Amazon parantos ngajual téknologi pangenal wajah na ka otoritas

Taruhan Amazon dina séri TV LotR

Amazon ngagaduhan jasa pangenalan wajah anu disebat Rekognition, anu sanggup ngaidentipikasi dugi ka 100 rupa dina hiji gambar. Ieu asupna perusahaan kana bisnis kaamanan, anu ayeuna nuju naék pisan. Éta ngagunakeun kecerdasan jieunan sareng tiasa ngalacak jalma sacara langsung dina situs umum. Numutkeun ka perusahaan panggunaan na panginten biasa. Sanaos aya kontroversi anu pasti.

Kusabab alatna dianggo ngintip gambar tina kaméra pulisi. Sareng ieu kontropérsi. Kusabab sigana Amazon parantos nawiskeun Pangakuan ka pasukan pulisi di sababaraha kota di Amérika Serikat. Peta anu tiasa ngabahayakeun privasi pangguna.

The American Civil Liberties Union (ACLU) parantos ngayakeun panyilidikan anu nunjukkeun kumaha carana Amazon parantos ngabantosan organisasi pamaréntah nganggo alat ieu. Sababaraha organisasi parantos nyerat ka CEO perusahaan pikeun nyungkeun anjeunna lirén nganggo program ieu sareng nawiskeun ka pamaréntah.

Pangakuan raray

Aranjeunna ngajawab yén éta Otoritas di Amérika Serikat tiasa nganggo Pangenal pikeun nyerang sababaraha komunitas. Salaku tambahan, éta mangrupikeun cara pikeun ngajadikeun otomatis idéntifikasi jalma, kusabab henteu mastikeun kaamanan, aranjeunna janten mesin panjagaan anu ngamungkinkeun ngendalikeun naon anu dilakukeun ku jalma-jalma. Upami aranjeunna angkat ka protés sareng inpormasi ieu tiasa dianggo ngalawan aranjeunna.

Pangakuan raray sapertos Amazon teras-terasan kéngingkeun pasar. Sanaos kontropérsi ngeunaan panggunaanna ageung pisan, sareng kanyataanna sigana bakal ningkat. Kusabab téknologi ieu dina perjuangan sareng privasi pangguna. Kusabab aranjeunna tiasa ngawaskeun rupa dina poto grup atanapi di tempat anu rame sapertos bandara. Hal anu tiasa nyababkeun nyalahgunakeun.

Washington County parantos ngamangpaatkeun sistem pangenalan wajah Amazon ieu. Kanyataanna, gaduh database kalayan langkung ti 300.000 poto anu bakal dipikaterang ku sistem. Éta ogé ngagaduhan aplikasi. Tapi justru jenis kaayaan ieu anu nyababkeun masalah. Naon anu tungtungna bakal kajantenan kana téknologi ieu?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.