Si ta përdorni telefonin tuaj si kamera në internet

Njihuni Tani - Skype

Ndërsa kamerat e telefonave inteligjentë janë përmirësuar shumë vitet e fundit, në rastin e laptopëve, duket se prodhuesit nuk janë për punën. Shumica, nëse jo të gjithë laptopët, na ofrojnë një rezolucion dhe cilësi e ngjashme me atë që mund të gjenim në telefonat mobil nga viti 2010.

Nëse rregullisht bëni thirrje video, veçanërisht nëse ato kanë të bëjnë me punën, një mënyrë për të përmirësuar cilësinë është të blini një kamerë në internet (Logitech është një nga prodhuesit më të mirë në këtë seksion). Por nëse nuk doni të shpenzoni para, zgjidhja tjetër është përmes përdorni kamerën e telefonit tuaj si një kamerë në internet.

Si në Play Store ashtu edhe në Apple App Store, mund të gjejmë një numër të madh të aplikacioneve që ato sigurojnë që ne mund ta përdorim smartphone-in tonë si një kamera në internet, nga ato që nuk na lejojnë të zgjedhim rezolucionin e videos që i përshtatet më mirë nevojave tona deri te ato që kërkojnë një pajtim mujor për t'u përdorur. Pasi të kemi provuar praktikisht të gjitha aplikacionet e disponueshme, ne kemi vetëm dy mundësi në dispozicion për Windows dhe një për macOS.

Artikulli i lidhur:
Si funksionon Skype Meet Now, alternativa më e mirë për të Zmadhuar për thirrjet video

 

Çfarë aplikacionesh na duhen?

Zoom

Për të qenë në gjendje të përdorim smartphone-in tonë, qoftë iPhone apo smartphone i menaxhuar nga Android, si në PC ashtu edhe në Mac, ne kemi në dispozicion vetëm dy aplikacione: DroidCam dhe Epocam. Në të dy dyqanet mund të gjejmë aplikacione të tjera të ngjashme, por përkundër faktit se ato ofrohen si kamera në internet, ato nuk na ofrojnë funksionin që ne po kërkojmë.

Funksionimi i të dy aplikacioneve është i njëjtë: përmes shoferëve dhe / ose aplikacioneve që ne instalojmë në kompjuterin tonë, ato bëjnë besoj në kompjuterin që kemi lidhur një kamerë në internet me pajisjet tona, në këtë mënyrë, kur krijojmë burimin e videos, mund të zgjedhim atë vendas (atë që përfshin pajisjen tonë nëse është laptop) dhe smartphone-in tonë, i cili në varësi të aplikacionin që ne përdorim, ata do të quhen Droidcam o Epokam.

Ndërsa DroidCam na lejon të përdorim smartphone-in tonë në Windows me ndonjë aplikacion ose shërbim të internetit, Epocam na ofron një seri kufizimesh brenda macOS, pasi që nga macOS 10.14 Mojave, aplikacionet e integruara të Apple përdorni një kohë më të fortë të ekzekutimit (për të shmangur lloje të caktuara të shfrytëzimeve, të tilla si injektimi i kodit, rrëmbimi i bibliotekave të lidhura në mënyrë dinamike (DLL) dhe manipulimi i hapësirës së memorjes së procesit).

Aplikacionet që përdorin kohën më të fortë të ekzekutimit nuk mund të ngarkojnë shtojca të palëve të treta nëse nuk lejohen shprehimisht nga zhvilluesi i aplikacionit, pra drejtuesit e kamerës së palëve të treta Ata nuk punojnë me aplikacionet e Apple por bëjnë me pjesën tjetër të aplikacioneve për të bërë thirrje video.

DroidCam na ofron dy versione të ndryshme për Android, një falas dhe një me pagesë. E paguara jo vetëm që heq reklamat por edhe na lejon ndryshoni orientimin e figurës, mënyrën e pasqyrimit, aktivizoni blicin e smartphone-it për të përmirësuar ndriçimin, ai zmadhon imazhin… DroiCamX, siç quhet versioni i paguar, ka një çmim prej 4,89 euro në Play Store.

Kinomi, zhvilluesi i Epocam, na ofron dy versione të aplikacionit të tij: një falas dhe një me pagesë. Versioni falas, përveç integrimit të reklamave, nuk na lejon të modifikojmë rezolucionin që duam të përdorim gjatë transmetimit të videos, një funksion që është i disponueshëm në versionin Pro, një version që ka një çmim prej 8,99 euro të dy në Aplikacion Ruani dhe 5,99 në Dyqanin Google Play.

Përdorni telefonin tuaj si kamera në internet në Windows

Droidcam

Me një smartphone Android

Gjëja e parë që duhet të bëjmë është instaloni aplikacionin DroidCam në pajisjen tonë Android përmes lidhjes që lë më poshtë.

