Alternativat më të mira për PowerPoint

PowerPoint

Në 20 vitet e fundit, ne kemi parë se si dy formate janë bërë një standard brenda Internetit. Nga njëra anë, ne gjejmë skedarët në formatin PDF, një format që aktualisht është në përputhje me të gjitha sistemet operative pa pasur nevojë të përdorni ndonjë aplikacion të jashtëm për ta hapur atë. Nga ana tjetër, prezantimet i gjejmë në formatet .pps dhe .pptx. Këto shtojca korrespondojnë me skedarët për krijoni prezantime nga aplikacioni Microsoft PowerPoint. 

Për të hyrë në prezantimet e krijuara me këtë aplikacion, është e nevojshme të keni një shikues të pajtueshëm, të gjithë janë të pajtueshëm, por jo të disponueshëm në mënyrë origjinale. Microsoft PowerPoint është aplikacioni më i mirë i disponueshëm aktualisht në treg për të bërë prezantime të çdo lloji, por është një aplikacion për të cilin është e nevojshme të përdorni një pajtim në Office 365 për të qenë në gjendje ta përdorni atë. Nëse jeni duke kërkuar aplikacione të tjera për të krijuar prezantime, atëherë ne ju tregojmë se cilat janë ato alternativat më të mira për PowerPoint.

Ndër alternativat e disponueshme aktualisht në treg, ne mund të gjejmë mundësi të lira dhe të paguara, kështu që nuk mund të jetë një ide e keqe të paguash për një pajtim në Office 365 nëse synojmë të përfitojmë sa më shumë prej tij në PowerPoint, ose përmes punës sonë të zakonshme ose me kohën tonë të lirë për të qenë në gjendje ta shndërrojmë rezultatin në video për të qenë në gjendje ta publikojmë më vonë në platformën më të përdorur të videos në botë: YouTube. Opsionet dhe mundësitë që na ofron PowerPoint janë pothuajse të pafund, për një arsye ka qenë në treg për shumë vite duke qenë platforma më e mirë për krijimin e prezantimeve, ashtu si Microsoft Word ose Excel në fushat e tyre përkatëse.

Kryesore, PowerPoint i Apple

Apple Keynote - Alternativa për PowerPoint

Ne e fillojmë këtë klasifikim me alternativë falas për Apple vë në dispozicion për të gjithë përdoruesit si platformën desktop, macOS, ashtu edhe platformën për pajisjet mobile, iOS. Për disa vite tani, Apple ka ofruar aplikacionin Keynote për të gjithë përdoruesit që kanë një ID në Apple falas, përveç aplikacioneve të tjera që janë pjesë e iWork, edhe nëse nuk kanë ndonjë terminal të prodhuar nga Apple, pasi që përmes iCloud.com mund të bëjë të gjitha shërbimet që na ofron, duke përfshirë Keynote, Pages dhe Numrat.

Ndërsa është e vërtetë që mungojnë një numër i madh opsionesh Për të qenë në gjendje të personalizoni edhe detajet më të vogla, aktualisht është një nga alternativat më të mira falas dhe me pagesë në dispozicion në treg. Përveç kësaj, Apple rregullisht rregullon aplikacionin duke shtuar funksione dhe mjete të reja që na lejojnë të rregullojmë më tej prezantimet tona, si dhe duke shtuar pajtueshmëri më të madhe me skedarët dhe formatet.

Google Slides, alternativa e Google

Google Slices - Alternativa e Google për PowerPoint

Alternativa tjetër e shkëlqyeshme plotësisht falas gjendet në paketën e zyrave në internet të ofruara nga Google të quajtur Slides. Slides është një aplikim i bazuar në re Përmes të cilave ne mund të krijojmë prezantimet tona, disa prezantime themelore pa shumë shqetësime, pasi vuan nga mungesa e shumë opsioneve. Nëse duhet të bëjmë një prezantim së bashku, ky shërbim është një nga më të mirët që mund të gjejmë në treg, pasi na ofron edhe një bisedë në mënyrë që të gjithë që janë pjesë e projektit të mund të bashkëpunojnë dhe flasin në kohë reale.

