Aorus 5, Gigabyte's entry-level laptop laptop [Review]

Laptop pernahna di kutub sabalikna dina hal dunya video games, tapi, seueur mérek anu milih pikeun nyiptakeun séri laptop anu nawiskeun perang di séktor kaulinan. Anjeun bakal tiasa ningali seueur analisa jinis alat ieu di dieu di Actualidad Gadget. Dinten ayeuna urang gaduh produk Gigabyte dina tabel analisis pikeun kahiji kalina. Pendakan sareng kami naon anu disumputkeun ku Aorus 5 anyar, kisaran entri tingkat Gigabyte tina laptop kaulinan anu dirancang pikeun sadaya pemirsa. Sakumaha biasa kami bakal ningali pisan-jero éta pikeun anjeun tiasa terang pisan.

Desain sareng bahan

Dina tés urang, kami parantos nganggo langkung khusus modél Gygabite Aorus 5 SB, produk anu diproduksi sadayana dina plastik hideung. Kami ngagaduhan logo mérek di tukang dina pérak tapi tanpa LED RGB anu has janten matak anu merek anu sanés di séktor biasana dianggo. Dina hal ieu urang ngagaduhan ukuran 3? 61 (W) x 258 (D) x 27.9 (H) mm, anu gancang ngajadikeun éta salah sahiji alat anu paling "bisa diatur" dina sababaraha laptop kaulinan anu biasa urang tés. Ieu ngajempolan kami salaku héran.

  • Dimensi: 3? 61 (W) x 258 (D) x 27.9 (H) mm
  • beurat: 2,2 Kg

Kami gaduh trackpad ukuran sedeng kalayan dua tombol fisik di handapeun, sambungan dina dua sisi sareng di tukang (contona jaringan sareng sambungan kakuatan) janten rada raoseun dianggo. Sedengkeun pikeun pendinginan, kami parantos mendakan bagian handap Palasik sareng sisina, tanpa mendakan sora anu kuat pisan. Sigana mah tiis pisan sareng ngusir panas kalayan épisién. Kuring ogé kaget ku kumaha kompak carjerna sareng catu daya, ogé langkung alit ti biasana.

Ciri téknis

Hayu urang ayeuna tur anu murni téhnis, urang mimitian ku prosesor, dimana urang teu tiasa ngarep-ngarep kirang ti Intel Core i7-10750H (2.6GHz-5GHz), nyéta, generasi kasapuluh tina prosésor Intel, langkung ti dibuktikeun. Versi anu parantos kami tés disarengan ku dua kenangan RAM 8GB anu jumlahna total 16GB DDR4 di 2933MHz sareng yén urang tiasa sacara gampil ngagedékeun dugi ka 64GB, bari urang ngagaduhan sesa fungsionalitas hatur nuhun kana Mobile Intel HM470 Express Chipset ogé grafik terintegrasi Intel UHD Grafika 630 pikeun padamelan paménta murah.

Ayeuna urang angkat ka kartu grafik, dimana urang ningali a NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti GDDR6 6GB sapinuhna cocog sareng téknologi NVIDIA Optimus. Dina hal ieu kami parantos nyobian unit ieu nganggo 1TB panyimpenan SSD, tapi kami émut yén kami ngagaduhan tilu slot panyimpenan, HDD 2,5 and sareng dua M.2 SSD. 

Tanpa ragu sacara téknis kami henteu kakurangan nanaon sareng éta mangrupikeun alat anu cukup ketat dina hal harga, urang gaduh kartu grafik pertengahan jangkauan dina alat anu nganggo RAM gancang, kagunaan dina hal SSD sareng langkung ti dibuktikeun prosesor, sakedik nyarios ka anu hormat.

Konéktipitas sareng otonomi

Sedengkeun pikeun konéksi, kami henteu kakurangan nanaon pisan, urang bakal masihan sakedik ulasan ngeunaan sagala anu kami sayogi. Kaleresan kuring henteu sono pisan, Kuring parantos mendakan laptop anu serbaguna pisan dina hal ieu, malah kuring terkejut ngagaduhan pamaca kartu SD anu ogé bakal ngabantosan kami nganggo éta pikeun sering dianggo.