DroidCam - Kamera në internet për PC
DroidCam - Kamera në internet për PC
DroidCamX - Webcam HD për PC
DroidCamX - Webcam HD për PC
zhvilluesi: Apl. Dev47
Çmimi: 5,20 €

Si ta përdorni telefonin tuaj si kamera në internet

Pasi ta kemi instaluar, duhet të shkarkojmë drejtuesit për këtë aplikacion në versionin tonë të Windows, drejtuesit nga të cilët mund të shkarkojmë kjo faqe në internet. Nëse gjatë procesit të instalimit, në varësi të versionit të Windows që ne përdorim, shfaqet mesazhi "A doni ta instaloni këtë softuer të pajisjes", klikoni mbi instalimin, pasi që janë drejtuesit si për video ashtu edhe për audio e nevojshme që aplikacioni të funksionojë si duhet.

Si ta përdorni telefonin tuaj si kamera në internet

Tjetra, ne hapim aplikacionin që kemi shkarkuar në Android dhe do të tregojë një adresë IP dhe portën e hyrjes (Porti DroiCam), adresat që duhet të fusim në aplikacionin desktop. Në aplikacionin celular nuk kemi pse të bëjmë asgjë tjetër. Tani duhet të hapim aplikacionin Windows.

Si ta përdorni telefonin tuaj si kamera në internet

Në dritaren e aplikimit DroidCam, duhet futni të dhënat e Pajisjes IP dhe Portit DroidCam që shfaqen në ekranin e smartphone-it tonë. Në këtë rast do të ishte: 192.168.100.7 për IP dhe 4747 për Portin DroidCam. Në fund klikojmë në Start dhe do të shohim se si hapet një dritare e re me imazhin tonë. Hapi tjetër është hapja e aplikacionit me të cilin duam të përdorim kamerën e smartphone-it tonë.

Si ta përdorni telefonin tuaj si kamera në internet

Në pjesën e kamerës, ne duhet zgjidhni si burim hyrës DroidCam Source X (numri i shfaqur nuk ndikon në proces).

Me një iPhone, iPad ose iPod touch

Aplikimi i nevojshëm për të qenë në gjendje të përdorë DroidCam si një kamera në internet, i disponueshëm vetëm në Dyqanin e Luaj (Dyqan i aplikacioneve Android), kështu që ne nuk mund të përdorim iPhone, iPad ose iPod touch si kamera në internet me këtë aplikacion.

Epokam

Me një smartphone Android

Si ta përdorni telefonin tuaj si kamera në internet

Ne shkarkojmë aplikacionin Epocam në pajisjen tonë i lëvizshëm Këtu janë lidhjet për të dy versionet në dispozicion.

Në hapin tjetër, ne duhet shkarkoni drejtuesit nga këtu (o duke vizituar faqen e zhvilluesit) në mënyrë që Windows të njohë kamerën tonë kur hapim aplikacionin në smartphone-in tonë. Tjetra, ne duhet të hapim aplikacionin në pajisjen tonë dhe aplikacionin që duam të përdorim për të bërë thirrje video dhe zgjidhni si burim video Epocam. Nuk është e nevojshme të konfiguroni adresën IP të pajisjes sonë.

Me një iPhone, iPad ose iPod touch

Para së gjithash ne duhet shkarkoni aplikacionin Epocam në pajisjen tonë mobile. Këtu janë lidhjet për të dy versionet në dispozicion.

Në hapin tjetër, ne duhet shkarkoni drejtuesit nga këtu (o duke vizituar faqen e zhvilluesit) ashtu që Windows njohin aparatin tonë kur hapim aplikacionin në smartphone-in tonë. Për të përdorur kamerën e iPhone, iPad ose iPod touch tonë duhet të hapim aplikacionin në pajisjen tonë dhe aplikacionin që duam të përdorim për të bërë thirrjen video dhe të zgjedhim Epocam si burim video. Nuk është e nevojshme të konfiguroni adresën IP të pajisjes sonë.

Përdorni telefonin tuaj si kamera në internet në macOS

Nga të gjitha aplikacionet e disponueshme në App Store, i vetmi aplikacion që funksionon vërtet siç reklamohet është Epocam, pra për këtë sistem operativ kemi vetëm një mundësi.

Droidcam

Me një smartphone iPhone, iPad ose iPod touch ose Android

DroidCam është vetëm në dispozicion për Windows dhe Linux Dhe për momentin, zhvilluesi nuk planifikon të nisë një aplikacion për macOS, kështu që e vetmja mundësi që kemi në dispozicion në një Mac për të përdorur smartphone-in tonë si kamera në internet është ajo e ofruar nga Epocam.

Epokam

Me një smartphone Android

Si ta përdorni telefonin tuaj si kamera në internet

E para dhe më e rëndësishmja është shkarkoni aplikacionin Epocam në pajisjen tonë mobile. Këtu janë lidhjet për të dy versionet në dispozicion.

