Ndiqni këtë udhëzues për të zgjedhur saktë celularin tuaj të ri

Zgjedhje celulare

Disa vjet më parë, kur telefonat celularë nuk ishin të dobishëm për të telefonuar, dërguar SMS sporadike dhe për tu vendosur jashtë shtëpisë ose punës sonë, zgjedhja e celularit për të blerë ishte një proces shumë i thjeshtë. Vështirë se kishte një gamë të vogël modelesh në treg, dhe shumica dërrmuese e tyre lejuan të bënin të njëjtën gjë, pa funksione që dallojnë disa terminale nga të tjerët. Në thelb, zgjedhja e tyre bazohej në disponueshmërinë dhe çmimin që ne ishim të gatshëm të paguanim për një telefon xhepi.

Sot, për shkak të numrit të madh të prodhuesve dhe më shumë se tyre gamë të gjerë të modeleve të madhësive, çmimeve dhe specifikimeve të ndryshme, mund të jetë shumë dredhi të vendosësh midis disa terminaleve celularë. Ose nga kamera, procesori, madhësia ose cilësia e ekranit dhe madje edhe për shkak të markës së saj, ne çmendemi sa herë që duam rinovoni telefonin tonë. Dhe ndërsa e bëjmë gjithnjë e më shpesh, ju lëmë a udhëzoni me pikat që duhet të merrni parasysh për ta bërë zgjedhjen tuaj të duhur Kur vjen momenti. Mund të vini me ne?

Nëse kthehemi në mesin e viteve 90, celularët e parë që qytetari i zakonshëm mund të përballonte tashmë kishin filluar të shiheshin në rrugë, megjithëse nuk ishte deri në shekullin 2004, kur operatorët filluan të dhurojnë terminalet e tyre me programin e pikë kur përdorimi i telefonave celularë u bë i përhapur. Në vitin XNUMX, për shembull, ishte e rrallë kush nuk kishte një telefon celular për të thirrur dhe thirrur pa qenë i nevojshëm të ishte në shtëpi ose në zyrë.

Evolucioni i celularëve

Në atë kohë katalogu ishte shumë i vogël, ashtu si përdorimi që iu dha celularit. Por me kalimin e viteve, të dy variablat janë zgjeruar, deri në arritjen e së tashmes, ku celularët kanë një ekran pothuajse në të gjithë sipërfaqen e tyre, dhe janë praktikisht kompjuterë që ne mund t'i mbajmë në pëllëmbën e duarve, të lidhur përgjithmonë në internet dhe me të cilat ne mund të kryejmë detyra të paimagjinueshme vetëm dhjetë vjet më parë.

Dhe për shkak të numrit të madh të detyrave që ne mund të kryejmë me ta sot, dhe diversifikimit të madh të tregut, le të përqendrohemi në përdorimin që duam t'i japim telefonit. Nuk është e njëjta gjë për të blerë një celular për një 20-vjeçar, përdorimi kryesor i të cilit do të jetë koha e lirë, që ka nevojë për një autonomi të zgjatur, sesa për një person të moshuar që nuk shkon mirë me teknologjinë, duke kërkuar një celular për të thirrur dhe për të bërë foto sporadike dhe kërkoni lehtësinë e përdorimit.

Gjëja kryesore: buxheti.

Çmimet e Samsung S9

Gjëja më e rëndësishme dhe e para që duhet të marrim parasysh kur blejmë një celular është buxhetin që kemi. Nëse kufiri ynë është 200 €, do të jetë marrëzi për ne të kërkojmë një gamë të nivelit të lartë, pasi do të fillonim të gjenim mundësi në një prag çmimi që nuk mund t'i qasnim. Kjo është e vetmja variabël që ndryshon në varësi të faktit nëse kërkojmë a terminal i dorës së dytë ose një i riMund të jetë rasti i gjetjes së një smartphone me nja dy vjet të nivelit të lartë, me çmimin e një diapazoni të ri mesatar ose edhe bazë.

Le të vazhdojmë me ekranin.

Evolucioni i iPhone

Pasi të jemi të qartë se sa mund ose duam të shpenzojmë, shkojmë te hapi tjetër: ekrani. Sot, madhësia e ekranit është drejtpërdrejt proporcional me madhësinë e celularit, pasi ato zënë pothuajse të gjithë pjesën e përparme të pajisjes. Kjo është arsyeja pse, nëse duam një ekran i madh, ne do të jemi avokatë me të cilët do të kemi një terminal më shumë sipërfaqe, më shumë të pakëndshme për tu trajtuar me një dorë, gjë që do të na shqetësojë më shumë kur bëhet fjalë për ta pasur atë në xhep, etj. Këtu fillojmë të përcaktojmë përdorimin që do t'i japim terminalit.

