Pangwangunan dimimitian dina teleskop $ 1.000 milyar

teleskop

Kanggo sababaraha waktos parantos nunjukkeun yén, sanaos kanyataanna Investasi tiasa janten ngajentul salaku salah sahiji anu ngahijikeun urang ayeuna, kaleresan aya hasil anu dipikagaduh dina dunya astronomi anu ngabantosan urang pisan pikeun terang rohangan anu ngurilingan urang langkung saé, utamina dina jangka menengah sareng jangka panjang, pamahaman jangka panjang sepanjang waktos yén teleskop sapertos kieu tiasa janten operasional .

Jauh tina sadayana ieu, anu leres nyaéta dunya astronomi dina tuah sabab tungtungna parantos ngamimitian pangwangunan anu dibaptis salaku Teleskop Raksasa Magellan, alat anu bakal janten anu panggedéna sareng paling kuat di dunya saatos diduga diresmikeun di 2024. Alat ieu, sakumaha anu parantos dinyatakeun ku seueur astronom, bakal ngamungkinkeun para ahli diajar alam semesta kuno sareng milari tanda-tanda kahirupan luar bumi.

karya teleskop

Upami teu aya panundaan dina proyék, Teleskop Giant Magellan diperkirakeun bakal diresmikeun dina 2024

Ngalangkungan sakedik langkung jéntré, sakumaha anu dikonfirmasi dina waktos éta, teleskop anu gedé pisan sareng kuat ieu bakal diwangun dina fasilitas Observatorium Las Campanas, komplek ayana di Gurun Atacama (Chili). Pikeun ieu, proyek pangwangunan kedah didesain numutkeun pakakas sapertos kitu, anu tungtungna bakal nyéépkeun kamar dina alat anu beurat akhirna langkung ti 900 ton, beurat anu nyababkeun padamel kedah ngeboran liang. jero 7 méter dina batu dasar.

Salaku salah sahiji jalma anu tanggung jawab pangwangunan Teleskop Giant Magellan sacara resmi nyarios:

Pikeun ngalaksanakeun proyék ieu, perlu nyieun struktur waja teleskopis anu beuratna sakitar 1.000 ton. Struktur ieu bakal disimpen dina kurungan anu aya anu ukuranna 22 lantai sareng lébar 56 méter.

GMT

Teleskop Giant Magellan bakal janten anu panggedéna sareng paling kuat di planét ieu

Ngeunaan arsitékturna, pikeun ngabantosan para astronom diajar alam semesta, teleskop anu canggih parantos dirancang sareng tujuh kaca spion diaméterna 8 satengah méter, masing-masing beuratna caket pisan 20 ton. Karya gabungan tina sadaya kaca spion ieu bakal nyayogikeun luas koleksi cahaya sakitar ukuran lapangan baskét.

Salaku tambahan kana hal di luhur, teleskop ogé bakal gaduh 'élmu optik adaptif' dumasar kana panggunaan sistem laser anu pikeun ngukur distorsi anu disababkeun ku atmosfir Bumi sorangan. Alat ieu bakal ngabenerkeun gangguan éta sareng ngahasilkeun gambar anu langkung seukeut sareng jelas. Dumasar kana naon anu dimuat dina website tina proyék:

Kaca spion tina Giant Magellan Teleskop bakal ngumpulkeun langkung seueur lampu tibatan teleskop sanés anu kantos diwangun di Bumi sareng résolusi na bakal paling kahontal dugi ka ayeuna.

Upami urang nempatkeun ieu dina sudut pandang sakedap, perkiraan ieu nunjukkeun yén gambar anu dicandak ku teleskop ieu bakal nepi ka 10 kali langkung jelas tibatan anu ditawarkeun ku Hubble Space Telescope ti NASA.

Magellan

Ieu bakal janten salah sahiji alat anu bakal ngabantosan urang terang naha urang nyalira atanapi henteu di jagad raya

Gagasan tukang ngawangun teleskop pikeun ciri-ciri ieu nyaéta pikeun ngembangkeun alat anu kuat anu tujuanana pikeun ngabantosan panilitian galaksi anu aya di jagad raya anu jero, sanaos tiasa ngagaduhan peran anu penting dina nyusun patarosan ngeunaan naha kahirupan di Bumi nyalira di jagad raya atanapi henteu.

Ku cara kieu, Teleskop Giant Magellan kedah nuturkeun jalur anu sami sareng Kepler NASA, sami sareng rébuan exoplanét énggal parantos dipanggihan. Bédana antara dua na aya dina pernyataan anu dilakukeun ku patrick mccarthy, pamimpin proyék:

Nalika planét ngalangkungan payuneun bintangna, teleskop ageung dina taneuh, sapertos Teleskop Giant Magellan, tiasa nganggo spéktra pikeun milarian sidik molekul dina atmosfir planét.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.