Ako deaktivovať môj účet na Facebooku

návod na deaktiváciu facebooku

Facebook je v súčasnosti najpoužívanejšou sociálnou sieťou na svete. Aj keď za posledné dva roky došlo k niekoľkým škandálom, najmä zo strany súkromie a bezpečnosť na webe. Pretože spoločnosť neurobila všetko možné, pokiaľ ide o ochranu údajov používateľov, ktorí majú účet na tejto sociálnej sieti. Z tohto dôvodu sa našli ľudia, ktorí sa rozhodli deaktivovať svoj účet na sociálnej sieti.

To je niečo, čo sa dá urobiť kedykoľvek. Preto pre tých používateľov, ktorí majú záujem deaktivovať váš účet na sociálnej sieti, je to možné. Aj keď pri deaktivácii účtu Facebook musíte brať do úvahy niektoré aspekty. Niektoré aspekty, ktoré je dôležité poznať.

Deaktivovať alebo vymazať účet na Facebooku?

Hlavička zmazať obsah Facebook

Toto je prvý koncept, ktorý musí byť v tomto procese jasný. Facebook ponúka používateľom tieto dve možnosti. To znamená, že máte možnosť deaktivovať účet uvedený účet v sociálnej sieti zostáva istý čas neaktívny. Žiadny používateľ teda nebude môcť navštíviť profil tejto osoby ani mu posielať správy. Žiadne z údajov účtu sa ale neodstránia. Ak sa chce používateľ vrátiť, musí sa prihlásiť do svojho účtu iba pomocou svojho používateľského mena a hesla (ak si ešte pamätáš) a všetko sa v ňom vráti do normálu.

Ale druhou z možností, ktoré Facebook poskytuje, je odstránenie účtu. To znamená, že uvedený účet v sociálnej sieti navždy zmizne, takže sa odstránia všetky údaje v ňom. Fotografie, videá a správy uvedeného používateľa v sociálnej sieti budú odstránené. Je to teda oveľa úplnejšia akcia, pre ktorú si však musíte byť istí.

Takže používateľ musí mať jasno v tom, čo chce robiť touto cestou. Ak si chcete oddýchnuť od Facebooku, je najlepšie staviť na deaktiváciu účtu. To umožňuje používateľovi vrátiť sa na účet, keď sa domnieva, že uvedená prestávka skončila. Ak však chcete sociálnu sieť prestať používať navždy, je najlepšie pokračovať v odstránení účtu. Obe možnosti sú vysvetlené nižšie.

Súvisiaci článok:
Ako sťahovať fotografie z Facebooku

Deaktivujte účet Facebook

Deaktivujte účet Facebook

V tejto prvej možnosti je rozhodnutie deaktivovať účet na sociálnej sieti, niečo, čo je dočasné. Ak teda v budúcnosti budete chcieť znova získať prístup k uvedenému účtu, musíte sa doň znova prihlásiť. Ak to chcete urobiť, musíte najskôr vstúpiť na Facebook. Je to možné ako na počítači, tak aj na smartfóne, aj keď tieto veci sú zvyčajne pohodlnejšie, ak sa robia v počítačovej verzii.

Keď sa nachádzate v sociálnej sieti, musíte kliknúť na šípku nadol v pravej hornej časti obrazovky. Keď to urobíte, zobrazí sa kontextové menu s rôznymi možnosťami. Jednou z možností v tomto zozname je konfigurácia. Klikneme na ňu a vstúpime do konfigurácie. Ďalej sa pozrieme na ľavú stranu obrazovky. Nachádza sa tam niekoľko sekcií, jedna z nich Vaše informácie na Facebooku, na ktoré klikneme.

Potom sa v strednej časti obrazovky objaví séria nových možností. Medzi nimi je aj jeden s názvom Odstrániť váš účet a Informácie. Napravo od neho sa nachádza tlačidlo zobrazenia, na ktoré klikneme, aby sa zobrazili možnosti v tejto časti. Uvidíme teda, že máme dve možnosti. Jedným z nich je deaktivácia účtu, ktorá nás zaujíma. Klikneme na ňu, aby sme mohli pokračovať. Facebook nám položí niekoľko otázok, pri ktorých chcú, aby sme zostali, ale musíme len pokračovať, kým nedosiahneme posledný krok. V ňom stačí kliknúť na deaktivovať účet. Takže už je to hotové.

Súvisiaci článok:
Ako ľahko odstrániť všetky moje príspevky na Facebooku

Odstrániť účet Facebook

Odstrániť účet na Facebooku

Táto druhá možnosť je od tej doby o niečo extrémnejšia predpokladá, že uvedený účet je úplne odstránený Definitívne. Čo znamená, že všetko v danom účte bude natrvalo odstránené. Proces je veľmi podobný tomu, ktorý musíme dodržať v predchádzajúcom prípade. Preto otvorte Facebook a kliknite na šípku nadol v pravom hornom rohu obrazovky. Potom vstúpime do konfigurácie sociálnej siete.

Pozeráme sa opäť do ľavej časti obrazovky, kde klikneme na možnosť s názvom Vaše informácie z Facebooku. Potom sa v strede obrazovky zobrazia možnosti, ktoré odkazujú na túto časť. Opäť musíme vstúpiť do časti s názvom Odstrániť váš účet a informácie, takže klikneme na zobrazenie, aby sme videli možnosti, ktoré existujú. Dostanete sa na novú obrazovku, kde máme dve možnosti z minulosti. Deaktivujte alebo odstráňte účet v sociálnej sieti. V takom prípade je to, čo nás zaujíma, eliminovať.

Pred odstránením účtu máme možnosť stiahnuť si všetky údaje, ktoré máme na účte Facebook. Pre toto musíte kliknite na možnosť stiahnutia informácií. Toto vám umožní prístup ku všetkým fotografiám, videám alebo správam, ktoré boli vo vašom účte na sociálnej sieti. Pretože zvyčajne existujú údaje, ktoré máte iba v nich, a nechcete ich stratiť. Po stiahnutí týchto informácií ste pripravení na ďalší krok.

Súvisiaci článok:
Ako obnoviť odstránené správy z Facebooku

Potom musíte kliknúť na zmazať účet, čo je modré tlačidlo v dolnej časti. Prvá vec, ktorú musíme urobiť, je zadanie hesla k účtu Facebook, aby sme si overili, že túto akciu vykonáva vlastník účtu. Po dokončení stačí sledovať niekoľko obrazoviek, až kým sa nedostanete k poslednému kroku, ktorým je odstránenie uvedeného účtu.


Obsah článku je v súlade s našimi zásadami redakčná etika. Ak chcete nahlásiť chybu, kliknite na ikonu tu.

Buďte prvý komentár

Zanechajte svoj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

*

*

  1. Zodpovedný za údaje: Miguel Ángel Gatón
  2. Účel údajov: Kontrolný SPAM, správa komentárov.
  3. Legitimácia: Váš súhlas
  4. Oznamovanie údajov: Údaje nebudú poskytnuté tretím stranám, iba ak to vyplýva zo zákona.
  5. Ukladanie dát: Databáza hostená spoločnosťou Occentus Networks (EU)
  6. Práva: Svoje údaje môžete kedykoľvek obmedziť, obnoviť a vymazať.