Nëse po kërkojmë një smartphone qëllimi i parë i të cilit është luaj përmbajtje multimedialea, të tilla si foto, video ose filma, pa dyshim një ekran më i madh do të jetë i dobishëm për atë. Sidoqoftë, nëse tashmë kemi një tabletë për të, mbase është diçka dytësore dhe do të mjaftojë një terminal më i vogël dhe më i rehatshëm, duke sakrifikuar madhësinë e ekranit për lehtësinë e përdorimit. Përveç madhësisë, duhet t'i kushtojmë vëmendje të veçantë edhe asaj zgjidhje dhe teknologjia e tij. Ideali? Të paktën, rezolucion i plotë HD dhe teknologji LED. Në këtë mënyrë, ne do të kemi cilësinë më të mirë të ekranit në pëllëmbën e dorës.

Mos të harrojmë performancën.

smartphone i çmontuar

Nëse duam të blejmë një smartphone të ri për të rinovuar telefonin tonë aktual celular, një nga arsyet kryesore është të përmirësojmë performancën që marrim prej tij. Ndoshta është e vjetëruar, funksionon ngadalë, ose ne duam ta azhurnojmë që të ketë më shumë potencial. Ata që janë përgjegjës për të siguruar që ne mund të kryejmë detyrat që ne kërkojmë do të jenë procesori dhe RAM. Kjo është arsyeja pse ne duhet t'i zgjedhim ato në mënyrë korrekte, në mënyrë që të mos mbetemi me një pajisje të vjetëruar në vetëm disa muaj për të montuar një procesor të gjeneratës së mëparshme.

Pa qenë ekspertë të fushës, gjithmonë mund të udhëhiqemi nga numri i bërthamave dhe shpejtësia e orës, dhe krahasoni midis pajisjeve të ndryshme. Në ditët e sotme, e rrallë është celulari që nuk ka procesor quad core. Po, më shumë se shumë kompjuterë. Le të mos harrojmë për Memorie RAM, pasi është përgjegjës për proceset në sfond mund të vazhdojë të kryhet, dhe mungesa e tij është përgjegjës për shumë përplasje dhe varje kur ndërroni aplikacione, për shembull. Sot, në plotë të 2019, çfarë më pak se 2 GB RAM të mbetet për disa vjet, megjithëse më shumë sesa vendosja e një figure minimale, Ne ju këshillojmë të krahasoni të dhënat e pajisjevemidis atyre që hezitojnë të marrin një vendim në favor të njërit ose tjetrit.

Brenda performancës ne gjithashtu mund të përfshijmë ruajtje. Nëse zakonisht keni një numër i madh i fotove dhe videove, mjaft aplikacione dhe nuk ju pëlqen në varësi të reve, pa dyshim do t'ju duhet më shumë kapacitet ruajtjeje në celularin tuaj. Nëse, nga ana tjetër, i keni dokumentet tuaja të organizuara në re ose nuk keni nevojë t'i keni ato gjatë gjithë kohës, dhe gjithashtu zakonisht nuk ruani shumë përmbajtje multimediale, një model hapësira e kujtesës e të cilit është më e vogël plotësoni nevojat tuaja.

Bateria gjithmonë e pamjaftueshme

celularët që ngarkohen

Nëse ka diçka që na mungon në celularët aktualë, ajo është bateria. Sa herë ato në të cilat ne karikonim Nokia-n tonë dhe ne mund ta përdorim atë për më shumë se një javë pa qenë të vetëdijshëm se kemi një prizë afër. Megjithëse është e vërtetë që kjo është kryesisht për shkak të rritjes së energjisë dhe madhësisë së ekraneve dhe konsumit që ata kërkojnë, numri më i madh i orëve që po i përdorim zvogëlon shumë kohëzgjatjen e tyre. Kapaciteti i baterisë Matet në amp-orë, por në bateri aq të vogla sa ato të një smartphone-i nënfishtë të tij, miliamp-orë (mAh). Sa më shumë mAh, aq më shumë ngarkesë do të ruajë, dhe kohëzgjatje më teorike mund të marrim.

