Naon anu urang tiasa laksanakeun upami smartphone Android atanapi ios urang dipaling atanapi leungit? Léngkah-léngkah anu disarankeun anjeun nuturkeun

logos

Kaleungitan atanapi gaduh smartphone urang dipaling nyaéta pangalaman pang parah anu tiasa dialaman ayeuna dina hal éléktronika konsumén, sanés ngan ukur pikeun bahan anu dibutuhkeun (hargana makin luhur sareng langkung luhur) tapi ogé pikeun kapentingan pribadi anu biasana di jero urang.

Pitunjuk pikeun nyegah tina kajantenan ieu saderhana tapi henteu salawasna épéktip, sabab éta henteu ngan ukur gumantung kana perawatan sareng perhatian urang. Google sareng Apple nawiskeun kami sababaraha alat anu tiasa dipulangkeun deui tapi upami teu mungkin sahenteuna urang tiasa nyimpen sadaya inpormasi pribadi urang. Tina poto kana data pribadi sapertos rekening bank, alamat atanapi nomer telepon.

Naha iPhone anjeun dipaling atanapi leungit?

Upami alat anu urang leungit atanapi dipaling nyaéta ti mérek apel, prosedur na bakal bénten-bénten naha urang ngagaduhan "Pilarian" pilihan diaktipkeun, kusabab pilihan ieu gumantung kana naha urang tiasa milarian terminal ku nyalira sareng ngendalikeunana tina jarak jauh tina alat apel sanés, atanapi tina halaman wéb éta sorangan.

Ngaktipkeun pilihan ieu saderhana, urang kedah lebetkeun: setélan / Sandi sareng akun / iCloud / Milarian.

Paranti milarian

Kami parantos ngaktipkeun [Pilarian] dina iPhone kami

Anjeun tiasa make aplikasi Pilarian pikeun nyobaan cageur alat anjeun atanapi nyandak tindakan anu sanés pikeun ngajaga inpormasi pribadi anjeun ku cara anu saderhana.

  1. Login ka iCloud.com dina halaman wéb éta nyalira atanapi anggo aplikasi Pilarian dina alat Apple anu sanés.
  2. Milarian alat anjeun. Buka aplikasi Pilarian dina alat apél anjeun atanapi buka iCloud.com teras pencét pamilarian. Pilih alat anu anjeun pilari kanggo ningali lokasi na dina peta. Upami alatna caket, anjeun tiasa ngaluarkeun sora supados anjeun atanapi batur tiasa mendakanana.
  3. Tandaan salaku leungit. Alatna bakal dikonci jarak jauh sareng kode na anjeun tiasa ningalikeun pesen pribadi sareng nomer telepon anjeun anu bakal muncul dina layar konci tina alat anu leungit atanapi dipaling. Lokasi alat ogé bakal dilacak. Upami anjeun gaduh Apple Pay nganggo kartu kiridit anu numbu, éta bakal diblokir nalika anjeun ngaktipkeun modeu anu leungit.
  4. Laporkeun karugian atanapi maling di kantor Pulisi atanapi Penjaga Sipil anu paling caket. Aranjeunna bakal naroskeun nomer serial terminal anu dimaksud. Nomer sérial tiasa dipendakan dina bungkusan aslina, invoice atanapi di iTunes upami anjeun parantos ngaitkeun.
  5. Mupus eusi tina alat. Pikeun nyegah batur tina teu tiasa ngakses data pribadi urang ku cara naon waé, urang tiasa mupus jauhna. Ukuran ieu anu paling ekstrim kumargi sakali sadayana parantos dileungitkeun, urang leres-leres mupus mémori terminal kami, ngaleungitkeun sadaya kartu atanapi akun anu dikaitkeun. Sakali mupus sadaya pilihan dianggo, alatna moal tiasa kapendak deui boh dina aplikasi boh dina wéb iCloud. Perhatosan! Upami alat dihapus tina akun kami saatos nganggo Hapus eusi, blok terminal moal aktip deui, ku sabab éta saha waé ogé anu tiasa nganggo ngaktifkeun sareng nganggo terminal.
  6. Wartosan ka operator telepon sélulér anjeun ngeunaan kaayaan anjeun pikeun nyandak tindakan anu pas, pikeun nyegah panggunaan saluran telepon anjeun. Anjeun tiasa katutup ku sababaraha asuransi ti operator anjeun.

