Cina hasil nguji jinis senjata anyar hipersonik

pakarang hipersonik

Urang sadayana terang yén ngatur pikeun ngembangkeun téknologi anu énggal pisan atanapi sababaraha cara énggal pikeun ngagarap matéri mangrupikeun hal anu cukup narik dina salah sahiji séktor anu mindahkeun artos anu paling seueur di dunya. Hanjakalna, pikeun ngahontal ieu anjeun henteu ngan ukur kedah gaduh tanaga anu mumpuni dina tim kerja anjeun sanggup berinovasi dina tingkatan anu matak pusing, tapi ogé pembiayaan ékonomi, hal anu sakapeung henteu gampang dicapai.

Alatan persis ieu sareng sanaos kanyataan yén seueur téknologi énggal anu ngahontal pasar parantos dirarancang pikeun dianggo ku jinis konsumen. Upami pamaréntah, salah sahiji sumber pembiayaan sajarah anu paling kuat, ningali yén aya sababaraha kaunggulan militér dina téknologi ieu, aranjeunna biasana nanem modal di dinya sareng tungtungna, hiji cara atanapi anu sanés, meungpeung kadatanganana di pasar umum nalika dianggo dina bénten-bénten konflik.

Cina suksés nyobian jinis pesawat hypersonic énggal anu tiasa ngahontal Mach 6

Kalayan diémutan ieu, langkung gampang pikeun ngarti anu saderhana sapertos ayeuna jumlahna ageung artos dimodalan pikeun ngembangkeun éta generasi anyar pesawat hypersonic, anu kedah ngagaduhan kamampuan, dina jangka pondok, pikeun ngajantenkeun kaunggulan udara tina pamaréntahan anu dipasihkeun langkung unggul tibatan lawan-lawanana saalam dunya.

Kali ieu urang kedah ningali naon anu dilakukeun ku Cina, salah sahiji kakuatan militér utama di planét éta, sakumaha anu diumumkeun ku média nagara éta, parantos hasil mendesain sareng nyobian pesawat hypersonic anu sacara harfiah ngagaduhan kamampuan némbakan senjata nuklir dimana wae di planét ngalir nepi ka genep kali laju sora.

tés pesawat hypersonic

Pamaréntah Cina parantos ngabaptis unit kahijina kalayan nami Starry Sky-2

Ngalangkungan sakedik langkung jéntré sareng ngemutan sakedik data anu parantos terang, generasi anyar pesawat hypersonic ayeuna ngagaduhan hiji unit anu masih dina fase prototipe. Unit ieu dina waktos éta dibaptis ku nami Langit Starry-2 sareng sacara harfiah sanggup ngalangkungan langit sakaligus kagancangan 7.344 km / jam komo éta ngagaduhan kamampuan ngarobih arah kalayan gancang dina pertengahan hiber.

Pikeun nguji pesawat anu mengesankan ieu, militér Cina kedah nyetél daérah uji anu aya di lokasi anu teu diungkabkeun di belah kulon kalér nagara Asia. Salami tés dilaksanakeun, sakumaha tiasa ditingali dina pidéo anu parantos diterbitkeun dina hal ieu, a rokét multi-tahap pikeun nyandak pesawat kana angkasa. Sakali jangkungna ngahontal, pesawat dipisahkeun tina rokét, pesawat terus hiber. ngamangpaatkeun sistem propulsion nyalira.

Salami tés ieu pesawat sanggup ngahontal kecepatan Mach 5.5, nyaéta, lima satengah kali laju sora, salami 400 detik. Salami tés ieu, dilakukeun dina jam a jangkungna sakitar 30 kilométer, pesawat ngalakukeun sababaraha manuver nepi ka tungtungna badarat di daérah anu ditandaan pikeun manuver sapertos kitu.

kandaraan waverider

Cina nembé nunjukkeun ka sakumna dunya yén pasukanana sami sareng Rusia sareng Amérika

Proyék ieu dikembangkeun ku Akademi Cina Aerospace Aeromics. Ngeunaan arsitektur proyek anu urang carioskeun a wahana tipe waverider, nyaéta, garis luar na menonjol pikeun bentuk panah na, hal anu ngamungkinkeunna ngageser sapanjang gelombang tekanan anu didamel ku ketinggian supersonikna nyalira, anu, numutkeun para ahli, ngamungkinkeun pesawat naheur gelombang ombak. Sakumaha anjeun tiasa tingali, urang nyarioskeun kandaraan anu, berkat desain na, sanggup ngajaga kagancangan anu gancang bari ngarobih gancang dina hawa anu aya dina jalanna. Laju anu ngirut ieu ngajantenkeun jinis pesawat sapertos sesah pisan pikeun mampir ku sistem pertahanan militér anu ayeuna.

Kanggo ayeuna, kanyataanna nyaéta téknologi ieu masih héjo teuing kanggo dianggo dina lingkungan tempur Sanaos sampurna pikeun nunjukkeun ka Amérika Serikat sareng Rusia anu saderhana sakumaha kanyataan yén pamaréntah Cina aya dina tingkat na dina hal ngembangkeun jenis pesawat ieu. Salaku detil akhir, ngawartosan anjeun sanaos présidén Rusia ngumumkeun Maret kamari yén pasukanana ngerjakeun pamekaran senjata supersonik anu sanggup ngahontal kecepatan caket Mach 20 sedengkeun, dina kasus Amérika Serikat, ngan sababaraha bulan ka pengker Salaku conto, Departemen Pertahanan Amérika Serikat nampi Lockheed Martin kontrak $ 100 juta pikeun pamekaran senjata hipersonik.

Inpo leuwih: chinadaily


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.