Aranjeunna ngadeteksi paripolah anu anéh dina satelit Rusia anu aya di orbit

Satelit Rusia

Upami anjeun nagara sapertos Amérika Serikat, langkung saé logis anjeun henteu ngan ukur ngan ukur nanem modal dina panilitian sareng pamekaran téknologi anyar, tapi ogé nanem modal dina sajumlah ageung peralatan, boh manusa boh téhnis, monitor kemungkinan ancaman tina sagala jinis.

Dina kasempetan ieu sigana yén di nagara Amérika Kalér aranjeunna raoseun pisan ngeunaan kagiatan anéh anu nampilkeun satelit anu misterius, anu tétéla aranjeunna henteu terang nanaon tentang, asal Rusia anu aya dina ngorbit Bumi. Nya kitu kasieunan yén, nyanghareupan kalakuan ieu, parantos aya sababaraha sora anu nyarios yén éta tiasa janten senjata luar angkasa.

orbit

Amérika Serikat mimiti hariwang ngeunaan paripolah satelit asal Rusia

Numutkeun kana pernyataan resmi anu dikaluarkeun ku Dinas Nagara, masalahna pas pisan dina kanyataan yén aranjeunna henteu terang naha satelit sapertos kieu aya di orbit sareng hal anu paling matak pikahariwangeun pikeun aranjeunna nyaéta dinten ieu aranjeunna henteu ngagaduhan jalan pikeun terang naha éta leres-leres Aranjeunna nyanghareupan satelit sareng sababaraha jenis masalah, obyék anu didaptarkeun pikeun ngekstraksi data tangtu atanapi sacara harfiah a pakarang anu tiasa nyababkeun aranjeunna seueur karusakan.

Dina waktos ayeuna, kaleresan nyaéta sadaya tanaga anu nalungtik obyék Rusia ieu anu ngorbit Bumi nyobian ulah nganggo kecap senjata dina pernyataanna sanaos atanapi aranjeunna henteu nolak yén éta tiasa a kumargi, salaku asistén sekretaris departemen nagara AS parantos masihan koméntar dina konperénsi, dinten «kami henteu ngagaduhan cara pikeun terang naon éta atanapi kumaha pikeun verifikasi éta".

Satelit ieu parantos aya di orbit ti saprak Oktober 2017

Ngalangkungan sakedik detail sareng ngémutan sakedik inpormasi anu parantos terang perkawis hal ieu, tétéla urang nyanghareupan satelit anu dilebetkeun kana orbit ku Rusia dina Oktober 2017 sareng kalakuanana dina orbit henteu normal sareng ampir teu katebak. Hal anu paling matak pikahariwangeun nyaéta tingkah laku ieu henteu saluyu sareng satelit séjén anu aya di orbit, bahkan Rusia.

Numutkeun kecap tina Yleem Poblete, Asistén Sekretaris Dinas Nagara anu kami nyebatkeun tadi:

Kalakuanna dina orbit henteu saluyu sareng naon waé anu parantos urang tingali dina pamariksaan urang, kalebet nganalisis satelit Rusia. Maksud Rusia kalayan satelit ieu henteu jelas sareng pikahariwangeun.

satelit

Rusia kabuka nolak yén satelit ieu mangrupikeun senjata

Pikeun bagian aranjeunna, Rusia sacara harfiah sigana nolak lebet kana «buruan " ti Amérika Serikat, atanapi sahenteuna éta anu parantos aranjeunna nyatakeun. Khususna, aranjeunna kedah janten agén resmi anu kedah kaluar ka publik pikeun ngusahakeun mastikeun, ku cara sorangan, pamaréntah AS nyatakeun yén aranjeunna ukur «tuduhan anu teu berdasar sareng fitnah dumasar ngan ukur kacurigaan".

Dimana sieun Amérika Serikat asalna tina alat ieu tiasa janten senjata luar angkasa? Éta pastina sanés rusiah yén Rusia, kapungkur, parantos ngagaduhan program dimana senjata luar angkasa dikembangkeun. Panasaran, sareng sanaos kanyataan ieu sanés rusiah, saleresna nyaéta dugi ka ayeuna teu aya buktos yén jenis program ieu masih aktip, sanaos di sisi sanésna, éta moal heran upami aranjeunna aya saprak, sapertos Amérika Serikat sareng kakuatan dunya anu sanés, proyék-proyék ieu anu aya hubunganana sareng téknologi luar angkasa biasana rahasia pikeun sadaya pamaréntahan sadaya nagara.

Kalayan sadaya ieu aya dina méja, sareng panginten seueur anu urang tinggalkeun di handapeunana sareng anu kami henteu ngartos, kami mendakan yén Amérika Serikat prihatin pisan ngeunaan satelit anu tiasa dilengkepan ku sababaraha jinis laser atanapi gelombang mikro anu panginten éta ngalakukeun henteu nyababkeun karusuhan sareng karusakan di orbit atanapi bahkan nyerang Bumi, tapi langkung saé mangaruhan operasi satelit sanésna sahingga ngarahkeun aranjeunna ditumpurkeun pikeun miang «buta-buta»Ka musuh dina taneuh sateuacan serangan mungkin.

Inpo leuwih: Departemen Negara Amérika Serikat


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.