PLC atanapi WiFi repeater? Bedana sareng mana anu cocog pikeun anjeun numutkeun kasus anjeun

Penting pikeun pinuh ngartos kamampuan internét urang dina raraga ngamangpaatkeun éta sakumaha pantes, utamina ayeuna yén perusahaan nawiskeun serat optik berkapasitas tinggi. Kusabab kitu, urang kedah terang sacara jero bédana antara sistem anu béda pikeun ningkatkeun jaringan WiFi pikeun bumi urang, sareng éta router anu ditawarkeun ku perusahaan, sanaos kanyataanna aranjeunna beuki modéren, masalah ayeuna pikeun nawiskeun jangkauan anu hadé, utamina nalika aya seueur alat anu nyambung di bumi. Kami badé ngajelaskeun ka anjeun naon bédana antara PLC sareng pangulang WiFi, janten anjeun bakal terang mana anu kedah anjeun anggo unggal waktos.

Penting, anu mimiti, pikeun terang naon hartosna, nyaéta terang naon ari PLC sahingga ogé pikeun terang naon anu ngulang WiFi, tanpa reureuh salajengna urang bakal ngajelaskeun.

Naon repeater WiFi?

A repeater WiFi mangrupikeun cara anu paling saderhana sareng biasana paling murah pikeun manjangkeun sinyal WiFi jaringan internét anjeun di bumi. Operasi mangrupikeun anu namina nunjukkeun, éta ngulang sinyal WiFi anu dicandak. Janten, Repeater WiFi mangrupikeun alat anu ngagaduhan anténeu anu jembar ku éta nyandak sinyal anu langkung lemah tibatan normal, sareng ngajantenkeun kana sinyal énggal kalayan sababaraha kakuatan pikeun tiasa ngalegaan kamampuan jaringan. Jinis alat ieu bakal ditempatkeun satengahna antara sinyal WiFi router sareng tempat anu urang hoyong kéngingkeun jaringan sareng éta henteu dugi.

Para terang titik anu pasti dimana nempatkeun repeater WiFi Urang tiasa nganggo aplikasi anu dirancang pikeun tujuan ieu, atanapi ngan saukur ngamangpaatkeun alat-alat urang pikeun ningali dina waktos dimana kualitas sinyal rata-rata dugi ka nempatkeunana sareng dianggo salaku sasak. Masalah sareng pangulang ieu nyaéta yén aranjeunna tunduk kana sumber kakuatan, janten kami moal ngagaduhan rohangan pikeun kaayaan. Dina Actualidad Gadget, kumaha carana tiasa sanés, kami parantos nganalisis sababaraha pangulang WiFi anu tiasa anjeun tingali link ieu.

Hasil gambar pikeun devolo actualitasgadget

Salaku kaunggulan, Repeater WiFi henteu peryogi sistem anu nyambung kana router, tapi ku hiji alat anjeun tiasa nampi sinyal WiFi sareng ngalegaan ka langkung seueur kamar. Ku alatan éta rohangan anu diilikanna kirang, sareng tangtosna, nanem modal ékonomi kirang kusabab anu ngulang WiFi biasana langkung mirah.

Salaku karugian, tetep diémutan yén pangulang WiFi damel dina jaringan nirkabel, janten nalika ngembangna, sanaos masihan kapasitas konéksi anu langkung ageung, kualitas jaringan, ping sareng khususna bandwidth, turun sacara proporsional kana ekstensi WiFi. Maka, henteu disarankeun nganggo repeater WiFi upami urang kedah laténsi anu handap, sapertos halna sareng gim video online.

Naon ari PLC?

PLC mangrupikeun alat anu langkung rumit, kapasitasna pikeun ngirimkeun sinyal konéksi internét urang ngalangkungan kabel listrik bumi urang, kumargi kecuali sambungan langsung ka router, anu normal nyaéta ngirimkeun koneksi internét ngalangkungan tambaga, sapertos biasa kajadian sareng ADSL. Kusabab kitu, PLC peryogi sahenteuna dua alat, salah sahiji anu bakal disambungkeun caket router, néwak sinyalna liwat kabel Ethernet (anu paling disarankeun) atanapi ngalangkungan WiFi nyalira, sareng bakal ngaluarkeun éta liwat kabel listrik. Sakali transmisi dimimitian, perlu nempatkeun PLC anu sanés dina titik anu urang hoyong na ngamimitian nyiarkeun jaringan WiFi, sanaos seueur panarima PLC ogé ngagaduhan kaluaran Ethernet, bahkan kalayan kualitas luhur.