Tjetra, ne duhet shkarkoni drejtuesit nga këtu (o duke vizituar faqen e zhvilluesit) njohim kamerën tonë kur hapim aplikacionin në smartphone-in tonë. Për të qenë në gjendje të përdorim smartphone-in tonë iOS në Mac-in tonë, ne thjesht duhet të hapim aplikacionin në pajisjen tonë dhe pastaj të hapim aplikacionin që duam të përdorim për të bërë thirrjen video dhe zgjidhni burimin e videos Epocam.

Ne nuk kemi nevojë ta lidhim pajisjen tonë me portën USB të pajisjeve tona, pasi që transmetimi i imazheve bëhet përmes Wi-Fi. Versioni i paguar për iPhone na ofron mundësinë e kryerjes së pajisjes transmetimi i kamerës së iPhone, iPad ose iPod touch tonë përmes kabllit (pa ndërhyrje).

Nëse duam të provojmë operacionin përpara se të përdorim një aplikacion për thirrje video, ne mund ta bëjmë këtë shkarkoni aplikacionin Epocam Viewer për Mac, aplikacioni i disponueshëm në Mac App Store përmes lidhjes vijuese. Ne gjithashtu mund ta përdorim këtë aplikacion, në kombinim me smartphone-in tonë, si një kamera sigurie, edhe pse nuk është zgjidhja më e mirë për këto qëllime.

Me një iPhone, iPad ose iPod touch

Si ta përdorni telefonin tuaj si kamera në internet

Gjëja e parë që duhet të bëjmë është shkarkoni aplikacionin për iPhone, iPad ose iPod touch tonë nga Epocam. Këtu janë lidhjet për të dy versionet.

Tjetra, ne duhet shkarkoni drejtuesit nga këtu (o duke vizituar faqen e zhvilluesit) në mënyrë që macOS të njohë kamerën tonë kur hapim aplikacionin në smartphone-in tonë. Për të qenë në gjendje të përdorim smartphone-in tonë iOS në Mac-in tonë, ne thjesht duhet të hapim aplikacionin në pajisjen tonë dhe pastaj të hapim aplikacionin që duam të përdorim për të bërë thirrje video zgjidhni burimin e videos Epocam.

Epocam Pro na lejon të lidhim iPhone, iPad ose iPod touch me kompjuterin në mënyrë që transmetimi të jetë më i shpejtë dhe të mos ndikohet nga ndërhyrjet. Versioni falas na lejon vetëm transmetoni videon përmes Wi-Fi, kështu që nuk është e nevojshme të lidhni fizikisht pajisjen me kompjuterin.

Për të marrë parasysh

Ndaj Wi-Fi

Nëse pajisjet janë shumë të vjetra, imazhi mos u shfaqni aq mirë sa duam. Testet janë kryer në një kompjuter me një Intel Core i5 me 16 GB RAM dhe një Intel Core 2 dyshe me 4 GB RAM. Në të dy rastet, rezultati ka qenë i kënaqshëm.

Përveç shpejtësisë së kompjuterit tonë, duhet të kemi parasysh gjithashtu procesori i smartphone-it tonë. Në rastin tim, unë përdora një gjeneratë të parë Google Pixel (menaxhuar nga Snapdragon 820, një procesor që është 4 vjeç dhe 4 GB RAM) dhe një iPhone 6s (me 4 vjet të tjera në treg).

Një aspekt tjetër që duhet të marrim parasysh është lloji i rrjetit në të cilin është lidhur smartphone-i ynë. Nëse kemi një router të pajtueshëm me rrjetet 5 GHz, këshillohet të lidhim smartphone-in tonë me këtë rrjet në mënyrë që shijoni shpejtësinë më të shpejtë të transmetimit të të dhënave, nëse shohim që imazhi ngrihet ose shkon ngadalë herë pas here.

Të dy, versioni i paguar i DroidCam dhe Epocam, na ofrojnë opsionet e personalizimit nuk janë të disponueshme në versionin falas siç janë mundësia e modifikimit të rezolucionit të kamerës, rrotullimi i imazhit, aktivizimi i fokusit të vazhdueshëm, ndezja e blicit të pajisjes për të përmirësuar ndriçimin ... opsione që për pak para që kushtojnë ia vlejnë.

Përveç kamerës, mund të përfitojmë edhe nga mikrofoni

Beso GXT 4376

Të dy aplikacionet na lejojnë përdorni mikrofonin e smartphone-it tonë sikur ai i PC-së tonë do te jete. Ky funksion është ideal kur duam të përdorim një kompjuter desktop që nuk e përfshin atë në vendlindje, megjithëse është i disponueshëm vetëm për Windows, kështu që nëse jeni përdorues i macOS, do të duhet të përdorni kufjet me mikrofon të përfshirë në smartphone-in tuaj.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.