Cili është imituesi më i mirë i PlayStation 2?

Emulator PCSX2

Bota e emulatorëve është e gjerë dhe interesante, për ata që nuk kanë shumë kontakte me ta, ato janë sisteme softuerësh për PC që e bëjnë atë një tastierë të përputhshme prapa. Modeshtë mënyra e preferuar e adhuruesve të konsolës që të jenë në gjendje të mbajnë mend titujt më të mirë të PlayStation, Xbox, Nintendo Game Cube dhe lloje të tjerë të konzollave edhe më shumë vite më parë me të cilat nuk mund të luajmë më për një arsye apo një tjetër. Instalimi i këtij lloji të softuerit është zakonisht mjaft i lehtë dhe i shpejtë, dhe nëse ka diçka që nuk e dini mos u shqetësoni, në Vegël Actualidad ne do t'ju mësojmë atë që ju nevojitet.

Një nga konsolat me katalogun më të mirë që mund të imagjinojmë ishte PlayStation 2, jo vetëm për cilësi, por edhe për sasi, prandaj bëhet një karamele e vërtetë për imitim, tani lind pyetja: Cili është emuluesi më i mirë për PS2? Qëndroni me ne dhe do të shihni se cili është më interesanti nga këta emulues dhe si ta konfiguroni atë.

Çfarë është një emulator dhe pse do ta instaloja?

Tani nuk keni pse të jepni shumë shpjegime, nëse keni arritur deri tani, kjo është për shkak se e dini se çfarë është. Në të vërtetë, është softuer që ju lejon të luani video lojëra nga një tastierë direkt në një PC falë harduerit dhe sistemit të tij operativ. Për shkak të kufizimeve teknike, ne nuk do të gjejmë emulatorë për gjeneratën e fundit ose konsolat më të fundit, por është shumë e lehtë të gjesh emulatorë për konzola të ndërprera ose retro, pasi që është shumë më e lehtë të programosh këtë lloj përmbajtjeje për ta, gjithashtu pasi ka më shumë përmbajtje në rrjete në formën e kopjeve rezervë të lojërave video.

Me pak fjalë, instalimi i këtij lloji të softuerit do t'ju lejojë të luani konsolën tuaj të vjetër në kohën tuaj të lirë direkt në kompjuterin tuaj, në mënyrë që të mund të kujtoni ata tituj që dikur i keni humbur nga sytë për një arsye ose një tjetër. Pra sigurisht, nëse doni t'i "jepni një ves" PlayStation 2, ky është postimi juaj, ne do t'ju tregojmë se cili është imituesi më i mirë i PlayStation 2 në Windows 10 dhe si të marrim të gjithë performancën që mund të na ofrojë. Le të shkojmë!

PCSX2, imituesi më i mirë i PlayStation 2

Ky program e ka pozicionuar veten si alternativa më e mirë kur bëhet fjalë për të imituar PlayStation 2 në PC, mund ta imagjinoni se e ka bërë pikërisht për shkak të emrit të tij ose për shkak të katalogut të tij, por shkon shumë më tej, PCSX2 është i aftë të sigurojë performancë grafike superiore të cilën mund ta gjenim në konsolën origjinale. Falë modifikimeve në nivelin e softuerit dhe komunitetit të tij të rëndësishëm, nuk është e vështirë të gjesh lojëra të modifikuara dhe shtesa në softuerin e emulimit për të shtuar një perspektivë "HD" në lojërat tona të vjetra video PlayStation 2.

Ne mund të shkarkojmë PCSX2 direkt nga KJO LIDHJE në faqen e saj zyrtare. Përtej Windows 10, ne gjithashtu kemi versione për Linux dhe macOS, pse nuk e prisnit atë? Epo po, ju mund të imitoni PlayStation 2 nga pothuajse çdo sistem operativ. Përveç kësaj, brenda faqes në internet do të gjejmë gjithashtu përmbajtje të tilla si udhëzues konfigurimi, lajme, azhurnime, skedarë dhe shumë më tepër. Nëse jeni një programues i lindur, ju gjithashtu keni një mundësi të modifikoni kodin PCSX2 pasi është plotësisht falas, dhe ju do të jeni në gjendje të bëni hapat tuaj të parë me simulimin.

