Ako niekoho zablokovať na Facebooku

Logo Facebooku

Facebook je stále najpoužívanejšou sociálnou sieťou na svete. Je to web, ktorý nám dáva veľa možností pri jeho používaní. Pretože okrem toho, že sme v kontakte s našimi priateľmi, môžeme na sociálnej sieti sledovať aj veľa stránok, všetkého druhu. Môžeme dokonca vytvoríme si vlastné stránky, ak chceme. Možností je teda veľa.

Aj keď z času na čas môžeme nájsť problémy v sociálnej sieti. Je možné, že na Facebooku existuje užívateľ, ktorý nás otravuje, alebo veríme, že zdieľa nevhodný obsah. V týchto prípadoch vždy máme možnosť zablokovať k uvedenej osobe. O tom vám povieme viac nižšie.

Čo blokuje niekoho na Facebooku?

facebook

Facebook vám umožňuje rôznymi spôsobmi blokovať toľko používateľov, koľko chcete. Blokovanie osoby znamená, že osoba ťa nebude môcť vidieť na sociálnej sieti. Ak hľadáte svoje meno, nebudete mať v tomto ohľade žiadne výsledky. Na sociálnej sieti teda nikdy neuvidíte svoj profil, ani publikácie, ktoré v ňom vytvoríte. Okrem toho skutočnosť, že ste niekoho zablokovali, tiež bráni tomu, aby vás kontaktoval.

Na sociálnej sieti vám nebude môcť poslať žiadnu správu. Ak sa osoba, ktorú ste zablokovali na Facebooku, pokúsi zobraziť váš profil, napríklad ak do adresy URL zadáte názov svojho profilu, na obrazovke sa zobrazí informácia, že uvedený obsah nie je k dispozícii. Takže o vás nebudú môcť nikdy nič vidieť, kým sa nerozhodnete odomknúť to. Pokiaľ je táto osoba zablokovaná, nebudete vidieť nič z toho, čo robí. Nevidíte ani svoj profil, ani publikácie alebo komentáre, ktoré píšete na sociálnej sieti.

Facebook nám umožňuje blokovať toľko ľudí, koľko chceme. V tejto súvislosti neexistujú žiadne obmedzeniaokrem toho, že existuje niekoľko spôsobov, ako to dosiahnuť. Ďalej vám ukážeme spôsoby, ako je možné zablokovať používateľa na sociálnej sieti. Ak ste nad tým uvažovali, môžete sa dozvedieť nižšie.

Blokujte niekoho na Facebooku z jeho profilu

Blokovať na Facebooku

Prvý spôsob, ako to dosiahnuť, je najjednoduchší a ten, ktorý používa väčšina používateľov v sociálnej sieti. Teda, poďme zablokovať túto osobu priamo z jej profilu na sociálnej sieti. To je niečo, čo môžeme urobiť s každým používateľom. Nezáleží na tom, či je to náš priateľ alebo nie na sociálnej sieti. V tomto zmysle nám Facebook umožňuje blokovať všetkých používateľov, ktorí majú účet.

Preto prvá vec, ktorú musíme urobiť, je zadajte profil uvedenej osoby na sociálnej sieti. Keď sme vo vnútri, musíme sa pozrieť na titulnú fotografiu, veľkú fotografiu, ktorá sa zobrazuje za menom používateľa. Na pravej strane tohto obrázka nájdeme niekoľko tlačidiel. Spravidla sa zobrazí tlačidlo na pridanie spomínanej osoby (ak nie vášho priateľa), potom tlačidlo správy a nakoniec tlačidlo s tromi vodorovnými bodkami. Musíme na to kliknúť.

Týmto spôsobom získame niekoľko možností v kontextovej ponuke. Jednou z možností, ktorú nám Facebook dáva, je zablokovať uvedený kontakt. Preto na ňu musíte kliknúť. Keď to urobíte, na obrazovke sa zobrazí nové okno, v ktorom vám sociálna sieť pripomína následky blokovania tejto osoby.

Musíte len kliknúť na potvrdzovacie tlačidlo. Touto cestou, uvedená osoba už bola zablokovaná na sociálnej sieti. Nebudeme môcť vidieť váš profil týmto spôsobom, ani táto osoba nebude môcť vidieť náš. Iba v prípade, že sa rozhodneme odblokovať, uvidíte náš profil na sociálnej sieti opäť.

Blokovať nastavenia na Facebooku

Facebookové bloky

Existuje druhý spôsob, ako byť schopný blokovať kontakty na Facebooku skutočne jednoduchým a efektívnym spôsobom. V tomto prípade využíva konfiguráciu na sociálnej sieti. V rámci konfigurácie máme sekciu, v ktorej môžeme spravovať všetko, čo sa týka zámkov. Môžeme teda vidieť všetkých ľudí, ktorých sme na sociálnej sieti zablokovali. Okrem toho, že môžete niekoho zablokovať priamo z tohto menu.

Keď sa nachádzate na Facebooku, musíte kliknúť na ikonu šípky nadol. Kliknutím na ňu získate rad možností v kontextovej ponuke. Jednou z možností, ktorá sa zobrazuje v tomto zozname, je konfigurácia. Preto zadajte konfiguráciu sociálnej siete. Keď sa nachádzate v jeho vnútri, musíte sa pozrieť na ľavú stranu obrazovky.

