Si të mbroni profilin tuaj nëse ndani një llogari në Netflix

 

 

netflix normat e dhjetorit 2017 Krishtlindjeve

Netflix është shërbimi më i popullarizuar video-on-demand atje sotDisa mund ta pëlqejnë më shumë se të tjerët por është kështu. Por është edhe më e shtrenjta, kjo ka bërë që një pjesë e mirë e përdoruesve të saj të zgjedhin të ndajnë llogarinë dhe në këtë mënyrë të mbyten shpenzimet që shkakton çdo muajMoreshtë më shumë, shumë njerëz e shijojnë atë falë kësaj pasi nuk do ta kishin nëse do të duhej ta përdorin llogarinë vetëm. Kjo është arsyeja pse Netflix nuk përfshihet në këtë çështje dhe u jep bandë të gjerë përdoruesve për të kryer këtë lloj praktike edhe nëse nuk e shohin atë në mënyrë të favorshme.

Burimi më i mirë i reklamave të Netflix është goja e gojës nga përdoruesit dhe sa më shumë përdorues të shpërndajnë përdorimin e tyre, aq më i madh do të jetë burimi i tyre i të ardhurave, edhe pse kjo nuk është aq e madhe sa mund të jetë. Me pajtimin më të shtrenjtë të shërbimit (15,99 €) kemi qasje në përmbajtje në cilësi 4K me HDR dhe deri në 4 ekrane të luajtjes së njëkohshmePor shpenzimet e ndara zvogëlohen në mënyrë drastike (4 € për profil nëse ka 4). Ka raste që fëmijët ose thjesht dikush me të cilin ne ndajmë hyn në profilin tonë, ose gabimisht ose duke shfletuar. Tani kemi një zgjidhje për ta zbutur këtë.

Karakteristika të reja të shtuara

Isshtë një mjet që Netflix ka përfshirë kohët e fundit dhe jo të gjithë e dinë se është mundësia e mbrojtjes së çdo përdoruesi të llogarisë me një pin, në mënyrë që të parandalojë që fëmijët ose përdoruesit e tjerë me të cilët ndajmë të mos kenë qasje në profilin tonë në fjalë. Ajo gjithashtu ka përmirësuar menaxhimin e profilit të saj përdorues, posaçërisht në mënyrë që prindërit ose kujdestarët të mund të kontrollojnë me ndërgjegje atë që shohin të vegjlit. Na jep mundësinë e krijimit të profileve me a vlerësimi i moshës, në mënyrë që ata të kenë qasje vetëm në përmbajtje të përputhshme për ato mosha. Alsoshtë gjithashtu e mundur të bllokohet përmbajtja specifike.

Ju mund ta bëni këtë nëse jeni administratori i llogarisë Netflix. Këtu do të shohim se si funksionon PIN i Netflix në mënyrë që askush të mos hetojë profilin tuaj të Netflix pa lejen tuaj. Simpleshtë e thjeshtë, e shpejtë dhe do të shmangë problemet me të cilët ndajnë llogarinë tuaj.

Menuja e Netflix

Shtoni një majë në profilin tuaj

Për të ndërmarrë këtë detyrë ne duhet të hyjmë në llogarinë tonë Netflix përmes llogarisë tuaj versioni në internet nga shfletuesi, pasi të hyjmë në llogarinë tonë do të duhet të përdorim atë që Netflix "bloquear profilet". Ajo për të cilën bëhet fjalë është të kufizosh hyrjen në një profil të llogarisë Netflix. Kështu që vetëm në këtë mënyrë kush e di kodin PIN mund të hynte në atë profil.

Në seksionin Profili dhe kontrolli prindëror do të shihni profilet e Netflix që keni krijuar. Shfaq profilin që synon të mbrosh dhe "Kyçi i profilit ”, klikoni mbi "Ndrysho " pasi që si parazgjedhje do të çaktivizohet. Do t'ju kërkohet futni përsëri fjalëkalimin nga llogaria juaj. Meqenëse vetëm administratori i llogarisë mund të konfigurojë flokët PIN. Tjetra, duhet të aktivizoni opsionin "Një PIN është i nevojshëm për të hyrë në profilin e ..." dhe të përcaktoni PIN-in e përmendur, një kod me katër shifra që do të shkojë nga 0000 në 9999. Siç janë kodet, për shembull, të kartave të debitit ose kredi, përpiquni ta bëni atë një kod mjaft të sigurt për të përmbushur funksionin e tij.

Shto Pin në Profil

Ne gjithashtu mund të aktivizojmë opsionalisht një mundësi të dytë, "Kërkoni kodin PIN për të shtuar profile të reja". Kjo do të parandalojë që dikush që përdor një llogari me kufizime të caktuara t'i kapërcejë ato duke krijuar një profil të ri. Pas ruaj ndryshimet, do të merrni një email që do t'ju njoftojë për ndryshimet. Tani e tutje, kur hyni në dritaren e profileve të Netflix, poshtë asaj që keni konfiguruar do të shihni një dry duke treguar se është i kyçur. Kur të hyni duhet të tregoni kodin PIN që keni shtuar më parë.

Ky bllokim PIN mund të përdoret për të parandaluar hyrjen e përdoruesve në profilin tuaj. Për shembull, mund të vendosni një PIN për secilin profil të Netflix në mënyrë që ta dini vetëm ju dhe përdoruesi i tij përkatës. Në këtë mënyrë do të jetë më e lehtë për ju menaxho profilet dhe të parandalojë që disa të kenë qasje në profilet e të tjerëve. Në këtë mënyrë të thjeshtë dhe të shpejtë, më në fund do të kemi gjithçka të organizuar dhe do të fitojmë privatësi, pasi nuk është e këndshme që ata të hyjnë në profilin tuaj dhe të mund të prekin atë që nuk duam, duke bërë që të gjejmë seri të rekomanduara për të cilat nuk na intereson apo edhe të humbasë fillin e një serie për të mos ditur në cilin kapitull ishim.

Pin i profilit të Netflix

E kam harruar kunjin

Çfarë ndodh nëse harrojmë pinin që kemi konfiguruar?, Sepse në thelb e njëjta gjë që ndodh kur harrojmë fjalëkalimin që kemi konfiguruar në llogarinë tonë Netflix, Do të na kërkojë ta rikthejmë kështu që duhet të shtypim atje ku thotë "A e keni harruar kodin PIN?” Dhe do ta rikuperoni përmes llogarisë së postës elektronike që ne kemi lidhur me të.

 


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.