Élmuwan meunang oksigén tina cai dina rohangan

oksigén

Dina titik ieu pastina moal ngareuwaskeun anjeun upami urang deui nyarioskeun hiji topik anu sigana ngulang deui dina waktos ayeuna, kanggo nyarioskeun sababaraha jinis pamaréntahan atanapi perusahaan swasta anu ngareuwaskeun kami pepelakan pikeun ngirim manusa ka Mars sareng tujuan akhir ngajajahna. Nalika ieu kajantenan, kaleresan aya seueur sumber daya anu diinvestasikeun kanggo ngahontal éta, urang masih kedah ngarengsekeun masalah anu khusus sapertos meunang sababaraha sumber oksigén anu urang tiasa anggo.

Masalah anu sigana penting pisan, henteu ngan sabab penting pikeun manusa salamet di luar planét, tapi ogé kusabab jumlah badag planét yén élmuwan anu mendakan sareng yén aranjeunna gaduh seueur ciri anu sami sareng Bumi, anu biasana aya dina béntang anu caket kana Matahari urang.


oksigén

Masih aya jalan panjang sateuacan manusa tiasa hirup di luar angkasa salami waktos anu lami

Hanjakalna, sanaos sadayana papanggihan ieu, kaleresan masih urang henteu tiasa mendakan jalan dimana manusa tiasa salamet di luar angkasa salami waktos anu lami. Salah sahiji tantangan utama anu kedah urang nyanghareupan sareng direngsekeun nyaéta tiasa ngangkut oksigén anu cekap kanggo astronot kanggo napas, hal anu nyababkeun mawa cukup suluh sareng urang anu kedah dianggo pikeun nguatkeun komponén éléktronik anu rumit.

Dina titik ieu dinten ieu kuring hoyong nyaritakeun ngeunaan hiji panilitian pang anyarna anu diterbitkeun alam Communications dimana urang dicarioskeun ngeunaan kumaha hiji tim élmuwan parantos berhasil ngembangkeun teu kirang ti metodologi pikeun ngahasilkeun hidrogén, anu bakal dijantenkeun bahan bakar, sareng oksigén tina cai. Pikeun ieu anjeun kedah nganggo a bahan semikonduktor sareng sinar panonpoé, atanapi cahaya bintang. Téhnik ieu tiasa dianggo dina nol gravitasi, hal anu penting pisan pikeun dilaksanakeun di luar angkasa.

ketok

Metodologi anyar ieu pikeun kéngingkeun oksigén tina cai tiasa dianggo dina rohangan luar angkasa

Sakumaha anu dibahas dina tulisan anu diterbitkeun, ngagunakeun Sun salaku sumber énergi pikeun BBM kahirupan urang sapopoé mangrupikeun tantangan anu paling hébat anu urang henteu nyanghareupan di Bumi. Ku cara kieu, nalika urang lirén nganggo minyak pikeun bet dina sumber énérgi anu tiasa dibangkitkeun, panaliti mimiti resep kana kamungkinan ngagunakeun hidrogén salaku suluh.

Cara anu pangsaéna pikeun ngahontal tujuan ieu nyaéta ngabagi cai kana dua komponénna, hidrogén sareng oksigén. Ieu tiasa dilakukeun dinten ayeuna nganggo prosés anu cukup rumit anu dikenal salaku éléktrolisisDasarna, naon anu dilakukeun ku cara ieu nyaéta ngirim arus ngaliwatan sampel anu ngandung éléktrolit anu leyur. Ieu nyababkeun cai janten oksigén sareng hidrogén anu dileupaskeun sacara terpisah dina dua éléktroda.

Masalah utama pikeun metode ieu nyaéta, sanaos manusa terang kumaha ngalaksanakeunana, di Bumi urang teu ngagaduhan infrastruktur anu aya hubunganana sareng hidrogén pikeun tiasa ngagunakeunana ku cara anu langkung umum. Urang nyarioskeun perkawis stasiun muatan contona.

Salaku tambahan pikeun ngarobih cai kana hidrogén sareng oksigén, metodologi ieu tiasa ngabalikeun prosésna

Ieu dimana seueur ilmuwan anu mendakan dina téknologi ieu cara anu saé pikeun nyieun rokét urang ka hareup langkung aman. Bayangkeun upami tibatan nganggo bahan bakar kaduruk dugi ka ayeuna ieu dieusian ku bak cai. Jang ngalampahkeun ieu dinten aya dua pilihan, hiji merta ngalibatkeun éléktrolisis nganggo éléktrolit sareng sél surya pikeun néwak énergi panonpoé sareng ngarobih kana arus listrik, alternatif bakal nganggo anu disebat 'tukang poto', sami sareng aranjeunna damel ku nyerep partikel cahaya dina bahan semikonduktor anu dilebetkeun kana cai.

Bisa jadi salah sahiji bagian anu paling narik tina téhnik anyar ieu nyaéta yén éta sacara harfiah tiasa dibalikkeun, nyaéta, sakali cai janten hidrogén sareng oksigén, éta tiasa disatukan deui nganggo sél suluh anu bakal ngahasilkeun énergi surya anu diserep dina prosés 'fotokatalisis', énergi anu engkéna tiasa dianggo deui ku alat-alat éléktronik anu béda dina kapal. Kombinasi ieu ngan ukur sanggup ngabentuk cai salaku produk anu hartosna yén éta mangrupikeun bentuk salaku Daur mulang cai, hal anu tiasa janten konci perjalanan luar angkasa anu panjang pisan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.