Krahasimi i kamerave më të mira të smartphone-ve në treg: Huawei P20, iPhone X dhe Samsung Galaxy S9 +

Fundi i lartë në botën e telefonisë mobile ka qenë gjithmonë të udhëhequr nga Apple dhe Samsung, edhe pse në vitet e fundit, shumë prej tyre kanë qenë prodhuesit që janë përpjekur të bëjnë kërcimin e kategorisë pa sukses. LG dhe Sony janë disa nga shembujt që janë provuar, por kanë rënë në buzë të rrugës. Huawei është pretendenti i ri që përpiqet të hyjë në këtë kategori të rezervuar për më të madhin.

Prodhuesi aziatik, vitet e fundit po ecën shumë mirë dhe sot ne mund ta konsiderojmë atë një fund të lartë si për performancën ashtu edhe për specifikimet. Për t'u përpjekur të heqësh qafe dyshimet në seksionin fotografik, një nga tërheqjet kryesore të këtyre pajisjeve, më poshtë ju ofrojmë një krahasimi i kamerës së tre të mëdhenjve të telefonisë: iPhone X, Samsung Galax S9 dhe Huawei P20.

Kamera IPhone X

IPhone X është bërë referencë e pothuajse 99% të prodhuesve të Android për shkak të nivelit ku është integruar e gjithë teknologjia e nevojshme për të qenë në gjendje të përdorin një sistem të njohjes së fytyrës për të qenë në gjendje të zhbllokojë pajisjen përveç që ka ulur të gjitha kornizat e pajisja në maksimum. Sistemi i kamerës iPhone X është i përbërë një kënd i gjerë i ngadaltë prej 12 mpx me një hapje të f / 1,8 së bashku me një lente telefoto, gjithashtu 12 mpx me një hapje të f / 2,4, me të cilin mund të përdorim zoom optik deri në 2 rritje pa humbur cilësinë në fotografi në çdo kohë. Nëse përdorim zmadhimin dixhital, ai arrin 10x.

Ekrani i iPhone X, e para që Apple lëshon në treg si OLED (prodhuar nga Samsung), është 5,8 inç, ka një rezolucion prej 2.436 x 1.125 pikselë me një dendësi prej 458 pika për inç dhe na ofron një gamë të gjerë ngjyrash (P3). Brenda gjejmë procesorin A11 Bionic, një procesor 64 bit me motor nervor dhe i shoqëruar nga një përpunues i lëvizjes. A11 Bionic shoqërohet me 3 GB RAM, më shumë sesa memorja e mjaftueshme për të lëvizur sistemin me rrjedhshmëri totale, diçka që me atë sasi RAM nuk mund ta gjejmë në asnjë terminal të menaxhuar nga Android.

Kamera Samsung Galaxy S9 +

Pavarësisht kritikave që Galaxy S9 + ka marrë për ofrimin e disa risive në flagshipin e saj të ri, ky model na ofron si risinë e tij kryesore një kamerë e dyfishtë në pjesën e pasme, një kamerë e dyfishtë me një hapje të ndryshueshme që varion nga f / 1,5 në f / 2,4. Falë kësaj aperture ne mund të marrim imazhe të qarta me cilësi shumë të mirë dhe me të cilat mund të kapim me shumë pak dritë pa ndryshuar ngjyrat ose mprehtësinë.

Të dy kamerat na ofrojnë një rezolucion prej 12 mpx me teknologjinë Dual Pixel dhe integrojnë një stabilizues optik. E para na ofron një hapje të ndryshueshme me kënd të gjerë, ndërsa e dyta na ofron një aperturë fikse prej f / 2,4 dhe përdoret si një lente telefoto. Kamera e përparme është 8 mpx me fokus automatik dhe na ofron një hapje të f / 1,7, ideale për të bërë selfie në dritë të ulët pa pasur nevojë të përdorni blicin që disa modele integrojnë në pjesën e përparme të pajisjes.

Ekrani i Samsung Galaxy S9 + arrin 6,2 inç, ka një rezolucion QHD + me një dendësi pikseli 570 në një format ekrani 18,5: 9. Brenda, Samsung ka përdorur Exynos 9810 në versionin evropian, ndërsa në versionin amerikan dhe kinez, ajo ka zgjedhur Snapdragon 845 të Qualcomm. 6 GB RAM dhe njohja e fytyrës për të zhbllokuar terminalin janë disa nga risitë e tjera që ky terminal na ofron në lidhje me Galaxy S8 +.