Dhe po, ne po flasim për kohëzgjatjen teorike sepse me të njëjtin kapacitet të baterisë, ne mund të gjejmë modele karikimi i plotë i të cilave zgjat më shumë se të tjerët. Kjo është kryesisht për shkak të efikasiteti i procesorit tuaj, dhe teknologji dhe madhësia e ekranit tuaj. Sa më e madhe kjo e fundit, aq më shumë sipërfaqe do të duhet të ndriçojë, aq më shumë piksele do të duhet të tregojë dhe aq më shumë energji do të kërkojë për ta bërë këtë. Një procesor më efikas gjithashtu luan një rol të madh në ruajtjen e efikasitetit të energjisë, duke konsumuar më pak energji për të kryer të njëjtat funksione.

Kamera e detyrueshme.

kamera e dyfishtë në Xiaomi Mi A1

Duket se sot nuk mund të jetojmë pa një kamera të mirë fotografike dhe video të integruar në celularin tonë. Dhe në disa raste, pa dy ose edhe tre kamera. Po, ndërsa jeni duke lexuar, ka tashmë telefona celularë me tre kamera të integruar. Nëse përdorimi që do t'i bëni smartphone-it tuaj të ri do të përqendrohet në kohën e lirë ose edhe fotografia profesionale, sigurisht të mbështetur në një aparat fotografik i mirë që dallon nga pjesa tjetër do të jetë thelbësor. Edhe telefonat inteligjentë të ultë kanë një aparat fotografik më se të mirë, me të paktën 8 megapiksel dhe një cilësi që përmbush më shumë pritjet e shumicës dërrmuese të përdoruesve.

Edhe pse bëni kujdes, mos shikoni vetëm figurën që shoqëron megapikselët, pasi kjo tregon vetëm zgjidhjen e saj. Kjo është, madhësia e imazhit para se të fillojë të humbasë cilësinë ose të bëhet pixelated. Gjithashtu është shumë e rëndësishme të dini madhësinë e tyreSa më i lartë të jetë, aq më shumë shkëlqim do të jemi në gjendje të kapim, duke bërë fotografi më të mira në dritë të ulët. Lloji i kamerës është i rëndësishëm, veçanërisht në rastin e pasjes së dy ose më shumë aparateve fotografikë, pasi në shumicën dërrmuese të rasteve kjo ndodh për shkak një sensor është përgjegjës për bërjen e fotografive normalendërsa tjetra ka një zoom më të madh që e lejon atë të veprojë si një lente telefoto, duke kapur më mirë imazhe të objekteve në distancë të gjatë.

Beteja e pafund: sistemi operativ.

AndroidiOS

Por mbi të gjitha, një variabël që Kjo do t'ju bëjë të zgjidhni një lloj smartphone ose një tjetër do të jetë sistemi juaj operativ. Në Android ka shumë më shumë larmi të pajisjeve, pasi është instaluar si standard në terminalet e një game të gjerë markash. Nderkohe, Nëse kërkojmë iOS, nuk kemi zgjidhje tjetër veçse të zgjedhim Apple dhe iPhone të saj. Ose për shkak të opsioneve që lejon një ose tjetri, ndryshimet e tyre në nivelin e ndërfaqes ose thjesht sepse jemi mësuar me njërën ose tjetrën, në shumicën e rasteve do të ketë vazhdimësi në sistemin operativ.

Pavarësisht se është ndoshta variabla që kufizon më shumë opsionet nga të cilat mund të zgjedhim, ne e kemi lënë atë për të fundit, që prej atëherë kemi vetëm dy mënyra për të zgjedhur. Pasi të kemi zgjedhur sistemin operativ që na pëlqen më shumë, do të jemi në gjendje të krahasojmë secilën prej opsioneve që i përshtaten më mirë nevojave tona.

Siç mund ta shihni, Nuk është e nevojshme të jeni ekspert për të ndryshuar celularin tuaj dhe për ta bërë atë në mënyrë korrekte. Justshtë vetëm rreth analizoni me kujdes nevojat tuaja, dhe zgjidhni rëndësia që i jepet secilës ndryshore në mënyrë që, në këtë mënyrë, të jemi në gjendje të arrijmë pajisjen e përsosur, e cila nuk është askush tjetër përveç asaj që na përshtatet më së miri. Me këtë udhëzues Jam i sigurt që procesi i ndryshimit të telefonit celular është shumë më i lehtë për ju Pra, nëse do të rinovoni pajisjen tuaj ose nëse do ta lini për më vonë, mos harroni këto pika, ato do të jenë më se të dobishme.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.