Naha aya cai di Mars? Numutkeun ka Badan Spasi Italia, upami

Mars

Aya seueur debat anu nyababkeun masalah anu penting pikeun manusa hirup dina planét anu sanés sapertos kanyataan yén aya cai di jerona. Dina kasus khusus ieu, sahenteuna salami kuring émut, parantos aya cariosan naha aya atanapi henteu aya cai di Mars. Numutkeun pernyataan panganyarna anu parantos diterbitkeun sacara resmi ku Agénsi Spasi Italia jawaban na enya.

Salaku sawangan, hayu atuh terang yén waktos ieu mangrupikeun salah sahiji radar anu maréntahkeun Mars Express dina waktos anu parantos tiasa ngadeteksi henteu kirang ti hiji kantong cai ageung sakitar 20 kilométer panjangna. Jumlah cai anu ageung ieu bakal dipendakan sakilona satengah jero caket pisan kana kutub kidul planét.

Kanggo ngartos sakedik langkung saé ngeunaan papanggihan anu aya di payuneun kami, bejakeun yén lamun urang terang yén aya cai di Mars, panilitian ka hareup anu bakal dilaksanakeun di planet tatangga bakal ditujukeun pisan milarian naon waé bentuk kahirupan di Mars.

usik

Kapanggihan ieu tiasa dilakukeun berkat panggunaan instrumen anu pas pisan sapertos MARSIS

Atuh ku pamanggihan ieu, dimungkinkeun pikeun mastikeun téori lami ku seueur tradisi di tukangeunana, anu nyarioskeun kamungkinan hébat yén aya sababaraha jinis danau bawah tanah di kutub Mars. Salaku jéntré, ngawartosan anjeun, tétéla, urang nyarios ngeunaan danau cai asin, anu ngamungkinkeun dijaga tetep kaayaan cair.

Pikeun mendakan danau bawah tanah tina jenis ieu, naon anu dikenal dina waktos éta salaku MARSIS, alat anu lemes pisan anu sanggup diajar géologi Mars ngagunakeun gelombang radio. Ide na nyaéta gelombang ieu mumbul tina taneuh sareng balik ka alat. Gumantung kana kuatna gelombang ieu balik, para ahli tiasa terang komposisi jero taneuh.

Mars

Mars Express dugi ka ayeuna ngan ukur tiasa ngajajah bagian alit ti kutub kidul Mars

Kusabab ieu panilitian parantos dilaksanakeun nganggo Mars Express maka urang kedah ngantosan langkung lami tibatan urang hoyong mendakan daérah ieu ku cai di Mars. Husus sareng sakumaha anu parantos diungkabkeun, sigana para ahli peryogi usik pikeun ngapung ngalangkungan daérah anu sami henteu kirang ti 29 kali, hal anu anjeunna lakukeun antara 2012 sareng 2015. Teras, sadaya data ieu, saatos dugi ka Bumi, kedah diolah sareng ditaliti sacara taliti.

Bener nya éta pikeun ayeunaMars Express ngan ukur ngagaduhan waktos pikeun ngajajah bagian alit ti kutub kidul Mars janten urang henteu kedah ngaluarkeun yén aya deui danau sapertos anu parantos kapendak, hal anu, numutkeun seueur panaliti anu parantos ngerjakeun proyék ieu atanapi anu hasilna aranjeunna ngawaskeun caket, kamungkinan pisan.

cai mars

Numutkeun ka sababaraha ahli aya kamungkinan luhur yén aya deui situ sapertos ieu handapeun taneuh Mars

Kanggo ayeuna, anu leres nyaéta anjeun kedah ati-ati sareng hasil anu anjeun kantoskeun di Badan Spasi Italia. Kalayan ieu kuring henteu hartosna yén aranjeunna henteu leres, tapi ayeuna dugi ka waktos, numutkeun posisi anu pasti tina danau ieu, seueur ilmuwan sareng ahli bakal diajar data pikeun ningali, dumasar kana élmu sareng pangalamanana, panginten nguatkeun hasil ka nu ngarang makalah ieu parantos dugi.

Sakali panilitian ieu divalidasi ku kelompok sanés, waktosna pikeun diajar sacara jero di sakumna daérah ieu, khususna kamungkinan ayana mikroorganisme di perairan ieu. Dina pengertian ieu, sababaraha sora anu terhormat parantos ngumumkeun yén, sanaos aya cai, hésé pisan pikeun mikroorganisme naon waé anu urang terang cicing di lingkungan dimana situ. Di sisi sanésna, éta ogé leres yén, upami aya kahirupan di Mars, mungkin pisan aya kénéh sésa-sésa di daérah éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   pilau cenahna

    Kuring lucu pisan, kumaha palsu anjeun janten nipu staf, naon waé anu mana. 1º mangrupikeun asumsi, tapi anjeun maca tulisan na parantos dikonfirmasi, nalika éta mangrupikeun asumsi ti agénsi luar angkasa Italia, yén pastina aranjeunna bakal kurang dana pikeun masihan berita sapertos kitu sareng tiasa narik perhatian masarakat internasional .
    2 ° di marten moal aya cai anu tiasa dipendakan, sabab kaayaan atmosfir sareng suhu TEU ngamungkinkeun.
    3 ° langkung seueur kahirupan bakal dipendakan, kumargi sagala jinis kahirupan, henteu paduli kumaha saderhana éta, janten rumit pisan, mustahil pikeun muncul tina zat anu henteu hirup, atanapi dina campuran atanapi kombinasi anu didamel ku triliunan sareng langkung trilyun taun waktos.
    Sareng ka-4, naon sih anu dicét berita spasial dina blok berita gadget?
    Aranjeunna bakal mayar anjeun seueur artos kanggo nyalin / nempelkeun panyimpangan sapertos kitu sareng berita jahat anu teu aya hubunganana sareng naon anu urang ngarepkeun dibaca di blok anjeun.