Kamera Huawei P20

Megjithëse është e vërtetë që për sa i përket performancës modeli P20 "thjesht" nuk mund ta krahasojmë atë me iPhone X dhe Samsung Galaxy S9 +, nëse flasim për cilësinë e kamerës, pasi ta testojmë për disa ditë, si Galaxy S9 + dhe iPhone X, kam konsideruar se ishte e nevojshme të ofrohej një krahasim, për të demonstruar se si e mira nuk është domosdoshmërisht e shtrenjtë. Lidhur me dizajnin, firma aziatike ka zgjedhur të njëjtën rrugë si pothuajse 99% e prodhuesve të Android dhe nuk është askush tjetër përveç kopjimit pa arsye të nivelit që popullarizoi iPhone X edhe pse nuk ishte terminali i parë që doli në treg treg me atë nivel, pasi nderi i shkon telefonit thelbësor të Andy Rubin.

Ekrani i këtij terminali arrin LCD 5,85 inç me format 18,5: 9 dhe një rezolucion prej 2.244 x 1.080. Brenda gjejmë procesorin Kirin 970 të shoqëruar me 4 GB RAM, lidhje të tipit USB-C dhe lexues të gjurmëve të gishtave në pjesën e përparme. Kamera e përparme arrin 24 mpx me një hapje disi të lartë f / 2,0 për të bërë selfie në dritë të ulët. Huawei na ofron dy kamera të pasme në modelin P20, një aparat fotografik mono 20 mpx dhe një aparat fotografik RGB 12 mpx, me hapje f / 1,6 dhe f / 1,8 përkatësisht, të cilat na lejojnë të marrim imazhe me dritë të ulët të ambientit me rezultate shumë të mira.

Krahasimi i mënyrës së portretit midis iPhone X, Samsung Galaxy S9 + dhe Huawei 20

Modaliteti i portretit ose efekti bokeh që Apple popullarizoi me lansimin e iPhone 7 Plus, nuk mund të merret vetëm falë kamerës së dyfishtë, megjithëse ndihmon shumë, pasi që pasi të bëhet kapja, ai kalon përmes një filtri softuer që merr kujdesem analizoni të gjithë imazhin dhe turbulloni gjithçka që është sfondi i imazhit, duke lënë vetëm subjektin që do të portretizohet në fokus. Një shembull i qartë i nevojës për një lente të dyfishtë për të marrë këtë rezultat gjendet në gjeneratën e dytë Google Pixel.

Edhe pse të jesh i pari për të nisur një funksion ose për të përdorur një teknologji në një mënyrë specifike nuk do të thotë se është ajo që na ofron rezultatet më të mira, në këtë kuptim Apple është ende mbreti i padiskutueshëm në këtë krahasim kur flasim për mënyrën e portretit. Siç mund ta shohim në imazhet më sipër, iPhone X me mënyrën e tij të portretit është terminali që ofron turbullimin më të mirë të mënyrës së portretit, i ndjekur nga Samsung Galaxy S9 +, me një turbullim të ngjashëm, por që dështon në disa zona.

Huawei P20 është terminali që ofron rezultatin më të keq kur përdorni modalitetin e portretit, pasi turbullira që na ofron është shumë sipërfaqësore dhe nuk na detyron të përqendrohemi në objekt ne duam të nxjerrim në pah në atë kapje. Përveç kësaj, ajo errëson shumë imazhin, duke mos na ofruar ngjyra përfundimtare në përputhje me realitetin.

Krahasimi midis iPhone X, Samsung Galaxy S9 + dhe Huawei 20 brenda

Në këtë krahasim, ne shohim se si iPhone X, si të gjithë paraardhësit e tij, ka tendencë për të verdhë fotot. Sa i përket drithit, terminali i Mollës na ofron një kokërr shumë të lartë krahasuar me terminalet e tjerë të krahasuar, ku drithi praktikisht nuk ekziston.

Huawei P20 është më i miri sillet kur mat sasinë e dritës kur ka dy zona me ndriçim të ndryshëm, por që ndikon në pjesën tjetër të zonave të figurës, duke treguar një zhurmë shumë të lartë në pjesën e sipërme të majtë të figurës, kështu që rezultati përfundimtar përkeqëson kapjen në tërësi.

