Како да деактивирам свој Фацебоок налог

водич за деактивирање фацебоок-а

Фацебоок је тренутно највише коришћена друштвена мрежа у свету. Иако је у последње две године било неколико скандала с тим, посебно од стране приватност и сигурност на вебу. С обзиром да компанија није учинила све што је могуће када је у питању заштита података корисника који имају налог на овој друштвеној мрежи. Из тог разлога, било је људи који су донели одлуку да деактивирају свој налог на друштвеној мрежи.

То је нешто што се може учинити у било ком тренутку. Стога, за оне кориснике који имају интересовање за деактивирање вашег налога на друштвеној мрежи, то је могуће. Иако постоје неки аспекти који се морају узети у обзир у вези са деактивирањем Фацебоок налога. Неке аспекте које је важно знати.

Деактивирати или избрисати Фацебоок налог?

Заглавље избрисати садржај Фацебоок

Ово је први концепт који мора бити јасан у овом процесу. Фацебоок нуди корисницима ове две могућности. Опција за деактивирање налога то значи наведени налог у друштвеној мрежи остаје неко време неактиван. Због тога ниједан корисник неће моћи да посети профил ове особе или да јој пошаље поруке. Али ниједан податак са налога није уклоњен. Дакле, када корисник жели да се врати, мора само да се пријави на свој рачун, са својим корисничким именом и лозинком (ако се још сећате) и у њему ће се све вратити у нормалу.

Али оно друга опција коју Фацебоок даје је брисање налога. То значи да наведени налог у друштвеној мрежи заувек нестаје, тако да се сви подаци на њему бришу. Фотографије, видео записи и поруке наведеног корисника на друштвеној мрежи биће избрисани. Дакле, то је много потпунија акција, али у коју морате бити сигурни.

Тако корисник мора да буде начисто са оним што жели да уради на овај начин. Ако желите да предахнете од Фацебоок-а, онда је најбоље да се кладите на деактивирање налога. Ово омогућава кориснику да се врати на рачун када сматра да је наведена пауза завршена. Али ако желите заувек да престанете да користите друштвену мрежу, најбоље је да избришете налог. Обе опције су објашњене у наставку.

Повезани чланак:
Како преузети фотографије са Фацебоока

Деактивирајте Фацебоок налог

Деактивирајте Фацебоок налог

У овој првој опцији, одлука о деактивирању налога на друштвеној мрежи, нешто што је привремено. Дакле, ако у будућности желите поново да приступите том налогу, само се морате поново пријавити на њега. Да бисте то урадили, прво морате да уђете на Фацебоок. Могуће је и на рачунару и на паметном телефону, мада су ове ствари обично удобније ако се раде у рачунарској верзији.

Када уђете у друштвену мрежу, морате да кликнете на стрелицу надоле у ​​горњем десном делу екрана. Када то учините, појављује се контекстуални мени са разним опцијама. Једна од опција на овој листи је конфигурација. Кликнемо на њега и уђемо у конфигурацију. Даље погледамо леву страну екрана. Тамо постоји неколико одељака, један од њих Ваше Фацебоок информације, на који кликнемо.

Тада се у централном делу екрана појављује низ нових опција. Међу њима имамо један под називом Избриши свој рачун и информације. Десно од њега налази се дугме за приказ на које кликнемо да бисмо видели опције у овом одељку. Дакле, видећемо да имамо две могућности. Један од њих је деактивирање налога, која је та која нас занима. Кликнемо на њу да бисмо наставили. Фацебоок ће нам поставити неколико питања, уз која желе да останемо, али ми само морамо да наставимо, док не стигнемо до последњег корака. У њему морате само кликнути на деактивирати рачун. Дакле, то је већ завршено.

Повезани чланак:
Како лако избрисати све моје Фацебоок постове

Избришите Фацебоок налог

Избришите Фацебоок налог

Ова друга опција је нешто екстремнија, јер претпоставља да је наведени налог у потпуности избрисан Дефинитивно. Што значи да ће све на том налогу бити трајно избрисано. Процес је врло сличан оном који морамо следити у претходном случају. Стога отворите Фацебоок и кликните на стрелицу надоле у ​​горњем десном углу екрана. Затим улазимо у конфигурацију друштвене мреже.

Поново гледамо леви део екрана, где кликнемо на опцију која се зове Ваше Фацебоок информације. Тада ће се опције које се односе на овај одељак појавити у центру екрана. Опет, морамо да уђемо у одељак под називом Избриши свој рачун и информације, па кликнемо на поглед да бисмо видели опције које постоје. Одвешће нас на нови екран, где имамо две могућности од раније. Деактивирајте или избришите налог на друштвеној мрежи. У овом случају, оно што нас занима је да елиминишемо.

Пре него што наставимо са брисањем налога, имамо могућност да преузмемо све податке које имамо на Фацебоок налогу. За ово мораш кликните на опцију за преузимање података. То ће вам омогућити приступ свим фотографијама, видео записима или порукама које су се налазиле на вашем налогу на друштвеној мрежи. Пошто обично постоје подаци које имате само у њима, а не желите да их изгубите. Када се те информације преузму, спремни сте за следећи корак.

Повезани чланак:
Како опоравити избрисане Фацебоок поруке

Затим морате кликнути на делете аццоунт, што је плаво дугме на дну. Прво што се од нас тражи је да унесемо лозинку за Фацебоок налог да бисмо потврдили да је власник налога тај који спроводи ову радњу. Једном када се то уради, само морате пратити низ екрана, док не дођете до последњег корака, а то је уклањање наведеног рачуна.


Садржај чланка се придржава наших принципа уређивачка етика. Да бисте пријавили грешку, кликните овде.

Будите први који ће коментарисати

Оставите свој коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена са *

*

*

  1. За податке одговоран: Мигуел Ангел Гатон
  2. Сврха података: Контрола нежељене поште, управљање коментарима.
  3. Легитимација: Ваш пристанак
  4. Комуникација података: Подаци се неће преносити трећим лицима, осим по законској обавези.
  5. Похрана података: База података коју хостује Оццентус Нетворкс (ЕУ)
  6. Права: У било ком тренутку можете ограничити, опоравити и избрисати своје податке.