Како омогућити подешавања дељења у оперативном систему Виндовс 10 који је подразумевано скривен

Слика логотипа Виндовс 10

Један од геста који свакодневно највише понављамо са нашим мобилним уређајем је дељење, било да је реч о вестима, сликама или видео записима, у великој већини случајева путем наших друштвених мрежа или апликација за размену тренутних порука. Нажалост, не можемо да урадимо овај гест из оперативног система Виндовс 10, где је Мицрософт сакрио опције за дељење.

Срећом, онима из Редмонда остале су омогућене само ове опције, па ћемо вам данас и кроз овај једноставан водич показати како омогућити подешавања дељења у оперативном систему Виндовс 10 који је подразумевано скривен.

То је прилично једноставан поступак, али пре него што кренете у авантуру омогућавања Виндовс 10 опција дељења, морамо вам рећи да ћемо користити регистар оперативног система, чак и да га модификујемо, па будите врло опрезни са оним што ћете радити и пажљиво пратите кораке које ћемо вам показати у наставку.

Ево корака за омогућавање подешавања дељења за Виндовс 10;

  • Приступите Виндовс 10 уређивачу регистра за оно што морате користити комбинацију тастера Виндовс + Р

Покрените Виндовс 10

  • Сада у командно поље које се појавило унесите регедит. Овим ћемо добити Виндовс 10 Регистри Едитор да се учита
  • Сада морамо пронаћи следећи пут; ХКЕИ_ЦУРРЕНТ_УСЕР \ Контролна табла. Једном када га пронађемо, морамо десним тастером миша кликнути на њега (Контролна табла) и одабрати Ново, да бисмо изабрали опцију ДВОРД (32 бита). Можда ћете морати потражити ову нову руту мало испод и она би обично требало да започне прво, али нажалост то се не дешава увек тако

Слика уређивача регистра Виндовс 10

  • Овај новостворени ДВОР мора бити именован као ЕнаблеСхареСеттингс
  • Сада морамо двапут кликнути на нови Дворд који смо назвали ЕнаблеСхареСеттингс и промените податке о вредности са 0 на 1

Слика уређивача регистра Виндовс 10

  • Изађите из Виндовс уређивача регистра и поново покрените рачунар тако да све промене које смо извршили ступе на снагу. Док поново не покренете рачунар, нећете моћи да почнете да користите нове опције дељења, зато немојте превише размишљати о томе и одмах поново покрените.

Када поново покренемо рачунар, време је да тестирамо да ли су све унете промене исправно извршене. За ово ћемо отворити апликацију Сеттингс, за коју можете користити пречицу Виндовс + И или кретање кроз Систем. На дну ћете видети опцију Схаре.

Ако изаберете ову опцију, видећете апликације које су овлашћене за дељење садржаја и друга подешавања која до сада нису била доступна. Сада када видимо да су промене извршене исправно, можемо, на пример, да отворимо Мицрософт Едге и помоћу опције дељења, која се налази у горњем десном углу, видећемо како се мени отвара да бисмо могли да делимо садржај у којем уживамо са другим људима и кроз апликације које смо изабрали у системском менију који смо раније посетили.

Дељење слика у оперативном систему Виндовс 10

Без сумње, ово је једна од најистакнутијих опција у оперативном систему Виндовс 10, од ​​тога колико је подразумевано скривено, а то је да нам омогућава да практично било шта делимо на најједноставнији начин. Наравно, нажалост, то не функционише са свим прегледачима, нешто што сте се вероватно питали, али у случају да га нисте користили, то већ има још један разлог да направи искорак у Мицрософт Едге, изворни прегледач Виндовс 10.

Да ли сте успели правилно да активирате поставке дељења оперативног система Виндовс 10 које су подразумевано скривене?. Реците нам у простору резервисаном за коментаре на овај пост, а такође нам реците да ли сте имали питања или проблеме и, колико год је то могуће, покушаћемо да вам помогнемо.


Садржај чланка се придржава наших принципа уређивачка етика. Да бисте пријавили грешку, кликните овде.

Будите први који ће коментарисати

Оставите свој коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена са *

*

*

  1. За податке одговоран: Мигуел Ангел Гатон
  2. Сврха података: Контрола нежељене поште, управљање коментарима.
  3. Легитимација: Ваш пристанак
  4. Комуникација података: Подаци се неће преносити трећим лицима, осим по законској обавези.
  5. Похрана података: База података коју хостује Оццентус Нетворкс (ЕУ)
  6. Права: У било ком тренутку можете ограничити, опоравити и избрисати своје податке.