Fisikis tiasa ngitung kakuatan anu terang-terangan terang ku zat

cahaya

Lila-lila, sapertos 150 taun atanapi langkung, élmuwan urang parantos terang éta cahaya nandakeun tekanan kana masalah anu aya hubunganana. Hanjakal sareng tétéla, ieu kumaha cara sacara resmi diterbitkeun, dugi ka ayeuna kami henteu terang metode anu kami tiasa ngukur gaya ieu.

Anu jadi masalah dina sadaya panilitian ieu nyaéta fotona sapertos kitu henteu ngagaduhan massa, tapi éta ngagaduhan moméntum sareng, sabab anjeun pasti mikir, moméntum ieu masihan kakuatan kana objék anu diinteraksina. Hipotesis ieu dirumuskeun sakitar taun 1619 ku astronom Jérman sareng matématikawan Johannes Kepler.

Keppler mangrupikeun anu pangpayunna nyarioskeun ngeunaan tekenan anu entong terang ku cahaya hal

Ngalangkungan sakedik langkung jéntré, utamina upami anjeun hoyong konsultasi téori ieu, éta dirumuskeun dina risalah Ku Kometi sareng hatur nuhun ka Johannes Kepler anu sami tiasa ngajelaskeun alesan kunaon sinar panonpoé sababna, nalika nandakeun tekanan, éta buntut komet naon waé sok ngajauhan lokasi Sun éta sorangan.

Narikna, éta henteu dugi ka 1873 yén ahli fisika Skotlandia James Clerk Maxwell ngarumuskeun Tarékah ngeunaan Listrik sareng magnétisme yén ieu kusabab dorongan. Dina pangajaran maranéhna dianggap éta cahaya pasti mangrupikeun bentuk radiasi éléktromagnétik anu mawa momentum sareng nandakeun tekanan. Salaku jéntré, ngawartosan anjeun yén karya ieu dijantenkeun dadasar dasar pikeun Einstein's engké damel ngeunaan rélativitas.

Sakumaha insinyur anu nembé koméntar Kenneth chau ti kampus Okanagan Universitas British Columbia (Kanada):

Dugi ka ayeuna, urang teu acan nangtoskeun kumaha moméntum ieu janten kakuatan atanapi gerak. Ieu sadayana kusabab jumlah dorongan anu dibawa ku cahaya leutik pisan sareng kami henteu ngagaduhan alat anu sénsitip pikeun ngarengsekeun masalah ieu.

langlayangan-langlayangan

Dina waktos ayeuna manusa henteu ngagaduhan téknologi anu diperyogikeun pikeun langsung ngukur dorongan anu dipidangkeun ku cahaya nalika pencét kana obyék

Kusabab dina téknis kami henteu ngagaduhan téknologi anu diperyogikeun pikeun ngukur dorongan ieu, tim ahli fisika sareng insinyur mutuskeun ngawangun alat anu henteu panggunaan eunteung pikeun ngukur radiasi anu dilakukeun ku foton. Idéna nyaéta némbak pulsa laser dina kaca spion sahingga mulihkeun sababaraha gelombang elastis anu ngalir ngalangkungan permukaanna sareng dideteksi ku séri sénsor akustik.

Numutkeun kecap tina Kenneth chau:

Kami henteu tiasa langsung ngukur moméntum fotona, janten pendekatan urang pikeun ngadeteksi pangaruhna dina kaca spion. 'escuchando'gelombang elastis anu ngalangkungan éta. Kami tiasa ngalacak karakteristik gelombang éta turun ka moméntum anu cicing dina lampu pulsa éta sorangan, anu muka panto pikeun tungtungna ngartikeun sareng modél kumaha moméntum cahaya aya dina bahan.

balayar surya

Masih aya seueur padamelan payun, sanaos kemungkinan anu ditawarkeun ku panilitian ieu seueur

Dina waktos ayeuna masih aya seueur padamelan anu kedah dilakukeun pikeun terang kalayan pasti kumaha jauhna panyilidikan sapertos kieu tiasa nyandak urang, sanaos, numutkeun ka jalma anu damel di dinya, éta tiasa dianggo pikeun ningkatkeun téknologi layar solar, metode propulsi anu teu bermotor pikeun pesawat ruang angkasa anu tepatna bakal nganggo tekanan anu dibérékeun ku radiasi matahari dina balayar tibatan angin.

Di sisi anu sanésna, terang kalayan pasti kana tekanan yén cahaya tiasa nawiskeun kana objék anu tumiba tiasa ngabantosan urang meunang ngawangun pinset optik anu langkung saé, metode anu ayeuna digunakeun pikeun ngajebak sareng ngamanipulasi partikel anu leutik pisan. Pikeun kéngingkeun ideu ngeunaan ukuran anu dimanipulasi ku téhnik ieu, bejakeun yén urang ngobrol ngeunaan timbangan hiji atom.

nurutkeun Kenneth chau:

Kami henteu acan aya, tapi papanggihan dina karya ieu mangrupikeun léngkah anu penting sareng kuring resep ningali dimana nyandak urang salajengna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

6 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Gambar placeholder Javier Cardenas cenahna

    Sergio Salazar sareng Felipe numutkeun tulisan ieu, fotona teu gaduh jisim, ayeuna, numutkeun arguméntasi aranjeunna ngeunaan beuratna sésa, éta kusabab dorongan cahaya ... Kuring terus ngabéla cahaya éta henteu ngagaduhan massa

    1.    Hernan Felipe Salamanca Montoya cenahna

      Kuring terang, kusabab éta sanés kusabab massa fotona tapi kusabab dorong

    2.    Hernan Felipe Salamanca Montoya cenahna

      Urang meunang xd

    3.    Sergio Salazar Molina cenahna

      Abdi maca tautan sareng maca berita Pan Amérika hahahaha

    4.    Gambar placeholder Javier Cardenas cenahna

      Sergio Salazar Molina hahahaha muhun enya, anjeunna leres, sumberna sorangan henteu pati dipercaya (teu gaduh referensi) tapi ngahudangkeun rasa panasaran pikeun nalungtik langkung seueur, aya seueur tulisan ngeunaan éta ... sigana Cabarcas kedah terang

    5.    Hernan Felipe Salamanca Montoya cenahna

      Nya, upami éta tulisan dina basa Inggris, aranjeunna umumna langkung dipercaya.

bool (leres)