Për ta bërë këtë thjesht ne do të shkojmë në shkarkimin e versionit të qëndrueshëm për sistemin tonë operativ dhe ne do ta ekzekutojmë dhe instalojmë atë në të njëjtën mënyrë që do të instalonim ndonjë softuer tjetër të këtyre karakteristikave në sistem, dhe mos u shqetësoni për pjesën tjetër, ne do t'ju japim disa nocione themelore të konfigurimit për ajo

Konfigurimi fillestar i PCXS2

Pasi të kemi ekzekutuar programin për herë të parë, dhe pas magjistarit të instalimit, ne do të zgjedhim gjuhën tonë të preferuar dhe do të mbajmë shtojcat e emulatorit (shtesat që do të na lejojnë të marrim shumë më shumë performancë nga softueri) plotësisht si parazgjedhje. Hapi tjetër do të jetë konfigurimi i BIOS, për këtë duhet të kemi shkarkuar më parë një BIOS të PlayStation 2 që i korrespondon rajonit tonë, ose atë që na intereson më shumë (nëse për shembull duam të imitojmë lojëra ekskluzive nga Japonia).

Nëse kemi një PlayStation 2, brenda seksionit të shkarkimeve PCSX2 ne kemi BIOS Dumpler - Binare (DOWNLOAD), një sistem që do të na lejojë të nxjerrim direkt BIOS nga vetë PlayStation 2. Nëse përndryshe duam të imitojmë PlayStation 2 direkt nga një BIOS që nuk është pronë e jonë, ne tashmë po hyjmë në mjedise me ligjshmëri të dyshimtë, në këtë rast ne rekomandojmë shkimi në komunitet ose media të specializuara ku mund të merrni këto BIOS, gjithmonë nën përgjegjësinë tuaj (Gadget Actualidad nuk është në favor ose përgjegjës për simulim të paligjshëm ose ndonjë lloj tjetër piraterie nga përdoruesit).

Pasi të keni zgjedhur skedarin BIOS me zbuluesin e skedarëve dhe duke parë që ajo është shtuar në listën e emulatorit tonë, ne do të klikojmë në "OK" dhe do të kalojmë në aspektin tjetër të konfigurimit, komanda.

Si mund të luaj me një kontrollues PCSX2?

Shtë e këshillueshme që gjithmonë të shkoni në Windows 10 shoferë të zbuluar dhe të konfiguruar automatikisht, një alternativë e mirë për shembull është çdo kontrollues Xbox, ju tashmë e dini që tastiera Microsoft është plotësisht në përputhje me Windows 10, kështu që tastiera do të vinte e para-konfiguruar dhe ne do të duhet vetëm të lidhim lidhësin USB dhe të shijojmë kontrollorin tonë.

Megjithatë, nëse ajo që dëshironi me të vërtetë është të përfitoni sa më shumë nga përvoja duke përdorur kontrollorët PlayStation, Unë rekomandoj shkarkimin Lëvizje gëzimi (DOWNLOAD) që do të na lejojë të lidhim vetëm kontrollorin tonë PlayStation 3 përmes USB me PC për ta konfiguruar. Për ta bërë këtë ne do të instalojmë programin dhe do të klikojmë në "Drejtuesin e Shoferit" me kontrolluesin PlayStation 3 të lidhur përmes USB, duke shkarkuar dhe instaluar drejtuesit e nevojshëm.

Pastaj me drejtuesit e instaluar për kontrolluesin PlayStation 3 DualShock 3, ne do të shkarkojmë Më mirë DS3 (DOWNLOAD), një konfiguruar për Windows që do të na lejojë të konfigurojmë butonat e kontrolluesit tonë PlayStation 3 në mënyrë që gjithçka të funksionojë në mënyrën më të mirë të mundshme. Përdorimi i tij është me të vërtetë intuitiv, thjesht me DualShock 3 të lidhur me USB do të klikojmë te «I ri» pranë «Profili i Zgjedhur» dhe do të krijojmë një profil që do të jetë ai që përdorim për të luajtur.

