9 pajisje të domosdoshme që përputhen me Amazon Echo dhe Alexa

echo folës amazon

Për disa kohë tani, hapi është bërë tek altoparlantë të zgjuar. Ne kemi kaluar nga të pasurit një altoparlant ose pajisje zanore, misioni kryesor i të cilave ishte të riprodhonte muzikë, e thjeshtë dhe e thjeshtë, te pasuria e altoparlantëve që na lejojnë të përdorim internetin për çdo pyetje domotizoni shtëpinë në një mënyrë të thjeshtë. Pa dyshim, kandidatët më të mirë për të pasur në shtëpi, përveç Google Home dhe Google Home Mini, janë ata Diapazoni i ekos nga Amazon.

Asistentja e saj e zërit, Alexa, ofron një gamë të gjerë opsionesh dhe mundësish të krijuara për ta bërë jetën më të lehtë për ne në jetën tonë të përditshme. Ne tashmë ju thamë për këtë në ditën e saj kur u lançua, megjithëse nuk është kurrë një kohë e keqe për t'i kujtuar ata. Nëse keni tashmë një nga folësit e Amazon, ose nëse po mendoni të blini ndonjë nga tre modelet e disponueshme, në Blusens ne kemi përpiluar një zgjedhja e 9 pajisjeve dhe veglave, e ndarë në tre kategori, në përputhje me Amazon Echo dhe Alexa, dhe që mund të blini tani, për ta bërë jetën tuaj pak më të lehtë. Mund të vini me ne?

Gjëja e parë duhet të kemi parasysh Kur zgjedhim veglat ose pajisjet që duam t'i shtojmë ekosistemit tonë, përveç përputhshmërisë, është llojin e lidhjes që ata përdorin. Lloji më i përhapur i lidhjes bazohet në përdorimin e routerit tonë si pikë hyrjeje, duke përdorur Bluetooth ose WiFi për komunikimin e tyre me njëri-tjetrin. Kjo skemë lidhje është shumë e dobishme dhe e thjeshtë, dhe ne mund ta përdorim atë në mënyrë të përkryer nëse kemi pak pajisje dhe kërkojmë një zgjidhje të përballueshme. Nga ana tjetër, në rast se duam të domotizojmë shtëpinë tonë në një mënyrë më serioze, do të duhet të përdorim protokolle të tilla si Zigbee ose Z-Wave.

Kjo mund të tingëllojë si kineze për ju, por është aq e thjeshtë sa gjuha në të cilën kuptohen pajisje të ndryshme. Nga tre modelet Amazon Echo, vetëm Echo Plus mbështet ZigbeePrandaj, nëse duam të parandalojmë që rrjedha e të dhënave të kalojë përmes routerit tonë në mënyrë të pashmangshme dhe për të arritur një lidhje shumë më të besueshme, të sigurt dhe të shpejtë, ne duhet të zgjedhim Echo Plus. Prandaj, nëse duam të përdorim këtë protokoll, do të duhet të marrim modelin më të lartë në rang, ose të blejmë një shpërndarës të ndërmjetëm që vepron si një koncentrator. Edhe pse për një instalim bazë në shtëpi, lidhja me WiFi dhe Bluetooth do të jetë e mjaftueshme për ne në baza ditore.

Llamba të zgjuara

Amazon Echo

Një vend i mirë për të filluar kur bëhet fjalë për domotizimin e shtëpisë sonë, ose thjesht për të zgjeruar ekosistemin që përbën altoparlantin tonë inteligjent, janë llamba të zgjuara. Përveç që janë jashtëzakonisht të lehta për t'u përdorur, ato janë e thjeshtë për tu mbledhur, e thjeshtë për tu konfiguruar dhe, mbi të gjitha, ata kanë një çmim mjaft i volitshëm në mënyrë që blerja juaj të mos na ndalojë. Kur blini një llambë inteligjente, duhet të kemi parasysh se megjithëse mbiemri i saj mund të tregojë se do të jetë diçka shumë e komplikuar dhe krejtësisht e ndryshme nga një llambë normale, ajo është ende një llambë LED, kështu që aspektet e përgjithshme duhet të merren parasysh do të jetë e njëjta: ciklet e jetës, fuqia, lloji i shkurret ose fije dhe temperatura e ngjyrës.

