Kako deaktivirati svoj Facebook račun

vadnica za deaktiviranje facebooka

Facebook je trenutno najbolj uporabljano družabno omrežje po vsem svetu. Čeprav je bilo v zadnjih dveh letih z njo več škandalov, zlasti s strani zasebnost in varnost v spletu. Ker podjetje ni storilo vsega, kar zadeva zaščito podatkov uporabnikov, ki imajo račun na tem družbenem omrežju. Zaradi tega so se ljudje odločili, da deaktivirajo svoj račun na družbenem omrežju.

To je mogoče storiti kadar koli. Zato za tiste uporabnike, ki imajo zanimanje za deaktiviranje vašega računa na družbenem omrežju, mogoče je. Čeprav je pri deaktiviranju računa Facebook treba upoštevati nekaj vidikov. Nekaj ​​vidikov, ki jih je pomembno vedeti.

Želite deaktivirati ali izbrisati Facebook račun?

Glava izbriši vsebino Facebook

To je prvi koncept, ki mora biti jasen v tem procesu. Facebook uporabnikom ponuja ti dve možnosti. Možnost deaktiviranja računa to pomeni omenjeni račun v socialnem omrežju nekaj časa ostane neaktiven. Tako noben uporabnik ne bo mogel obiskati profila te osebe ali ji pošiljati sporočil. Toda noben od podatkov o računu ni odstranjen. Torej, ko se uporabnik želi vrniti, se mora le prijaviti v svoj račun s svojim uporabniškim imenom in geslom (če se še spomnite) in v njem se bo vse normaliziralo.

Toda druga od možnosti, ki jih Facebook ponuja, je izbrisati račun. To pomeni, da omenjeni račun v socialnem omrežju za vedno izgine, tako da se vsi podatki v njem izbrišejo. Fotografije, videoposnetki in sporočila uporabnika v družabnem omrežju bodo izbrisani. Gre torej za veliko bolj celovito akcijo, pri kateri pa morate biti prepričani.

Tako uporabnik mora biti jasen, kaj želi početi V tem smislu. Če se želite odmoriti od Facebooka, je najbolje, da račun deaktivirate. To omogoča uporabniku, da se vrne na račun, ko meni, da se je prekinitev končala. Če pa želite za vedno prenehati uporabljati socialno omrežje, je najbolje, da račun izbrišete. Obe možnosti sta pojasnjeni spodaj.

Povezani članek:
Kako prenesti fotografije s Facebooka

Deaktivirajte Facebook račun

Deaktivirajte Facebook račun

V tej prvi možnosti je odločitev o deaktiviranju računa na socialnem omrežju, nekaj, kar je začasno. Torej, če želite v prihodnosti znova dostopati do tega računa, se morate vanj le še enkrat prijaviti. Če želite to narediti, morate najprej vstopiti v Facebook. Možno je tako v računalniku kot v pametnem telefonu, čeprav so te stvari običajno bolj udobne, če so narejene v računalniški različici.

Ko vstopite v družabno omrežje, morate v zgornjem desnem delu zaslona klikniti puščico dol. Ko to storite, se prikaže kontekstni meni z različnimi možnostmi. Ena od možnosti na tem seznamu je konfiguracija. Kliknemo nanjo in vnesemo konfiguracijo. Nato pogledamo na levo stran zaslona. Tam je več odsekov, eden izmed njih Vaši podatki na Facebooku, na katero kliknemo.

Nato se v osrednjem delu zaslona prikaže vrsta novih možnosti. Med njimi imamo enega z imenom Izbriši svoj račun in podatke. Desno od njega je gumb za ogled, na katerega kliknemo, da si ogledamo možnosti v tem razdelku. Tako bomo videli, da imamo dve možnosti. Eden izmed njih je deaktiviranje računa, ki nas zanima. Kliknemo nanjo in nadaljujemo z njo. Facebook nam bo zastavil več vprašanj, s katerimi želijo, da ostanemo, vendar moramo le nadaljevati, dokler ne pridemo do zadnjega koraka. V njem morate samo klikniti na deaktivirati račun. Torej je že končano.

Povezani članek:
Kako enostavno izbrisati vse moje objave na Facebooku

Izbrišite Facebook račun

Izbrišite račun Facebook

Ta druga možnost je nekoliko bolj skrajna, saj domneva, da je omenjeni račun popolnoma izbrisan Dokončno. Kar pomeni, da bo vse v tem računu trajno izbrisano. Postopek je zelo podoben tistemu, ki mu moramo slediti v prejšnjem primeru. Zato odprite Facebook in v zgornjem desnem kotu zaslona kliknite puščico dol. Nato vstopimo v konfiguracijo socialnega omrežja.

Ponovno pogledamo v levi del zaslona, ​​kjer kliknemo možnost, imenovano Vaši podatki o Facebooku. Nato se na sredini zaslona prikažejo možnosti, ki se nanašajo na ta razdelek. Spet moramo vstopiti v odsek z imenom Izbriši svoj račun in informacije, zato kliknemo pogled, da si ogledamo možnosti, ki obstajajo. Popeljal nas bo na nov zaslon, kjer imamo dve možnosti od prej. Deaktivirajte ali izbrišite račun v družabnem omrežju. V tem primeru je tisto, kar nas zanima, odpraviti.

Preden nadaljujemo z brisanjem računa, imamo možnost prenesti vse podatke, ki jih imamo v Facebook računu. Za to moraš kliknite možnost za prenos informacij. Tako boste imeli dostop do vseh fotografij, video posnetkov ali sporočil, ki so bili v vašem računu v družabnem omrežju. Ker so ponavadi podatki, ki jih imate samo vi, in jih ne želite izgubiti. Ko so te informacije prenesene, ste pripravljeni na naslednji korak.

Povezani članek:
Kako obnoviti izbrisana Facebook sporočila

Nato morate klikniti na izbrisati račun, kar je modri gumb na dnu. Najprej moramo vnesti geslo za Facebook račun, da preverimo, ali je to dejanje lastnik računa. Ko je to končano, morate slediti vrsti zaslonov, dokler ne pridete do zadnjega koraka, to je odprave omenjenega računa.


Vsebina članka je v skladu z našimi načeli uredniška etika. Če želite prijaviti napako, kliknite tukaj.

Bodite prvi komentar

Pustite svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

*

*

  1. Za podatke odgovoren: Miguel Ángel Gatón
  2. Namen podatkov: Nadzor neželene pošte, upravljanje komentarjev.
  3. Legitimacija: Vaše soglasje
  4. Sporočanje podatkov: Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam, razen po zakonski obveznosti.
  5. Shranjevanje podatkov: Zbirka podatkov, ki jo gosti Occentus Networks (EU)
  6. Pravice: Kadar koli lahko omejite, obnovite in izbrišete svoje podatke.