FACEBOOK: Eliminoni kufirin prej 5.000 "FRIENDS" për përdoruesit

Facebook

Një nga masat më absurde që e gjetëm deri vonë në Facebook ishte të mos ishim në gjendje të kishim më shumë se 5.000 miq. Kjo do të thoshte që kur arritëm atë shifër nuk mund të shtonim askënd tjetër, duke i vendosur vetes kufij të vështirë për tu kuptuar dhe që në realitet nuk i kemi. Sidoqoftë, sot kemi një lajm shumë të mirë nëse i numëroni miqtë tuaj me mijëra.

Difficultshtë e vështirë të kesh kaq shumë miq pa dyshim, por ka shumë njerëz që janë ose shumë të shoqërueshëm dhe kanë një numër të madh miqsh ose personalitete të famshëm që nuk duan të lënë askënd jashtë profilit të tyre në Facebook. Këto të fundit jo rrallë preferojnë të kenë një profil sesa një faqe pasi lejon disa gjëra mjaft tërheqëse të cilat nuk kanë mundësi të realizohen nga një faqe.

Rrjeti social duhet të ketë menduar për këtë ndalim dhe ka vendosur ta tërheqë atë në mënyrë që çdo përdorues të ketë tashmë më shumë se 5.000 miq, me atë që do të thotë kjo, për të mirë, por edhe për të keq, dhe kjo është se postë e bezdisshme nga çdo përdorues mund të jetë vetëm qoshe.

Sipas disa personave të ngarkuar me Facebook, kjo "do të lehtësojë shpërndarjen e informacionit tek një numër i madh njerëzish" dhe gjithashtu do të thotë që asnjë miqësi nuk mund të vendoset.

Me këtë masë shumë përdorues do të jenë në gjendje të përfitojnë dhe se ata më në fund do të jenë në gjendje të pranojnë miqtë e shumtë që ata kanë pritur në radhë. Një shembull i famshëm është ish-presidenti francez Nicola Sarkozy ose grupi rock U2 që shumë kohë më parë arriti në 5.000 miq dhe qëndroi i mbërthyer atje pa mundur të shtojë më shumë miq. Shumë nga përdoruesit që vuanin nga ky problem vendosën në kohën e tyre të krijonin një faqe në të cilën të strehonin të gjithë miqtë dhe ndjekësit e tyre. Tani ata do të jenë në gjendje të rimarrin profilin e tyre, edhe pse dyshoj shumë se ata do të vendosin të ndryshojnë vendimet e tyre.

Nëse jeni një nga shumë përdoruesit që keni një numër të madh miqsh, mos u shqetësoni më për ta sepse do të ketë vend për të gjithë në Facebook.

Sa miq keni në Facebook?.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.