Katresna Resmi dina Poé TIK: Urang ngobrol sareng Fran del Pozo, ti Code.ORG

Dinten ieu, 22 April 22, dinten internasional resmi budak awéwé di TIK dirayakeun, dinten anu penting upami urang tumut kana akun celah gender anu signifikan anu lumangsung dina transisi digital sareng program, éta sababna kami hoyong nyaritakeun naon anu diwangun ku Code ORG sareng kumaha kagiatanana ngabantosan rébuan budak awéwé ti sakumna dunya di mana waé bagéan bumi pikeun diajar langkung seueur ngeunaan téknologi anyar sareng khususna program. Kami ngobrol sareng Fran del Pozo, kapala Code.ORG di Spanyol.

Di Actualidad Gadget, salawasna satia kana étika éditorial kami, urang teraskeun sareng transkrip lengkep wawancara anu kami laksanakeun.

Dina naon? Iraha Code.ORG mutuskeun pikeun ilubiung dina pamisahan digital antara nonoman sareng janten bagian tina transisi ieu? 

Code.org lahir di 2013 di Amérika Serikat sareng misi yén unggal murangkalih di unggal sakola di dunya ngagaduhan kasempetan pikeun diajar kode. 

Modél kasuksésan anu kabuktosan. Langkung ti 40% murid Amérika Kalér gaduh akun dina Code.org, ogé + 2MM guru sareng 55MM murid di seluruh dunya (satengahna, awéwé). 

Proyék ieu disetir ku pamimpin global, politik, sosial sareng ékonomi, sapertos Bill Gates, Jeff Bezos, Satya Nadella, Eric Schmidt, Tim Cook, Barack Obama, Bill Clinton, Richard Branson, BONO, atanapi para dekan Universitas Universitas Stanford, Harvard atanapi MediaLab of MIT diantarana ... sareng dibiayaan ku sababaraha perusahaan ageung di dunya, sapertos Google, Microsoft, Amazon, General Motors sareng Disney.

Kumaha carana Code.ORG dianggo pikeun ngabantosan budak awéwé anu langkung ngora diajar program? 

Babarengan sareng Akademi Khan, kami platform latihan pangageungna di dunya dina hal jumlah pangguna. Kami gaduh kontén gratis anu ditarjamahkeun kana langkung ti 60 basa pikeun murid umur 4 dugi 18 taun. Salaku tambahan, kami terus kampanye pikeun ngamajukeun aksés nonoman kana program.

Diferensiasi hébat kami nyaéta kami mangrupikeun platform anu lengkep kabuka sareng bebas ti mana waé di dunya. Eusina ditujukeun pikeun ngalatih budak lalaki sareng budak awéwé ti alit, (40% murid Amérika dina kelompok umur ieu mangrupikeun pangguna Code.org) kalayan kursus anu béda-béda gumantung kana umur diajar. Di sisi sanésna, éta ogé ditujukeun ka guru, salaku panyadia utama latihan sareng alat pikeun ngembangkeun program pendidikanana. Pondokna, dina Code.org kami ngamajukeun modél inklusif sareng adil, pikeun sadayana, kalayan tujuan ngaleungitkeun inpormasi, gender sareng gap persaingan anu tiasa aya.

Naon? pakaitna tiasa gaduh program dina karya sareng masa depan pribadi anjeun? 

Dina hiji cara atanapi cara anu sanés, sadaya padamelan bakal aya hubunganana sareng téknologi sareng komputasi. Nanging, kaseueuran penduduk henteu terang naon program sareng kumaha pentingna pikeun kahareup barudakna. Nyatana, ngajar élmu komputer penting pisan pikeun kahareup nonoman sareng pikeun daya saing Spanyol.

Éta konci pikeun ngajajarkeun palatihan sareng padamelan sakumaha anu dilakukeun ku ékonomi paling inovatif di dunya.

Naon saur anjeun sababna kunaon jumlah awéwé anu diajar sareng ngahaturanan dirina kana élmu komputer sareng téknologi parantos turun dina dunya anu langkung digital? 

Saur kuring aya masalah stereotip anu leres-leres diperyogikeun pikeun ngarobih kasusah karir teknis sareng kurangna kapasitas awéwé. Sacara budaya, éta dipikaharti yén karir anu paling sesah, anu meryogikeun dédikasi sareng usaha anu langkung ageung, henteu didesain pikeun awéwé sareng éta sababna malah kulawarga nyarankeun anak awéwéna pikeun museur kana cabang sosial sains, sapertos ubar. Média maénkeun peran anu fundamental dina ngaleungitkeun lolongkrang gender. Éta parantos langkung ti nunjukkeun yén lalaki sareng awéwé sami-sami sanggup sareng perlu dilebetkeun awéwé kana élmu sareng téknologi, sanés perkawis kaadilan atanapi kaadilan tapi pikeun épisiénsi sareng daya saing.

Kumaha Code.ORG ngabiayaan sadaya proyék gratis na? 

Tina donatur urang, anu utamina perusahaan téknologi global ageung, ogé dermawan Amérika Kalér anu ageung. Saeutik saeutik urang milari sumber pendanaan anu anyar sareng donatur ti sababaraha penjuru dunya sabab kami leres-leres proyék global.  

Kumaha bilingualism téhnologis mangaruhan pamisahan digital sareng kumaha Code.ORG maksudna pikeun merangan éta? 

Éta leres-leres mangaruhan sabab henteu ngajantenkeun palatihan sareng padamelan bakal ngahasilkeun deficit para profesional, anu bakal beuki hésé ditutupan. Éta mangaruhan dina hal padamelan, karaharjaan, daya saing sareng produktivitas. Kami telat nganggo basa Inggris sareng kami henteu sanggup mampuh hal anu sami anu kajantenan ku urang nganggo program (sareng pamikiran komputasional).

Naha saur anjeun nonoman ayeuna ngagaduhan masalah sareng kreativitas, pamikiran kritis, sareng ngarengsekeun masalah? 

Kuring teu gaduh data kanggo ngajawab patarosan éta. Tapi kuring tiasa nyarios yén nalika program urang ngembangkeun pamikiran komputasional sareng ieu langkung milih pamekaran séri kaahlian sapertos logika, pamikiran kritis atanapi ngarengsekeun masalah. Kami henteu terang naon padamelan kapayunna, tapi kami terang naon kamampuan anu bakal diperyogikeun sareng anu sanésna, diantarana.

Balik kana Poé Internasional Katresna, naha Code.ORG ngarencanakeun pikeun ngalaksanakeun kagiatan atanapi kampanye anu museur kana perayaan khusus ieu? 

Henteu khusus kumargi urang teras-terasan ngampanye, sabab éta mangrupikeun bagian tina DNA urang pikeun nambihan budak awéwé.

Naon saur anjeun penetrasi Code.ORG di nagara berkembang? 

Afrika contona nyaéta hiji buana kalayan kaistimewaan khusus. Di nagara-nagara berkembang urang damel babarengan sareng organisasi internasional anu beroperasi di lapangan, aranjeunna, babarengan sareng pamaréntah lokal, sekutu pangsaéna dina géografi ieu.

Kami ngahaturkeun nuhun ka tim Code.ORG sareng khususna Fran del Pozo pikeun perhatosanna sareng parantos ngajawab sadayana patarosan ieu tanpa bantahan. Kami ngarepkeun tiasa nyumbangkeun sakedik kami pikeun perluasan program diantara anu bungsu, sareng khususna megatkeun halangan gender dina sektor anu henteu kedah dipiboga ku aranjeunna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.