Duke qenë të lidhur, nga altoparlanti ynë inteligjent ne mund të ndryshojmë ose modifikojmë disa nga këta faktorë. Ne mund të ndryshojmë ngjyrën e dritës së emetuar vetëm me një komandë zanore, si dhe të rrisim ose ulim prodhimin e dritës, ta programojmë ndezjen dhe fikjen e saj, si dhe shumë variabla të tjerë.

Llamba lifx

Llambat e para inteligjente që ju rekomandojmë janë të markës lifx, konkretisht modelet Mini dhe A60. Disa muaj më parë ne tashmë i provuam ato, dhe ne ishim të kënaqur me mënyrën se si funksionoi. Ju mund t'i gjeni në Amazon për më pak se 20 €, dhe ato do t'ju ofrojnë një portë fantastike në botën e automatizimit të shtëpive me një çmim të reduktuar.

xiaomi Yeelight e27

Ne u ngjitëm një shkallë dhe arritëm në Drita e Vitit të Ri nga Xiaomi. A mendonit vërtet që Xiaomi nuk kishte një llambë inteligjente në gamën e saj? Modeli i markës kineze është në dispozicion në dy variante: RGB, me pafundësi ngjyrash dhe në të bardhë. Ky version i fundit lëshon dritë në hije të bardha, duke qenë në gjendje të rregullojë temperaturën e ngjyrës sipas dëshirës sonë. Ne mund t'i gjejmë në Amazon për rreth 24 € në të dy versionet, duke e bërë atë një produkt me një çmim ende të volitshëm.

Philips Hue

Nëse shkojmë në një markë më të njohur në të gjithë botën, ne gjejmë atë Philips HueAta janë në dispozicion nga vetëm 20 € në Amazon individualisht, si dhe në të ndryshme pako me dy, tre dhe katër llamba, duke kursyer kështu blerjen. E vetmja por në lidhje me këto llamba të zgjuara është ajo punojnë duke përdorur protokollin Zigbee, kështu duhet të keni një Amazon Echo Plus të jenë në gjendje t'i bëjnë ata të punojnë, ose blini një çantë me urëduke rritur çmimin në më shumë se 80 €.

Llambë inteligjente TP-Link

Dhe së fundmi, për sa i përket llambave inteligjente, një mundësi tjetër shumë e rekomanduar është llambë inteligjente nga TP-Link. Availableshtë në dispozicion në modele të ndryshme, ndryshimi i të cilave qëndron në prodhimin e dritës dhe ngjyrën e dritës lëshuar. Nga rreth 30 € në Amazon, ata punojnë me WiFi, kështu që nuk do të jetë e nevojshme të keni një shpërndarës ose urë, duke lehtësuar kështu përdorimin e tij.

Priza të zgjuara

Mbështetëse

Një lloj tjetër i pajisjes që duhet të merret parasysh kur filloni të automatizoni shtëpinë tonë është priza e zgjuar. Për shkak të tij lehtësia e përdorimit dhe çmimi i ulëtose, ato janë një tjetër mundësi shumë e rekomanduar për të shoqëruar llambat inteligjente. Lejo kemi kontrollin e pajisjes që kemi lidhur te priza në fjalë, duke qenë në gjendje të programojë ndezjen ose fikjen e tij për orë të tëra, si dhe duke bashkëvepruar me të edhe nga jashtë shtëpisë.

plug i zgjuar tp-link

Pa u larguar TP-Linkne kemi në dispozicion HS100 nga rreth 22 € në Amazon. Ne kemi dy versione: më së shumti themelore Kjo i lejon bashkëveproni me të nga celulari juaj ose përmes Alexa, duke bërë komunikim përmes WiFi, ndërsa lOpsioni më i shtrenjtë shton mundësinë e monitorimit të energjisë së konsumuar nga pajisja e lidhur me të. Një aspekt negativ? Bulkësia e saj, Nuk është nga më të vegjlit në tregose, dhe në raste të caktuara mund të mos ketë hapësirë ​​të mjaftueshme për instalimin e tij.