Konfigurimi grafik i PCSX2

Tani ajo që ka rëndësi është të përfitojmë maksimalisht prej tij, për këtë ne do të fillojmë emulatorin, tani që kemi gjithçka që duhet për të luajtur. Pasi të futemi brenda, ne do të klikojmë në «Cilësimet» dhe do të shkojmë te «Video> Cilësimet e Shtojcës». Një menu e GSD X10, një konfigurim grafik për emulatorët e PlayStation 2 dhe ne duhet të mbajmë parametra të ngjashëm me ato që do t'ju ofrojmë më poshtë për kompjuterët me rreze të mesme (i3 / i5 - 6 GB / 8 GB RAM - Grafikë 1 GB).

Së pari, ne do të marrim parasysh raportin e ekranit, ne mund të zgjedhim të luajmë 4: 3 ose 16: 9, gjithçka do të varet nga mënyra se si e dëshironi më shumë, unë jam më shumë një adhurues i mjedisit panoramik. Ky cilësim do të ndryshohet në "Cilësimet e Dritares" të cilësimeve të videos. Sidoqoftë, le të kujtojmë se shumica e lojërave PS2 janë krijuar për formatin 4: 3.

 • Adapter: Ne mbajmë cilësimet e paracaktuara
 • Ndërthurja: Ne zgjedhim opsionin "BOB TTF"
 • Dorëzuesi: Ne kaluam në opsionin Direct3D (D3D11 në sistemet e nivelit të lartë)
 • Aktivizo FXXA: Ne e shënojmë këtë mundësi për të aktivizuar antialasing
 • Aktivizo filtrimin: Kështu ne aktivizojmë filtrimin e strukturës
 • Aktivizo Shader FX: Do të përmirësojë gjithashtu seksionin grafik nëse e aktivizojmë
 • Filtrimi anizotrop: Do të përmirësojë tekstet, ne do të zgjedhim opsionin 2X në pajisjet e mesit
 • Aktivizo Anti-Aliasing: Ne do ta aktivizojmë atë në çdo rast

Si rezolucioni i daljes, ne do të kërcejmë midis 720p ose 1080p, megjithëse ideale është që të marrim si referencë lartësinë e monitorit tonë dhe ta zbatojmë atë në raportin 4: 3 në mënyrë që të na ofrojë rezultate reale dhe të pa modifikuara, për këtë ne aplikojmë formulën e mëposhtme: (4x »lartësia e monitorit tonë») / 3 = XKështu do të marrim rezolucionin ideal të daljes për të luajtur këtë emulator fantastik në monitorin tonë.

Konkluzione mbi PCSX2

Në fund të fundit, për këto arsye, si dhe për komunitetin e rëndësishëm prapa PCSX2 Do të gjejmë me lehtësi shumë shtojca në internet që do të na lejojnë të modifikojmë shumë karakteristika të lojërave video që duam të luajmë sipas dëshirës. Padyshim, simulimi i konzollave plotësisht të shkarkuara si kjo na lejon të kujtojmë ato lojëra fantastike që një ditë i lamë pas për arsye të ndryshme, kështu që ne mund të përfitojmë nga hardueri i kompjuterit tonë personal për të marrë pak performancë në aspektin argëtues.

Ky emulator është pozicionuar që nga viti 2011 si alternativa kryesore për ata nostalgjikë për PlayStation 2, dhe diçka tregon se ndoshta do të mbetet kështu për ca kohë që do të vijë. Shpresojmë që ky tutorial dhe rekomandim fantastik për emulatorin më të mirë për PS2 t'ju ketë ndihmuar dhe që të mund të përfitoni sa më shumë prej tij. Do të marr guximin të rekomandoj disa nga lojërat më të mira të PlaySation 2 më poshtë.

Lojërat më të mira të PlayStation 2

 • ICO
 • Shadow të kolos
 • Metal Gear Solid 3: Gjarpërues
 • Grand Theft Auto: San Andreas
 • Resident Evil 4
 • Zemrat e Mbretërisë
 • Final Fantasy XII
 • Gran Turismo 3: A-Spec
 • Devil May Cry 3: Zgjimi i Dantes
 • Zoti i Luftës II: Ndëshkimi Hyjnor
 • Princi i Persisë: Rërat e Kohës
 • parak

Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.