Devolo 1200+

Sistemna PLC biasana langkung mahal, tapi kinerja na dina pamasangan listrik anu kualitas sareng sababaraha gangguan biasana teu sampurna, salaku tambahan, aranjeunna umumna henteu meryogikeun konfigurasi, urang ngan saukur kedah nyolokkeun sareng mimitian nganggo éta. Di dieu di Aktualidad Gadget kami parantos nganalisis sababaraha Devolo PLC anu parantos ngahasilkeun sensasi anu hébat sareng anu anjeun tiasa tingali dina link ieu.

Devolo 1200+

Salaku kaunggulanPLC anu saé sanggup ngirimkeun ampir sakabéh rubakpita anu anjeun atos kontrak, tanpa aya masalah watesan. Salaku tambahan, aranjeunna umumna gaduh kaluaran Ethernet, anu ngajantenkeun aranjeunna idéal contona pikeun konsol game atanapi TV pinter kusabab latency anu handap anu dihasilkeun. Éta pastina mangrupikeun solusi anu paling stabil, di sisi anu sanésna, éta mangrupikeun hiji-hijina solusi dina rohangan anu ageung pisan dimana bakal hésé pikeun kami pikeun ngagumpukkeun sababaraha repeater sinyal WiFi.

Salaku kakuranganSacara umum, PLC anu saé kualitas biasana lumayan mahal, sareng sahenteuna éta peryogi dua sumber listrik, janten éta bakal nempatan sababaraha stop kontak (sababaraha gaduh colokan internal janten anjeun henteu kaleungitan). Éta dituduhkeun pikeun lingkungan anu langkung nuntut, sanaos ngagabungkeun pakét hasilna biasana ningkat.

Naha PLC atanapi repeater WiFi langkung saé?

Nya, éta bakal gumantung kana kabutuhan anjeun, konéksi anjeun sareng artos anu anjeun badé nanemkeun, kami badé ngadamel kasimpulan alit tina daérah anu masing-masing langkung saé sareng disarankeun nganggo éta:

devolo Multiroom Wi-Fi Kit 550+ PLC

  • Éta langkung saé nganggo a purwakarta
    • Upami pamasangan listrik anjeun modern atanapi éfisién
    • Upami anjeun badé nganggo konéksi énggal pikeun maénkeun pidéo video
    • Upami anjeun badé nganggo koneksi énggal pikeun ngonsumsi kontén multimedia dina 4K
    • Upami anjeun peryogi latency anu saé (low ping)
    • Upami anjeun kedah sambung langsung ngalangkungan kabel LAN (PLC biasana kalebet Ethernet)
  • Éta langkung saé nganggo a Repeater WIFI
    • Upami anjeun hoyong ngahémat artos sareng anjeun henteu nungtut pisan
    • Upami anjeun ngan ukur hoyong ngotéktak atanapi nganggo kontén multimedia standar dina internét
    • Upami rohangan anu kedah ditutupan henteu ageung teuing

Ieu sadayana anu kami tiasa bantosan pikeun milih antara a PLC atanapi repeater WiFiAyeuna kaputusan aya di tangan anjeun, pilih naon anu paling cocog sareng kabutuhan anjeun, sanaos sacara pribadi PLCs salawasna masihan kuring hasil anu langkung saé, atanapi sahenteuna sahenteuna épisién kusabab tungtutan padamelan kuring. Kami arepkeun naon waé pilihan anu kami pasihkeun ka anjeun bakal ngabantosan anjeun ningkatkeun konéksi WiFi di bumi anjeun berkat alat-alat kasohor anu sayogi di toko mana waé.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.