Chromecast sareng Google TV, analisa, harga sareng fitur

Ampir sadaya televisi anu urang mésér ayeuna Éta kalebet sistem TV Smart anu, dina versi anu béda-béda, umumna ngamungkinkeun kami pikeun mikaresep seueur eusi audiovisual berkat alternatif anyar anu aya ngalangkungan internét. Nanging, TV Smart ieu biasana ngagaduhan watesan boh dina tingkat hardware sareng dina tingkat perangkat lunak.

Pendakan sareng kami naon fitur utama Chromecast anyar ieu sareng Google TV sareng upami leres-leres diperyogikeun alat ieu ayeuna.

Salaku ampir sok, urang ngiringan ulasan ieu nganggo unboxing, konfigurasi sareng tés langsung pikeun YouTube. Anjeun kedah pencét kana pidéo éta di luhur terasrasakeun kontén kami, produk anu pangsaéna pikeun analisa pikeun anjeun. Ngalanggan sareng ngantepkeun kami Suka upami anjeun resep kana kontén kami.

Desain sareng bahan: Formula anu akrab

Ngeunaan desain, Google Anjeunna hoyong bet kana naon anu anjeunna parantos terang, kami mendakan alat anu praktisna sami sareng anu sateuacanna Chromecasts kacuali éta rada panjang. Éta kompak pisan bahkan dina kabel HDMI na anu datar sareng enteng.

Chromecasts

  • Dimensi: X x 162 61 12,5 mm
  • Beurat: 55 gram

Éta ngagaduhan tombol di handap pikeun konfigurasi anu tangtu sapertos restorasi alat sareng port USB-C sajaba ti port infra red pikeun paréntah. Kami bakal tiasa kéngingkeun alat dina tilu warna: Bodas, pink sareng biru, sadayana nganggo kontrol anu dipersonalisasi anu bakal diluyukeun sareng warna anu dipilih.

Éta diwangun dina plastik, anu méré éta cahaya tambahan, tapi Google ogé hoyong aya janjian na sareng "lingkungan", ngawartosan ka kami yén Chromecast ieu sareng Google TV didamel ku 49% plastik didaur. Dina tingkat desain kami mendakan produk anu gampang ditempatkeun sareng nada pastel anu anggun.

Paréntah, unsur anu henteu diperyogikeun

Jauh jarak jauh parantos masihan kamerdékaan Chromecast anu dugi ka ayeuna sakedik langkung ti impian. Mangrupikeun protagonis anu hadé sareng nyanghareupan langsung saingan anu pantes sapertos Amazon's Fire Stick TV.

Kami ngagaduhan jarak jauh anu kompak, kompak teuing pikeun raos kuring Éta ngagaduhan kontrol di luhur, tombol «back», tombol «Home», «bisu» kanggo sora sareng aksés langsung ka YouTube sareng Netflix. Salaku tambahan, urang gaduh dua tombol leutik di handapeun kalayan saeutik kamonésan tapi cocog pisan: Pareuman tipi sareng robih port input.

Chromecasts

  • Diménsi: 122 x 38 x 18 mm
  • beurat: 63 gram
  • Kacepetan gancangan

Tombol ieu pikeun ngaganti port input diposisikan di payuneun jauh Fire TV ti Amazon kumargi ieu bakal ngamungkinkeun kami, salaku conto, pikeun ngalih ti Chromecast ka PlayStation tanpa kedah nganggo jauh tivi. Nanging, dina tés urang nganggo Samsung Smart TV jarak pertengahan urang kedah nyarios yén jauh tivi tiasa dianggo leres pikeun ngatur Google TV.

Sareng anjeun bakal nyarios yén dimana tombol polumeu, anu kami bakal ngajelaskeun ka anjeun dina waktos anu singget. Tombol polumeu aya di gigirna, posisi tina sudut pandang kuring salah sareng teu wajar, Kuring henteu terang upami dina paméran inovasi atanapi kusabab aranjeunna hoyong ngajantenkeun jarak jauh janten alit anu aranjeunna leres-leres henteu tiasa cocog sareng tempat sanésna, bagian anu paling négatip tina jarak jauh.

Jauh ieu tiasa dianggo sareng dua batré AAA anu kalebet produk, hal anu kedah hatur nuhun, sareng urang ogé ngagaduhan menu konfigurasi dina setélan tina Google TV kami anu bakal ngamungkinkeun urang ngarobih parameter anu tangtu ku ngaidéntifikasi gampang tipi urang.