Upami anjeun parantos ngasuh perawatan Apple + sareng éta ditutupan tina maling atanapi karugian, anjeun tiasa ngadamel rékaman klaim pikeun alat éta.

Paranti leungit

Kami henteu ngagaduhan [Pilarian] dina iPhone kami

Upami hanjakalna urang henteu ngagaduhan pilihan ieu diaktipkeun dina iPhone kami kami moal tiasa mendakanana, tapi urang gaduh alternatif séjén pikeun nangtayungan data sareng inpormasi kami.

  1. Ngarobih kecap akses pikeun ID Apple anjeun. Ku ngarobah sandi anjeun bakal nyegah batur tina aksés kana data anjeun iCloud atanapi nganggo sababaraha layanan na.
  2. Ngarobih kecap akses anu anjeun simpen dina akun anjeun iCloud, ieu tiasa kalebet aksés ka toko online, Facebook atanapi twitter.
  3. Laporan di kantor Pulisi atanapi Penjaga Sipil, nyayogikeun nomer séri alat.
  4. Wartoskeun ka operator telepon anjeun hapé nyandak tindakan anu merenah.

Upami anjeun heran naha aya aplikasi atanapi sistem pikeun milarian alat anu sanés ti [Milarian]. Hanjakal henteu.

Smartphone anjeun anu leungit atanapi dipaling nyaéta Android

Upami terminal anu anjeun atos leungit atanapi dipaling aya di jero sistem operasi Android, urang tiasa milarian nganggo alat anu sanés ngakses ieu alamat wéb. Alamat wéb ieu aya hubunganana sareng akun google anjeun janten diperyogikeun pikeun lebet kana akun éta. Pilihan pikeun milarian parangkat urang sok aktip sacara standar ku sabab éta anu paling mungkin nyaéta anjeun gaduh éta aktip.

Ngaktipkeun pilihan ieu di terminal kami saderhana ngakses aksés / Google / Security / Find my device.

neangan paranti

  1. Asup kana akun Google anjeun tina panyungsi wéb dina ieu alamat.
  2. Urang bakal kéngingkeun peta dimana urang tiasa milarian lokasi pasti tina alat Android kami, pikeun ieu kajantenan terminal kedah nyambung kana internét, janten katingali dina Google Play, gaduh lokasi diaktipkeun sareng ogé Diaktipkeun pilihan Milarian alat kuring.
  3. Milarian alat anjeun. Upami urang yakin yén terminalna tiasa caket, urang tiasa ngaktipkeun a pilihan disebut «play sound» ieu supados terminal mimiti ngirining salami 5 menit dina volume lengkep sanajan éta jempé atanapi ngageter.
  4. Konci alatna. Pilihan ieu ngamungkinkeun urang konci terminal ku pin, pola atanapi kecap akses. Upami urang henteu ngagaduhan metode blokir, urang tiasa ngadamel dina waktos ieu jarak jauh. Urang tiasa nyerat pesen nganggo nomer telepon dina layar konci, ambéh aranjeunna tiasa nguihkeun deui ka kami bisi éta leungit.
  5. Hapus alat kami. Pilihan anu terakhir sareng paling radikal ieu bakal mupus sadaya data urang atanapi inpormasi sénsitip tina alat. Tina kartu kiridit dikaitkeun kana kecap konci anu urang tiasa disimpen dina panyungsi atanapi aplikasi.
  6. Laporkeun maling atanapi rugi di kantor Polisi anu caket, mempermudah nomer séri.
  7. Hubungi operator sélulér anjeun pikeun meungpeuk garis telepon.

Bisi teu ngagaduhan pilihan pikeun mendakan alat aktip kuring, kami moal tiasa milarian terminal, tapi upami urang ngagaduhan pilihan sanés pikeun nyegah aranjeunna tina aksés kana akun google atanapi data sénsitip urang. Urang kedah geuwat ngarobih kecap akses tina akun Google urang, sareng rekomendasi kuring nyaéta yén ieu dilakukeun ku sadayana anu kami anggap penting, supados henteu mangaruhan data privasi sareng finansial kami.

Tangtosna, tong hilap lapor maling atanapi rugi na kontak operator telepon pikeun nyingkahan panggunaan curang tina garis urang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)