Te behesh integruar brenda ekosistemit GoogleNe kemi qasje të drejtpërdrejtë në fotografitë që kemi ruajtur në Google Photos në mënyrë që t'i përfshijmë ato direkt në prezantim pa pasur nevojë t'i ngarkojmë në çdo kohë në renë e Google për t'i përfshirë ato. Të gjitha prezantimet janë ruajtur në llogarinë tonë Google Drive, e cila na ofron, së bashku me Gmail dhe Google Photos, deri në 15 GB hapësirë ​​ruajtje plotësisht falas. Google Slides është brenda Google Drive dhe krijon një prezantim me Google Slides, ne thjesht duhet të klikojmë te New për të zgjedhur llojin e skedarit që duam të krijojmë.

Prezi, një nga alternativat më të mira në internet

Prezi, alternativë ndaj PowerPoint për të krijuar prezantime

Ndërsa prezantimet e PowerPoint filluan të kapeshin, Prezi filloi të bëhej, për meritat e veta, një nga alternativat më të mira të disponueshme në treg, dhe është edhe sot. Falë Prezit ne mund të krijojmë prezantime dinamike përmes temave të ndryshme që platforma na ofron, tema të cilave mund të shtojmë numrin e objekteve shtesë që duam.

Falë tranzicionit dinamik, në vend që të duket sikur po shohim një diapozitivë, do të na krijojë ndjesinë se jemi duke shikuar një video të vogël ku edhe tema më e mërzitshme mund të bëhet magjepsëse. Nëse keni ndërmend të bëni përdorim sporadik të këtij shërbimi, Prezi është plotësisht falas nëse nuk keni problem që prezantimet të jenë në dispozicion për të gjithë. Nëse, nga ana tjetër, nuk doni të ndani krijimet tuaja, duhet të shkoni në arkë dhe të merrni një nga planet e ndryshme mujore që na ofron kjo platformë.

Ludus, krijoni prezantime të animuara në një mënyrë të thjeshtë

ludus, si Prezi, është një tjetër nga shërbimet në internet që vitet e fundit ka marrë një pjesë të madhe të përdoruesve që kanë nevojë të krijojnë çdo lloj prezantimi. Nëse duam krijoni prezantime që duken më shumë si një video sesa një prezantim Ludus është opsioni më i mirë. Në videon më sipër mund të shihni të gjitha opsionet që na ofron dhe gjithçka që mund të bëjmë me këtë shërbim fantastik.

Një nga avantazhet kryesore që na ofron në krahasim me shërbimet e tjera si Prezi, është integrimi me YouTube, Giphy, SoundCloud, Google Maps, Facebook, Instagram ... gjë që na lejon të shtojmë shpejt çdo përmbajtje nga këto platforma shpejt dhe me lehtësi. Falë integrimit dhe përputhshmërisë me skedarët në formatin GIF, ne mund të krijojmë filma të vegjël në vend të prezantimeve.

Versioni falas i Ludus na lejon krijoni deri në 20 prezantime, hapësirë ​​ruajtëse deri në 2 GB dhe mundësia për të qenë në gjendje të eksportoni diapozitivët në formatin PDF. Por nëse duam diçka më shumë, do të duhet të shkojmë në arkë dhe të zgjedhim planin Pro, një plan që na lejon të krijojmë një numër të pakufizuar të prezantimeve, prezantime që mund t'i ruajmë në hapësirën prej 10 GB që na ofron , mundësia e shkarkimit të prezantimit për ta paraqitur atë pa një lidhje interneti përveç që na lejon të mbrojmë prezantimet me një fjalëkalim.

Canva, çfarë është rreptësisht e nevojshme

Canvas - Alternativë për PowerPoint

Nëse ajo që ne po kërkojmë është një Alternativë e thjeshtë, pa frikë ndaj PowerPoint, dhe të dy Prezi dhe Ludus janë shumë të mëdhenj për ne, Canva Mund të jetë alternativa që ju po kërkoni. Canva na ofron një numër të madh imazhesh për t'i shtuar prezantimeve plotësisht falas, duke shmangur që ne të kërkojmë vazhdimisht Google për imazhe për të krijuar prezantimet tona. Operacioni është shumë i thjeshtë, pasi ne duhet të zgjedhim vetëm elementet që duam të shtojmë dhe t'i tërheqim ato në vendin që dëshirojmë të kenë në prezantim.

