Si të fshini llogarinë time në Instagram

Instagram

Instagram është bërë një nga rrjetet më të njohura sociale Botëror. Rritja e tij ka qenë meteorike dhe tashmë është rrjeti i dytë social më i përdorur në botë. Në raste të mëparshme ne kemi biseduar me ju në lidhje me të, veçanërisht për mënyrat për të marrë më shumë nga ajo, si mënyra për të fituar ndjekës në këtë rrjet.

Përkundër popullaritetit të saj, jo të gjithë përdoruesit janë të kënaqur njësoj me Instagram. Ka nga ata që duan të ndalojnë përdorimin e aplikacionit, për këtë arsye ata përfundojnë duke fshirë llogarinë e tyre. Mbase edhe ti po mendoni të fshini llogarinë tuaj në rrjetin social. Por ju nuk e dini mënyrën konkrete se si mund ta bëni këtë. Ne do t'ju shpjegojmë më poshtë.

Në rastin e Instagram kemi dy mundësi në dispozicion. Nga njëra anë, ne mund ta çaktivizojmë llogarinë, e cila nuk është se profili ynë është fshirë në rrjetin social, por që nuk do të jetë aktiv ose i dukshëm nëse nuk e fusim përsëri. Ky është një opsion që mund ta përdorni nëse nuk doni të humbni të dhënat në të, ose nëse doni të bëni një pushim nga përdorimi i tyre.

Logoja e Instagramit

Nëse ajo që dëshironi është të fshini llogarinë tuaj në Instagram, kjo do të thotë që profili dhe të gjitha përmbajtjet në të do të eliminohen plotësisht. Kështu që nuk do të keni më kurrë qasje në to. Shtë një vendim më radikal, të cilin duhet ta mendojmë shumë mirë, në mënyrë që të mos nxitojmë në këtë vendim. Përveç kësaj, fakti i humbjes së të gjitha të dhënave, do të thotë që ne duhet të bëjmë një kopje të gjithçkaje që kemi ngarkuar në rrjetin social, sepse përndryshe do t'i humbasim. Kështu që ne duhet t'i shkarkojmë të gjitha, përfshirë videot.

Një tjetër mundësi në dispozicion, është të hiqni aplikacionin nga telefoni juaj. Nëse dëshironi, do të ndaloni së përdoruri atë për një kohë, në mënyrë që të mos jeni gjithë ditën në rrjetin social. Somethingshtë diçka që mund të na ndihmojë të pushojmë nga përdorimi i saj. Më poshtë ne shpjegojmë më shumë rreth secilës prej këtyre opsioneve.

Fshi llogarinë tënde në Instagram

Fshi llogarinë në Instagram

Para së gjithash ne përqendrohemi në opsionin që i jep tutorialit emrin e tij, i cili është fshirja e llogarisë tuaj në Instagram. Siç e kemi shpjeguar, ky është një vendim më ekstrem. Sepse supozon se e gjithë përmbajtja që kemi ngarkuar, së bashku me profilin tonë, do të zhduket përgjithmonë nga rrjeti social. Pra, nëse kemi shumë fotografi të ngarkuara në rrjetin social, mund të mos jetë një vendim i lehtë për disa.

Për të fshirë përgjithmonë llogarinë në Instagram, vetë rrjeti social na jep një mjet për këtë. Isshtë një faqe në internet ku mund të ndjekim një seri hapash me të cilët mund të përfundojmë fshirjen përfundimtare të llogarisë sonë në të. Ti mundesh hyni në këtë lidhje me të.

Këtu e vetmja gjë që duhet të bëjmë, në rast se nuk kemi një seancë të filluar, është të identifikohemi për të qenë në gjendje të fshijmë llogarinë. Instagram zakonisht kërkon një arsye pse e keni marrë këtë vendim. Ju mund të jepni një arsye nëse dëshironi, megjithëse nuk është e detyrueshme në asnjë rast. Me këtë hap të thjeshtë, ne kemi proceduar tashmë për të fshirë llogarinë tonë në rrjetin social, diçka e përhershme.

