Élmuwan Cina nyiptakeun cacing anu tiasa ngahasilkeun sutra lancah anu super kuat

seda

Kami aya di akhir minggu sareng, sateuacan ngamimitian anu énggal, kuring hoyong urang lirén sakedap sareng ngartos dimana dunya genetikna ngancik. Dina hal ieu khususna, kuring hoyong nyaritakeun ngeunaan proyék Cina anu, hatur nuhun ka robahan genetikLeres, aranjeunna tiasa ngamimitian ngadamel sutra lancah.

Ngartos sakedik arti tina proyék ieu sareng naha seueur sumber daya manusa sareng ékonomi anu diinvestasikeun dina pamekaranana, ngawartosan anjeun yén sipat-sipat korsi lancah ngajantenkeun matéri ieu hal luar biasa, utamina sipat-sipat anu ngajantenkeun tahan ka traction na ductility.

genetik

Hatur nuhun kana proyék ieu, ulat sutra tiasa ngadamel sutra lancah

Pikeun kéngingkeun ideu anu saderhana pisan naha panaliti Cina ieu resep kana matéri jenis ieu, ngawartosan yén dina tingkat anu saé, upami urang mésér sutra lancah sareng bahan sanésna, contona urang bakal mendakan yén ieu leuwih kuat tibatan waja, dina waktos anu sami éta tiasa fleksibel sareng hampang anu hartosna éta berpotensi dianggo pikeun sajumlah ageung aplikasi.

Masalah anu urang gaduh ayeuna nalika nganggo sutra lancah henteu sanés mangrupikeun kanyataan éta éta hésé pisan panén sakaligus yén éta meryogikeun meryogikeun padika anu rajin pisan. Kusabab ieu sareng ningkatkeun produksi na sabisa-bisa, tés parantos dilaksanakeun sareng sato anu sanés dimana urang mendakan tarohan salaku logis sapertos cacing markas atanapi langkung 'jarang'kumaha cara ngarobih édét sacara genetik.

ulat sutra

Embe parantos dirobih sacara genétis janten sutra lancah

Sateuacan neraskeun, kumargi pastina masalah domba bakal nyéépkeun anjeun, sapertos kuring waktu éta, rada lieur, nyaritakeun yén éta ngan ukur solusi anu mungkin na dasarna ideu diwangun ku modifikasi genetik sahingga sato-sato éta sanggup ngahasilkeun protéin lancah-host dina susu na. Henteu anéh, ieu mangrupikeun cara anu henteu langsung pikeun nyauran yén panaliti tungtungna milih pikeun ngagunakeun sato anu ngahasilkeun markasna sorangan sapertos anu biasa dikenal salaku ulat sutra.

Sakumaha urang sadayana terang, salah sahiji kaistiméwaan sutra nyaéta yén ti mimiti hileud ka ngengat, ieu dibungkus dina séri serat anu aranjeunna ngahasilkeun sorangan. Ieu mangrupikeun serat anu parantos dirobih berkat rangkay parobahan genetik dina cacing. Sacara harfiah anu dilakukeun ku panaliti nyaéta tambahkeun DNA tina laba-laba rajut emas kana DNA ulat sutra. Hasilna langsung sareng kahontal yén eusi sutra lancah dina serat anu dihasilkeun ku sato nyaéta a 35.2%.

genetik

Masih aya jalan anu panjang pikeun hirup sateuacan dimaksimalkeun pikeun mengkomersialkeun sutra lancah

Ayeuna kamajuan ieu sanés hartosna urang tungtungna saléngkah jauh ti nyiptakeun sutra lancah anu pikaresepeun sacara komersil kumargi jumlah anu diperyogikeun pikeun ieu masih jauh sareng kabutuhan, dina hal biaya ékonomi, pikeun ngahontal produksi anu stabil masih luhur pisan. Kusabab ieu, kelompok panaliti ieu ogé nyobian cara anu sanés sapertos nambihan DNA tina laba-laba anyaman emas dina alfalfa komo di E.coli, hanjakalna henteu saurang ogé anu parantos tiasa kabuktosan janten solusi anu tiasa ningkatkeun produksi. tina sutra lancah.

Sakumaha anu parantos diumumkeun, tétéla ideu tina kelompok panaliti ieu nyaéta pikeun ningkatkeun téknik dimana ulat sutra ngahasilkeun séri serat ieu anu istimewa sabab, diantara manpaat anu sanésna, metodologi ieu ngajantenkeun sutra. siap dianggo pas dipintal ku seranggaNyaéta, éta henteu kedah sasari atanapi diolah ku cara naon waé. Di sisi anu sanésna, Perbaikan sareng ékspérimén salajengna dina téhnik ieu tiasa ngamungkinkeun adaptasi sareng bentuk-bentuk énggal anu teu acan kapendak.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.