Amazon plug i zgjuar

vet Amazona na ofron prizën e tij inteligjente në mënyrë që të mund të zgjerojmë ekosistemin tonë të lidhur me Alexa. Nuk u gjet asnjë produkt., plus është më i rëndë se modeli TP-Link. edhe punon përmes WiFi, Dhe lejon lidheni, shkëputeni dhe programoni automatikisht pajisja e lidhur me të.

shirit elektrik inteligjence meross

Nëse tashmë duam të bëjmë curl, Meros na ofron MSS425, a shirit elektrik inteligjent ose fole e shumëfishtë që me siguri do të bëhet opsioni i preferuar për ata që kanë pajisje të shumta dhe duan t'i kontrollojnë ato lehtësisht. Lidhet përmes WiFi, kështu që përveç punës me Alexa, mund të kontrollohet përmes celularit tonë. Nuk u gjet asnjë produkt., plus ka porta USB në mënyrë që të mund të karikojmë pajisjet tona mobile direkt nga rryma elektrike.

Kamera vëzhgimi

Kamera IP Amcrest IP2M-841B

Sigurisht, kur bëhet fjalë për domotizimin e shtëpisë sonë, një element sa i rëndësishëm aq edhe i thjeshtë për tu shtuar është një sistemi i kamerave të sigurisë. Qetësia që ata ofrojnë, pa dyshim, ia vlen, për të fuqizuar kontrolloni atë që ndodh në shtëpinë tonë edhe nëse jemi larg saj. Ne mund t'i regjistrojmë imazhet dhe t'i shikojmë ato drejtpërdrejt nga pajisja jonë mobile.

Kamera inteligjente Garza

Garza na ofron, nga më pak se 40 €, modeli i saj i kamerës kompakte i krijuar për të monitoruar se çfarë ndodh brenda shtëpisë sonë. Me një Rezolucioni 720p, kanë një 75º këndi i shikimit, duke qenë i mjaftueshëm për përdorim shtëpiak. Rrotulloni vertikalisht dhe horizontalisht, ruan imazhe në një Kartë SD deri në 128Gb dhe lidh përmes WiFi, kështu që me çdo pajisje të lëvizshme dhe, natyrisht, me çdo Amazon Echo, ju mund ta kontrolloni atë sipas dëshirës.

kamera inteligjente me lidhje d

D-Link na ofron, një hap më lart, kamerën e saj inteligjente DCS-8000LH. Me një Këndi i shikimit 120º dhe lidhja WiFi, gjithashtu regjistroni në 720p, por i ruan imazhet në renë e vet, si dhe në telefonin tonë celular. Faleminderit tuaj sensori i lëvizjes, do të na dërgojë një njoftim në celular sapo të zbulojë se ka pasur ndonjë lëvizje ose tingull dhe ajo dizajn kompakt dhe modern e bën atë të kalojë më shumë pa u vënë re se modelet e tjera. Ne mund ta gjejmë atë nga pak më shumë se 50 €.

Rrethi Logitech 2

Dhe nëse duam një modeli i nivelit më të lartë, nga më pak se 180 € mund ta gjejme ne amazon la Rrethi 2 nga marka e njohur Logitech. Isshtë një çmim më i lartë se kamerat e tjerë inteligjentë, por mund të montohet si brenda ashtu edhe jashtë, ndryshe nga ato të mëparshmet. Përveç kësaj me AlexaËshtë i pajtueshëm me Apple HomeKit dhe Asistentin e Google. Një larmi e gjerë e apajisje shtesë për montim në mënyrë që vendosja e tij të jetë plotësisht për pëlqimin tonë, dhe cilësia e regjistrimit është Full HD, duke u ruajtur për 24 orë falas në renë e vet.

Siç e keni parë, nëse keni një Amazon Echo, do të jetë shumë e lehtë për të filluar domotizimin e shtëpisë tuaj me këto pajisje. Sigurisht, gjithçka varet nga nevojat tuaja, por ju tashmë e keni parë atë ekziston një gamë e gjerë çmimesh dhe veçorish në mënyrë që, kur t'i blini, të fitoni ato që i përshtaten më mirë nevojave tuaja.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.