Siç pritej, Samsung Galaxy S9 Plus është terminali që ofron rezultatet më të mira në ambiente të mbyllura, duke treguar zor se ndonjë zhurmë (kokërr) në zonat me më pak ndriçim (zona e tastierës), dhe me një mprehtësi shumë të lartë pavarësisht nga kushtet e ndriçimit, megjithëse zona me shumë kontrast drite, rezultati lë diçka për të dëshiruar, por kap si imazhi nuk ndodh shumë shpesh.

Të gjitha kapjet në këtë krahasim janë në rezolucionin e tyre origjinal dhe nuk janë përpunuar dixhitalisht në mënyrë që të shihni rezultatin e analizës nga dora e parë.

Krahasimi midis iPhone X, Samsung Galaxy S9 + dhe Huawei 20 jashtë

Të tre terminalet na ofrojnë një diapazon dinamik më se i pranueshëmMegjithëse të dy iPhone X dhe Huawei P2o ngopin pak ngjyrat, duke i bërë ato më intensive sesa janë në të vërtetë, diçka që ne mund ta shohim si në qiell ashtu edhe në ndërtesat në sfond. Megjithëse zhurma nuk duhet të jetë e pranishme në këtë imazh, me dritë të mjaftueshme të ambientit, iPhone X arrin të tregojë zhurmë në zonën e koshave të verdhë të riciklimit, si Huawei P20 edhe pse në një masë më të vogël.

Përsëri, është Samsung Galaxy S9 Plus është modeli që na ofron rezultatet më të mira, pa prani në çdo kohë të zhurmës dhe me një mprehtësi shumë të lartë. Nëse ishte tashmë e vështirë të mposhtje kamerën e shkëlqyeshme që Samsung implementoi në Galaxy S8 dhe S8 Plus vitin e kaluar, këto teste na tregojnë sikur të ishte e mundur ta përmirësonim atë dhe më shumë.

Të gjitha kapjet në këtë krahasim janë në rezolucionin e tyre origjinal dhe nuk janë përpunuar dixhitalisht në mënyrë që të shihni rezultatin e analizës nga dora e parë.

Krahasimi midis zmadhimit të iPhone X, Samsung Galaxy S9 + dhe Huawei 20

Duke lënë mënjanë, diapazonin dinamik që kemi diskutuar tashmë në seksionin e mëparshëm dhe që reflektohet përsëri në këto imazhe, nëse flasim për zmadhim optik, si iPhone X ashtu edhe Samsung Galaxy na ofrojnë mprehtësi spektakolare kur bëhet fjalë për zmadhim dhe për të qenë në gjendje të lexoni shenjën e kuqe të vendosur në anën e majtë të ekranit. Për të zmadhuar imazhin e kapur me Huawei P20, posteri nuk na tregon mprehtësinë që mund të shohim në dy terminalet e tjerë, gjë që na detyron të lodhim sytë për të qenë në gjendje të lexojmë qartë.

Të gjitha kapjet në këtë krahasim janë në rezolucionin e tyre origjinal dhe nuk janë përpunuar dixhitalisht në mënyrë që të shihni, nga dora e parë, rezultatin e analizës.

Përfundim

Pasi analizuam këto kapje dhe shumë të tjera të bëra me iPhone X, Samsung Galaxy S9 Plus dhe Huawei P20, ne arritëm në përfundimin se terminali yll i Samsung për këtë vit, Galaxy S9 Plus fiton me një rezultat të plotë në të gjitha kategoritë, duke qenë kamera më e mirë e këtyre tre modeleve, dhe për këtë arsye, në treg. Kokrra e lartë që iPhone X na tregon, madje edhe në imazhe me ndriçim të ndritshëm është zhgënjyese duke marrë parasysh çmimin e terminalit dhe se kamera e iPhone ka qenë gjithmonë një referencë në treg. Për dy vjet, cilësia e tij ka rënë dhe është tejkaluar mjaft mirë nga Samsung.

Kamera Huawei P20, megjithëse është e vërtetë që menaxhon shumë mirë në imazhe me diapazon të lartë, në të njëjtat kapje krijoni efekte të çuditshme dhe shtoni zhurmë se nuk duhet të jetë i pranishëm në atë zonë. Përveç kësaj, mprehtësia e kamerës lë shumë për të dëshiruar, një aspekt që duhet të merret parasysh për brezat e ardhshëm. Unë nuk pata mundësinë për të provuar kamerën e Huawei P10, për të cilin të gjithë po merreshin, por nëse rezultatet do të ishin më të ulëta se ato të këtij modeli, kompania aziatike ka ende shumë për të bërë në këtë drejtim, edhe pse Leica gjoja, prapa.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.