Perkawis kamungkinan nyalukan Asisten Google, Chromecast ieu ngagaduhan tombol khusus, upami urang pencét sareng tahan nalika urang nyarios, mikropon na di handapeun bakal ngalakukeun sihir. Éta ngadeteksi kami leres sareng leres nafsirkeun naon anu urang hoyong carioskeun. Operasi Asisten Google saé.

Karakteristik téknis, tong luput nanaon

Urang buka bagian téknis, pikeun ngamimitian 802.11ac WiFi tina Chromecast ieu bakal ngamungkinkeun urang nyambung ka jaringan 2,4 GHz sareng 5 GHz tanpa aya masalah. Salaku tambahan, anjeun bakal gawé bareng Bluetooth 4.1 upami urang hoyong ngamangpaatkeun pengendali luar atanapi kadali gampang ngonpigurasikeun.

Ngeunaan resolusi, urang bakal tiasa ngahontal maksimal dina 4K 60FPS kalayan HDR, ku sabab kitu urang gaduh kasaluyuan sareng Dolby Vision, HDR sareng HDR10, dina cara nu sami yén aranjeunna ngiringan sora sareng Dolby Atmos, Dolby Digital, sareng Dolby Digital Plus. Henteu tapi dina bagian kaunggulan multimedia.

Chromecasts

Alatna didukung ku pangecas 5W sareng urang nganggo kasempetan pikeun nunjukkeun éta anjeun moal tiasa nganggo USB tina TV anjeun, Kusabab éta ngaluarkeun laporan kasalahan ngecas, janten anjeun kedah nganggo kabel anu disertakeun sareng adaptor, anu sahanteuna lumayan lami pikeun éta.

Google TV, Peluncur dina TV Android

Ieu sigana kuring janten masalah utama alat. Google henteu ngagarap OS khusus anyar pikeun produk ieu, Sabalikna, anjeunna parantos masang Peluncur khusus dina TV Android "mitis" na, anu ngahukum pangalaman anu sakedik.

Mustahil (tanpa trik) masang APK éksternal Sareng kami henteu gaduh panyungsi wéb, hal anu Fire TV OS, dumasar kana Android, henteu. Henteu tiasa ngaksés anu saderhana salaku wéb browser éta mangrupikeun hal anu mimiti nyéépkeun pangalaman urang ti mimiti.

Jelas konfigurasi na plus, gampang sareng gancang sakumaha anu kajantenan sareng Chromeacst. Nanging, dina kaayaan anu tangtu sistem janten rumit. Kami mendakan yén aplikasi sapertos Movistar + atanapi HBO ngajalankeun vérsi anu sami sareng Android TV, dimana éta justru teu ngagedekeun optimasi.

Hal ieu ngajantenkeun pangalaman janten mendung, nawiskeun hasilna langkung khas tina Tizen OS tibatan Fire TV, léngkah dina balik produk anu ditawarkeun ku Amazon sareng dina harga anu jelas langkung luhur, sareng éta sababna Chromecast sareng Google TV teu acan nyumponan harepan kuring, jalma tina pangguna anu parantos nyayogikeun produk éta kalayan ngarep-arep ngagantikeun Tizen OS atanapi Fire TV OS.

Anjeun tiasa mésér Chormecast nganggo Google TV dina halaman wéb aranjeunna (link), atanapi poin penjualan anu sanés sapertos Fnac atanapi MediaMarkt tina 69,99 euro.

Chromecast sareng Google TV
  • Peunteun éditor
  • Meunteun 2.5 bentang
69,99
  • 40%

  • Chromecast sareng Google TV
  • Tinjauan ngeunaan:
  • Dipasang dina:
  • Modifikasi terakhir:
  • rarancang
    Penerbit: 90%
  • kinerja
    Penerbit: 60%
  • Kuring ngirim
    Penerbit: 60%
  • Portabilitas (ukuran / beurat)
    Penerbit: 80%
  • Kualitas harga
    Penerbit: 60%

Naros

  • Bahan pikaresepeun sareng desain
  • Gampang panggunaan, pantes pikeun Chromecast sateuacanna
  • Gampang dipasang sareng tombol "Inputs" dina jarak jauh

Kontra

  • Kadali teuing leutik sareng hampang
  • Lokasi tombol polumeu goréng
  • OS anu kirang dioptimalkeun, tanpa explorer atanapi APK installer
 

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.