Tam uvidíte, že sa objaví séria sekcií. Jedna z častí, do ktorej máme prístup, sa nazýva zámky a vedľa názvu má červenú ikonu v podobe zakázanej značky. Kliknutím na túto časť získate prístup. Tu ukážeme kompletný zoznam používatelia, ktorých sme zablokovali na Facebooku. Tento aspekt teda môžeme spravovať veľmi jednoduchým spôsobom, pre prípad, že by sme si o niekom rozmysleli.

Blokovať používateľov Facebooku

Môžete vidieť, že hneď nad zoznamom blokovaných ľudí sa zobrazí textové pole. V tom môžete zadajte meno osoby, ktorú chcete zablokovať. Po zadaní mena vám Facebook zobrazí výsledky, ktoré sa zhodujú s výrazom, ktorý ste zadali. Potom môžete vybrať profil, ktorý chcete zablokovať. Keď máte jasno, jednoducho kliknite na modré tlačidlo bloku, ktoré máte na pravej strane.

Týmto spôsobom táto osoba bude tiež zablokovaná a jeho meno bude pridané do tohto zoznamu, ktorý máte na obrazovke. Je to ďalší veľmi pohodlný spôsob blokovania používateľov na Facebooku. Okrem toho z tejto sekcie môžete spravovať všetko a ak chcete, môžete odblokovať používateľa.

Ako zablokovať niekoho na Facebooku z mobilu

Blokujte používateľov v aplikácii Facebook

Aj z vášho mobilu pomocou verzie pre Facebook vo forme aplikácie môžete zablokovať ďalších používateľov. Proces je rovnaký, ako sme videli pri prvom, keď sme pre neho zadali profil uvedenej osoby na sociálnej sieti. Preto akonáhle máte aplikáciu otvorenú v mobilnom telefóne, musíte na sociálnej sieti zadať profil osoby, ktorú chcete zablokovať.

Pod menom používateľa uvidíte, že sa zobrazí niekoľko možností. Napravo, dostaneme ikonu s tromi elipsami. Musíme na ňu kliknúť, aby sa objavila malá kontextová ponuka. Jednou z možností, ktorá vychádza z tohto menu, je blokovanie tejto osoby. Musíme na ňu kliknúť a potom kliknutím prijať.

Týmto spôsobom tento ďalší kontakt sme zablokovali na Facebooku pomocou aplikácie sociálnej siete v telefóne. Proces je rovnaký ako ten, ktorý používame v počítači. Aj keď v tomto prípade, keďže ide o verziu pre smartphone, sa profil používateľa zobrazuje iným spôsobom, takže umiestnenie tlačidla, ktoré musíme použiť, je trochu odlišné. Ale to v žiadnom prípade nie je problém a ani to preň nesťažuje proces. Druhá metóda, ktorú sme si ukázali na počítači, by bola v aplikácii možná, aj keď jej použitie je menej pohodlné, takže je tento spôsob pre používateľov jednoduchší.

Rozdiel medzi odstránením a blokovaním na Facebooku

facebook

V tomto zmysle je rozdielov medzi týmito dvoma činnosťami niekoľko. Na jednej strane, Na Facebooku môžete odstrániť iba tých ľudí, ktorí sú vašimi kontaktmi alebo priateľmi na sociálnej sieti. Ak teda kedykoľvek chcete prestať s touto osobou nadviazať kontakt, môžete ju zo svojich priateľov odstrániť. Blokovanie je však niečo, čo je možné urobiť s kýmkoľvek na sociálnej sieti. Nezáleží na tom, či sú to vaši priatelia na sociálnej sieti alebo nie. Kedykoľvek budete môcť zablokovať všetkých ľudí, ktorých chcete.

Blokovanie je niečo, čo sa robí tak, že uvedený človek Nemôžem s tebou mať žiadny kontakt. Ak zablokujete používateľa, táto osoba si nebude môcť kedykoľvek pozrieť váš profil ani vám posielať správy. Neuvidíte ani profil tejto osoby. Ak ale túto osobu odstránite, budete si môcť naďalej zobraziť jej profil (alebo aspoň verejné publikácie) a daná osoba bude môcť okrem vášho odosielania správ vidieť aj váš profil.

Preto je dôležité poznať rozdiel, okrem toho, ktorý z nich vždy používať. Pretože kroky, ktoré je potrebné vykonať, sa líšia v závislosti od toho, či vás trápi osoba a či chcete s touto nepríjemnosťou skoncovať, alebo s touto osobou už jednoducho nemáte kontakt. Ale teraz, keď je známy rozdiel medzi týmito dvoma možnosťami, nemal by byť problém, ktorý z nich použiť na základe vašej situácie.


Obsah článku je v súlade s našimi zásadami redakčná etika. Ak chcete nahlásiť chybu, kliknite na ikonu tu.

Buďte prvý komentár

Zanechajte svoj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

*

*

  1. Zodpovedný za údaje: Miguel Ángel Gatón
  2. Účel údajov: Kontrolný SPAM, správa komentárov.
  3. Legitimácia: Váš súhlas
  4. Oznamovanie údajov: Údaje nebudú poskytnuté tretím stranám, iba ak to vyplýva zo zákona.
  5. Ukladanie dát: Databáza hostená spoločnosťou Occentus Networks (EU)
  6. Práva: Svoje údaje môžete kedykoľvek obmedziť, obnoviť a vymazať.