cel mai bine este să continuați cu ștergerea contului. Ambele opțiuni sunt explicate mai jos.

Articol asociat:
Cum poți descărca fotografii de pe Facebook

Dezactivați contul Facebook

Dezactivați contul Facebook

În această primă opțiune, decizia de a dezactiva contul pe rețeaua socială, ceva care este temporar. Deci, dacă pe viitor doriți să accesați din nou acel cont, trebuie doar să vă conectați din nou la acesta. Pentru a face acest lucru, trebuie mai întâi să introduceți Facebook. Este posibil atât pe computer, cât și pe smartphone, deși aceste lucruri sunt de obicei mai confortabile dacă sunt realizate în versiunea pentru computer.

Odată ajuns în rețeaua socială, trebuie să faceți clic pe săgeata în jos din partea dreaptă sus a ecranului. Când faceți acest lucru, apare un meniu contextual cu diverse opțiuni. Una dintre opțiunile din această listă este configurarea. Facem clic pe el și intrăm în configurație. Apoi ne uităm la partea stângă a ecranului. Există mai multe secțiuni acolo, una dintre ele Informațiile dvs. de pe Facebook, pe care facem clic.

Apoi, în partea centrală a ecranului, apar o serie de opțiuni noi. Printre acestea avem unul numit Ștergeți contul și informațiile. În dreapta acestuia există un buton de vizualizare, pe care facem clic, pentru a vedea opțiunile din această secțiune. Deci, vom vedea că avem două opțiuni. Una dintre ele este să dezactivați contul, care este cel care ne interesează. Facem clic pe el, pentru a continua cu el. Facebook ne va pune mai multe întrebări, cu care vor să rămână, dar trebuie doar să continuăm, până ajungem la ultimul pas. În el trebuie doar să faceți clic pe dezactivarea contului. Deci a fost deja finalizat.

Articol asociat:
Cum să șterg cu ușurință toate postările mele pe Facebook

Ștergeți contul de Facebook

Ștergeți contul Facebook

Această a doua opțiune este ceva mai extremă, deoarece presupune că respectivul cont este complet șters Definitiv. Ceea ce înseamnă că totul din acel cont va fi șters definitiv. Procesul este foarte similar cu cel pe care trebuie să îl urmăm în cazul anterior. Prin urmare, deschideți Facebook și faceți clic pe săgeata în jos din partea dreaptă sus a ecranului. Apoi, intrăm în configurația rețelei sociale.

Ne uităm din nou la partea stângă a ecranului, unde facem clic pe opțiunea numită Informațiile dvs. Facebook. Apoi, opțiunile care fac referire la această secțiune vor apărea în centrul ecranului. Din nou, trebuie să intrăm în secțiunea numită Ștergeți contul și informațiile, așa că facem clic pe vizualizare, pentru a vedea opțiunile care există. Ne va duce la un nou ecran, unde avem cele două opțiuni dinainte. Dezactivați sau ștergeți contul din rețeaua socială. În acest caz, ceea ce ne interesează este să eliminăm.

Înainte de a continua ștergerea contului, avem posibilitatea de a descărca toate datele pe care le avem în contul Facebook. Pentru asta trebuie faceți clic pe opțiunea pentru a descărca informații. Acest lucru vă va permite să aveți acces la toate fotografiile, videoclipurile sau mesajele care se aflau în contul dvs. de pe rețeaua socială. Deoarece există de obicei date pe care le aveți doar în ele și nu doriți să le pierdeți. După ce informațiile au fost descărcate, sunteți gata pentru următorul pas.

Articol asociat:
Cum se recuperează mesajele Facebook șterse

Apoi trebuie să faceți clic pe ștergeți contul, care este butonul albastru din partea de jos. Primul lucru care ni se cere este să introducem parola pentru contul Facebook, pentru a verifica dacă proprietarul contului este cel care efectuează această acțiune. Odată ce ați făcut acest lucru, trebuie doar să urmați o serie de ecrane, până când ajungeți la pasul final, care este eliminarea contului respectiv.


Conținutul articolului respectă principiile noastre de etică editorială. Pentru a raporta o eroare, faceți clic pe aici.

Fii primul care comenteaza

Lasă comentariul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

  1. Responsabil pentru date: Miguel Ángel Gatón
  2. Scopul datelor: Control SPAM, gestionarea comentariilor.
  3. Legitimare: consimțământul dvs.
  4. Comunicarea datelor: datele nu vor fi comunicate terților decât prin obligație legală.
  5. Stocarea datelor: bază de date găzduită de Occentus Networks (UE)
  6. Drepturi: în orice moment vă puteți limita, recupera și șterge informațiile.