Kjo do të thotë që nëse përpiqeni të identifikoheni, do t'ju tregojë se përdoruesi nuk ekziston më. Pra, emri i përdoruesit është falas, që do të thotë se një person tjetër do të jetë në gjendje ta përdorë atë kur të regjistrohet në rrjetin social.

Çaktivizoni llogarinë tuaj përkohësisht

Çaktivizo llogarinë në Instagram

Nëse opsioni i mëparshëm është disi ekstrem, Instagram na lejon të përdorim një mënyrë tjetër për të çaktivizuar llogarinë. Isshtë një opsion i quajtur çaktivizoni ose çaktivizoni llogarinë tuaj përkohësisht. Në këtë metodë, profili juaj në rrjetin social nuk do të fshihet, por do të çaktivizohet, në mënyrë që përdoruesit e tjerë të mos mund ta shohin atë, por përmbajtja që keni ngarkuar në të, fotot ose videot dhe mesazhet qëndrojnë në të gjitha kohërat.

Isshtë një mundësi e mirë nëse jeni lodhur duke përdorur rrjetin social, por ka mundësi që në një të ardhme të afërt ta përdorni përsëri. Në këtë situatë, çaktivizimi i llogarisë tuaj përkohësisht është opsioni më i mirë. Që kur doni të përdorni Instagram përsëri, ju thjesht duhet të futeni në llogarinë tuaj dhe gjithçka të kthehet në normalitet.

Në këtë rast, ne kemi dy mënyra për ta bërë atë. Nëse dëshironi, ju mund të futni këtë lidhje, ku thjesht do të duhet të futni fjalëkalimin e llogarisë tuaj dhe të jepni një arsye (opsionale), pse po e merrni këtë vendimi për të çaktivizuar llogarinë. Me këto hapa, llogaria bëhet joaktive, derisa të hyni përsëri në Instagram.

Mund ta bëni gjithashtu në opsionin për të redaktuar profilin, por jo në aplikacion, por ju duhet të hyni në shfletuesin. Meqenëse në aplikacion nuk kemi mundësi të çaktivizojmë llogarinë tonë përkohësisht. Pra, në këtë rast, gjithmonë duhet të arrihet në shfletuesin, qoftë në kompjuter ose në celularin tuaj. Përsëri, llogaria do të mbetet joaktive derisa të merrni vendimin për t'u identifikuar përsëri në të. Kur ta bëni këtë, gjithçka do të kthehet në normalitet, me përmbajtjen tuaj ende atje.

Fshij aplikacionin

Sondazhet shtohen në Instagram Stories

Së fundi, një opsion i ngjashëm me të dytin, të cilën mund ta merrni nëse doni të ndaloni përdorimin e Instagram për një kohë. Ju mund të keni vërejtur se jeni duke përdorur shumë rrjetin social, ose thjesht doni të ndaloni së përdorurii tij përkohësisht, sepse nuk e shihni dobinë e vazhdimit të përdorimit të tij.

Mënyra më e zakonshme për të hyrë në Instagram është nga telefoni juaj celular. Në këtë rast, mund të vini bast që të hiqni aplikacionin nga telefoni juaj. Në këtë mënyrë, ju nuk do të futni shpesh profilin tuaj ose aplikacionin. Mënyra për të fshirë aplikacionin në Android është e thjeshtë, thjesht mbani të shtypur ikonën dhe tërhiqeni atë në koshin e plehrave. Nëse dëshironi, mund ta fshini gjithashtu nga cilësimet, në seksionin e aplikacioneve.

Kështu, kur pas një kohe, dëshironi të ktheheni brenda, thjesht instaloni përsëri aplikacionin dhe identifikohuni. Profili juaj do të vazhdojë si më parë, me fotot tuaja atje dhe mesazhet do të jenë gjithashtu në të njëjtën faqe. Isshtë një mundësi tjetër, të cilën mund ta konsideroni nëse doni të bëni një pushim nga rrjeti social herë pas here.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

bool (e vërtetë)