  • 1? X RJ-45
  • 1x HDMI 2.0 (kalayan HDCP)
  • 1x USB2.0 Type-A
  • 1x USB3.2 Gen1 Tipe-A
  • 1x USB3.2 Gen2 Tipe-A
  • 1x DisplayPort 1.4 Type-C ngalangkungan USB 3.2 Gen 2
  • 1 x Mini Témbongkeun 1.2
  • 1 x maca kartu SD
  • 1 x konektor mikropon
  • Jack combo 1xAudio
  • Konektor 1x Kakuatan

Sedengkeun pikeun sambungan nirkabel urang gaduh port Realtek RTL8411B LAN sareng Intel AX200 pikeun WiFi, Kami ngagaduhan kisaran WiFi anu saé numutkeun tés urang, kalayan latency low dina duanana 2,4GHz sareng jaringan 5GHz anu biasa. Ngeunaan ka Bluetooth, teu tiasa sono versi 5.0.

Nyarios batréna urang gaduh Beban 180W sareng tim polimér Litium ti 48.96Wh, hasilna sami sareng biasana dina jenis alat ieu, sakedik langkung ti dua jam nalika urang nungtut nganggo pidéo, langkung ti 6 jam sareng padamelan biasa.

Multimedia sareng pungsionalitas sanés

Kami ayeuna fokus kana panel LCD anjeun 15,6 inci, éta ngagaduhan lapisan matte, resolusi HD lengkep sareng anu paling pikaresepeun, laju nyegerkeun 144Hz. Éta didamel ku LG sareng urang gaduh 72% tina kisaran NTSC. Mibanda bezel anu kawilang ipis sareng di luhurna kami mendakan kaméra konperénsi resolusi HD na. Layar mangrupikeun sorotan na, éta ngagaduhan warna anu leres, réaksi anu saé sareng kacaangan langkung ti cukup.

Pikeun bagian na teh Puseur kaulinan Aorus terpadu bakal ngamungkinkeun urang ngarobih sababaraha ciri sapertos ventilasi sareng kinerja. Kami gaduh keyboard backlit RGB anu nawarkeun rasa karét sareng anu kuring leres-leres mendakan pikaresepeun sanaos kanyataanna meureun konci na "ngepak" langkung dibutuhkeun dina sababaraha kaayaan. Langkung raoseun maén tibatan ngetik.

Urang moal hilap sorana dua speaker 2W masing-masing diluyukeun ogé, Sanaos aranjeunna henteu ngagaduhan volume anu khusus, aranjeunna ngamungkinkeun kami pikeun mikaresep stéréo anu langkung saé anu bakal ngabébaskeun urang tina kasulitan, tanpa bas anu kasohor, tangtosna.

Pendapat editor

Jeung ieu Aorus 5SB urang gaduh «entry-level» kanggo komputer kaulinan, tanpa hilap yén kami bakal mendakanana sakitar 1.300 euro gumantung kana titik jual. Memang leres yén desain sareng ciri na ngangkut urang kana jarak menengah, sareng kanyataanna mah sahenteuna henteu peryogi pisan mekar dina hal LED sareng hal-hal anu sakitar pamaén anyar resep pisan. Éta janten laptop anu langkung raoseun pikeun dibabawa, kalayan langkung ti diménsi sareng beurat anu pantes. Kami arepkeun anjeun resep analisa kami sareng tong hilap ngamangpaatkeun kotak koméntar.

Aorus 5SB
  • Peunteun éditor
  • Meunteun 4 bentang
1300 a 1500
  • 80%

  • Aorus 5SB
  • Tinjauan ngeunaan:
  • Dipasang dina:
  • Modifikasi terakhir:
  • rarancang
    Penerbit: 65%
  • layar
    Penerbit: 80%
  • kinerja
    Penerbit: 70%
  • Otonomi
    Penerbit: 60%
  • Portabilitas (ukuran / beurat)
    Penerbit: 90%
  • Kualitas harga
    Penerbit: 75%

Naros

  • Bahan sareng desain
  • Ipis
  • harga

Kontra

  • Otonomi
  • Kualitas disada
 

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.