825 Karyawan Amazon Spanyol nyebat mogok mogok perjanjian anu anyar

Amazon gaduh lab rahasia anu disebut 1492

Total 825 karyawan pusat Amazon munggaran di Spanyol (di San Fernando de Henares, Madrid) aranjeunna parantos disebat mogok. Dinten Kemis rapat umum disauran sareng di awal dinten Jumaah seruan mogok ieu diumumkeun sacara resmi. Alesanna nyaéta kaputusan anu dicandak sateuacanna Panolakan Amazon pikeun ngarobih perjangjian koléktif.

Ogé usulan perusahaan pikeun ngirangan kaayaan damel pikeun padamel pabrik janten salah sahiji alesan utama. Total, 74% padamel dina angkatan kerja parantos ngiringan sora ieu, diantarana tilu suku parantos milih pikeun miluan protés.

Panitia Perusahaan parantos pendak saatos sora para pekerja pikeun netepkeun tanggalna di mana mogok éta bakal kajantenan. Sanaos ayeuna henteu aya tanggal khusus anu dikedalkeun pikeunna. Tapi kami anggap éta bakal gancang.

Amazon

Témplat ngébréhkeun yén mogok ieu kajantenan sabab Amazon parantos nolak ngénggalan perjanjian perjangjian, salian ti anu parantos disebatkeun niat perusahaan pikeun ngirangan kaayaan damelna. Kanyataanna nyaéta masalah anu asalna ti kajauhan, ti saprak perjanjian parantos kadaluarsa dina 31 Désémber 2016. Ti saprak éta, anu énggal parantos negosiasi. Sanaos tanpa perundingan ieu parantos suksés.

Pamingpin union parantos masihan koméntar yén Amazon jangji bakal ngahargaan kaayaan pusat dina perjanjian anyar. Tapi, dina waktos perundingan dimimitian, perusahaan ngalaporkeun yén kaayaan padamelan padamel ayeuna di pusat badé diturunkeun. Ogé, sigana éta potongan utama bakal mangaruhan gaji karyawan. Mangrupikeun anu utama mangaruhan para spesialis kategori langkung luhur. Éta ogé parantos disebatkeun yén perusahaan hoyong nurunkeun harga lembur.

Aspék sanés anu sigana aya konflik nyaéta perusahaan hoyong ngirangan panyalindungan upami aya cuti gering. Ayeuna pagawé nampi 100% gaji na nalika cuti heula sareng di sésana ti dinten kaopat. Amazon hoyong nurunkeun perlindungan ka 50%.

Tétéla perusahaan parantos nyarios sareng padamel, tapi aranjeunna henteu ngagaduhan pangaruh anu dipikahoyong. Kusabab éta parantos ngadorong seueur padamel pikeun hoyong ngiringan mogok ieu, numutkeun pamimpin union. Amazon parantos membela diri ngalawan tuduhan ieu sareng parantos masihan koméntar yén aranjeunna bakal neraskeun negosiasi sareng para padamel.

Di momen teu dipikaterang iraha mogok ieu bakal disebat. Atanapi upami dina sababaraha dinten ka payun bakal aya rundingan anyar antara kadua pihak pikeun nyobaan perjanjian. Pikeun perusahaan éta tiasa janten masalah ageung sabab éta pusat panggedéna di Spanyol. Janten kagiatanana tiasa parah dipangaruhan nalika mogok. Kami bakal merhatoskeun naon anu lumangsung dina dinten-dinten ka payun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   David Kasio Calvo Olivares cenahna

    Cone! Tapi henteu aranjeunna nyarios yén damel di perusahaan éta mangrupikeun kabagjaan sareng sadayana resep pisan?