Na lejon gjithashtu punë në grupe, na ofron qasje në më shumë se 8.000 shabllone dhe 1 GB hapësirë ​​ruajtëse në versionin falas. Nëse zgjedhim versionin Pro, i cili ka një çmim prej 12,95 dollarë në muaj, do të kemi gjithashtu qasje në më shumë se 400.000 imazhe dhe shabllone, mund të përdorim fonte të personalizuara, të organizojmë fotografi dhe prezantime në dosje, të eksportojmë modele si GIF përveç duke qenë në gjendje ta ripërdorni atë për prezantime të tjera ...

Rrëshqitni, ktheni prezantimet në biseda

Rrëshqitja - Alternativa për PowerPoint

Ndonjëherë ne jemi të detyruar të krijojmë prezantime që nuk duhet të shfaqin informacione vizualeNë vend të kësaj, ka të bëjë me ofrimin e informacionit duke ofruar mundësi të ndryshme dhe varësisht nga ajo që zgjedhim, do të shfaqet një informacion ose një tjetër. Në këtë rast, Goditje e fortë Shtë një nga opsionet më të mira në treg. Për më tepër, siç është krijuar për këtë qëllim, ne mund të shtojmë tekste me gjatësi të ndryshme falë pajtueshmërisë me Markdown.

Versioni falas na lejon bashkëpunojnë në një numër të pakufizuar të prezantimeve, krijoni prezantime private dhe eksportoni rezultatin në formatin PDF. Nëse duam të shtojmë statistika, mbrojtje fjalëkalimi, gjurmim lidhjesh, mbështetje dhe shumë më tepër, ne duhet të bëjmë arka nga 15 euro në muaj.

Slidebean, për gjëra konkrete Slidesbean - Alternativat e PowerPoint

Nëse zakonisht jemi të detyruar krijoni një lloj të caktuar prezantimi, ose për të paraqitur një produkt, për të raportuar rezultate tremujore, për një projekt, ose për ndonjë situatë tjetër që kërkon një seri modelesh të paracaktuara, Slide Bean Optionshtë opsioni më i mirë në treg. Përmes Slidebean thjesht duhet të zgjedhim llojin e modelit që po kërkojmë dhe të zëvendësojmë të dhënat e tij me tonat. Aq e thjeshtë sa ajo.

Slidesbean nuk është krijuar për të modifikuar ndërfaqen, ose për të shtuar ose hequr përmbajtje, por për të të lehtësojë krijimin për aq sa është e mundur për përdoruesin, kështu që ju përqendroheni vetëm në atë që është e rëndësishme dhe në më pak se 5 minuta mund të keni gati prezantimin tuaj. Ndryshe nga shërbimet e tjera, Slidebean nuk na ofron një plan falas për të provuar se si funksionon aplikacioni, por pavarësisht nga plani që zgjedhim, ne kemi një periudhë prove për të parë nëse i përshtatet nevojave tona.

Zoho, frymëzuar nga PowerPoint

Zoho, alternative e PowerPoint

Nëse keni përdoret në PowerPoint dhe nuk ju pëlqen të filloni të mësoni se si funksionojnë shërbimet ose aplikacionet e tjera në internet për të krijuar prezantime, ZohoShow Thingshtë gjëja më e afërt me PowerPoint që do të gjejmë, pasi ndërfaqja e tij, si dhe numri i opsioneve, të paktën ato më themelore, janë shumë të ngjashme me ato që mund të gjejmë në aplikacionin Microsoft. Shtimi i imazheve, kutive të tekstit, shigjetave, linjave… gjithçka është shumë e lehtë për tu krijuar me Zoho Show.

Lidhur me numrin e modeleve që kemi në dispozicion, eshte shume e kufizuar, për të mos thënë praktikisht inekzistent, por nëse imagjinata juaj është gjëja juaj dhe nuk e keni problem të merreni me një diapozitiv të zbrazët, më në fund mund të keni gjetur aplikacionin që ju nevojitet për të krijuar prezantimet tuaja të zakonshme.

Alternativa më e mirë për PowerPoint?

Si mund ta shohim secilin nga shërbimet / aplikacionet në internet që ju kemi treguar në këtë artikull janë të orientuara në qëllime të ndryshme, kështu që nëse gjëja jonë është të krijojmë prezantime spektakolare, opsioni më i mirë është Ludus, ndërsa nëse duam të krijojmë prezantime duke përdorur shabllone, Slidebean është ideale. Gjithçka varet nga nevojat tona, kështu që duhet të jeni të qartë për këtë para se të punësoni një shërbim dhe të filloni të njiheni me të.

 


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.