Éta bakal tiasa ngadamel hard drive ukuran atom

hard drive

Salah sahiji masalah téknologi hébat anu dimiliki masarakat ayeuna, salian ti otonomi aki, nyaéta mendakan sababaraha téknologi anyar anu ngamungkinkeun urang nyimpen jumlah data anu langkung ageung dina rohangan anu langkung alit tanpa kaleungitan, atanapi bahkan ningkatkeun, kagancangan mindahkeun data.

Ngitung karya panganyarna anu ditepikeun ku Fabian natterer, saurang ahli fisika di Swiss Federal Institute of Technology di Lausanne, tétéla ieu bakal langkung caket tibatan urang pikir berkat kamungkinan nyimpen data dina tingkat atom. Dina waktos ayeuna urang ngan ukur tiasa nyimpen 2 bit dina atom tapi kapadetan ieu tiasa ditingkatkeun dugi ka 1.000 kali anu ngamungkinkeun urang, contona, tiasa nyimpen katalog iTunes ayeuna dina alat anu sagede kartu kiridit.

Léngkah-léngkah munggaran dilakukeun pikeun ngembangkeun hard drive atom.

Ngalangkungan sakedik langkung jéntré, tétéla sareng sabab kuring parantos tiasa ngartos, dina prototipe munggaran alat panyimpenan ieu nuju digulung Holmium, unsur kimia anu cocog pisan pikeun jenis tugas ieu kusabab éta ngagaduhan seueur éléktron anu sanggup nyiptakeun medan magnét anu kuat nalika aranjeunna disimpen dina orbit caket pisan pusat anu dijagaan ti luar.

Numutkeun ka kelompok anu ngurus pamekaran padamelan ieu, ayeuna langkung ti 100.000 atom dianggo pikeun nyimpen sakedik, janten ngirangan jinis kabutuhan ieu tiasa ngarah urang ngahontal rohangan panyimpenan anu langkung alit. Émut yén urang nyarios, dina waktos ayeuna, téknologi anu masih peryogi waktos pangwangunan anu panjang pikeun ngahasilkeun produk komérsial.

Inpo leuwih: alam


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)