Bitcoin, naon éta, kumaha jalanna sareng dimana ngagaleuh Bitcoin

Kami parantos nguping ngeunaan Bitcoin sababaraha taun, sanés ngan ukur dina berita, tapi ogé dina serial tipi. Masalahna nyaéta dina sababaraha waktos, khususna dina serial tipi, Naon Bitcoin anu leres sareng naon anu urang tiasa laksanakeun kalayan aranjeunna distorsi. Bitcoin éta mata uang virtual Éta henteu dikawasa ku badan berwenang, teu disimpen di bank, éta henteu tiasa dilacak sareng dina sababaraha waktos, utamina di jaman mimiti, éta parantos aya hubunganana sareng kagiatan ilegal anu aya hubunganana sareng penjualan obat-obatan sareng senjata (Jalan Sutra bakal disada dalit pikeun urang sadayana). Tapi upami urang ngagali sakedik langkung jero kana naon sebenarnya koin anyar ieu, urang tiasa ningali yén éta tiasa janten, dina waktos anu moal jauh teuing, koin anu seueur dianggo ku pangguna.

Salaku tambahan, Bitcoin parantos ngalaman paningkatan anu luar biasa dina harga na, naha éta janten kasempetan investasi anu saé pikeun anu hoyong kéngingkeun artos anu signifikan dina artos. € 5.000, € 10.000, € 200.000, ... malah aya para ahli di séktor anu ngaduga masa depan dimana Bitcoin tiasa janten sajuta euro. Nyanghareupan klaim sapertos kitu, seueur jalma anu asup kana pasar Bitcoin salaku investor.

hayang investasi dina Bitcoin? Kami masihan anjeun $ 10 GRATIS dina Bitcoin ku ngaklik dieu

Naon ari Bitcoin?

Bitcoin

Sakumaha kuring parantos mairan di luhur, Bitcoin mangrupikeun mata uang digital, éta henteu ngagaduhan catetan atanapi koin fisik kanggo ngalaksanakeun transaksi. Bitcoin disimpen dina dompét virtual anu tiasa urang mayar langsung dina internét. Ninggali panggunaan biasa anu parantos aya hubunganana, ayeuna Microsoft, platform kaulinan Steam, kasino Las Vegas komo tim bola basket NBA nampi mata uang digital ieu salaku bentuk pembayaran, tapi aranjeunna henteu ngan ukur saprak jumlah usaha. sareng perusahaan ageung anu mimiti resep ngagunakeun mata uang ieu beuki ningkat.

Kéngingkeun $ 10 GRATIS dina Bitcoin ku ngaklik dieu

Pondokna urang tiasa nyarios éta Bitcoin mangrupikeun mata uang digital, desentralisasi sareng pangguna-disetir pinuh. Kusabab kurangna élmu ngeunaan mata uang anyar ieu anu henteu dikontrol ku organisasi kauangan naon waé, sababaraha nagara parantos mimiti meungpeuk situs wéb anu ngamungkinkeun operasi nganggo mata uang ieu, sapertos Rusia, Vietnam, Indonésia. Nanging, nagara-nagara sanés sapertos Amérika Serikat sareng Brazil parantos nawiskeun ATM dimana urang tiasa mésér Bitcoin langsung ku ngaitkeun sareng dompét urang.

Aya cryptocurrency anu sanés sapertos éter, Litecoin sareng Ripple tapi anu leres nyaéta Bitcoin ayeuna ngan ukur cryptocurrency anu penting sareng beurat sadunya.

Saha anu nyiptakeun Bitcoin?

Craig Wright

Sanaos teu aya buktos nyata saha anu nyiptakeunana, paling lagu kiridit Satoshi Nakamoto di 2009, sanaos ideu munggaran pikeun nyiptakeun mata uang desentralisasi sareng anonim dipendakan dina 1998, dina milis anu didamel ku Wei Dai. Satishi ngalaksanakeun tés mimiti operasi konsép Bitcoin dina milis di paguron luhurna, sanaos teu lami saatos anjeunna ngantunkeun proyek meninggalkan lautan mamang sareng nyababkeun kurang ngarti ngeunaan sumber terbuka anu dumasarkeun Bitcoin jeung Utiliti anu nyata.

Dina 2016, urang Australia Craig Wright, nyatakeun yén anjeunna nyiptakeun mata uang digital disarengan Dave Kleiman (pupus dina 2013) nyatakeun yén nami Satoshi Nakamoto palsu sareng parantos diciptakeun ku duanana pikeun nyumput dina anonim. Craig nampilkeun serangkaian konci pribadi anu aya hubunganana sareng koin munggaran anu didamel ku Nakamoto, tapi sigana inpormasi anu anjeunna ngungkabkeun pikeun ngabuktikeun yén anjeunna pencipta henteu cekap sareng kanggo ayeuna nami panyipta Bitcoin masih dina hawa .

Sabaraha harga Bitcoin?

sabaraha harga bitcoin

Dina taun kamari, harga Bitcoin tos melonjak 500%, sareng dina waktos nyerat, harga Bitcoin sakitar $ 2.300. Sanaos ledakan yén mata uang parantos di taun-taun ayeuna, seueur anu masih teu percanten nalika ngeunaan investasi dina mata uang digital ieu, Katalogkeun salaku pangaruh gelembung anu gancang atanapi engké bakal ngabeledug, nyandak artos sadaya pangguna anu parantos nanem modal waktos sareng artos dina mata uang ieu.

Naha anjeun hoyong nanem modal dina Bitcoin?

Pencét IEUH mésér Bitcoin

Hiji titik anu dipikaresepna nyaéta henteu gumantung kana awak naon waé anu ngatur éta sareng tiasa ngendalikeunana, sahingga ngan ukur pangguna sareng panambang, dibarengan ku jumlah operasi anu dilakukeun unggal dintenna, tiasa mangaruhan naékna atanapi turunna harga na. Aplikasi atanapi halaman wéb anu sanés anu ngamungkinkeun urang mésér sareng ngajual Bitcoin nawiskeun kami harga dina waktos anu pas urang hoyong ngalaksanakeun transaksi supados urang terang sateuacana jumlah Bitcoin anu badé dipikagaduh. Upami anjeun hoyong mésér Bitcoins, rekomendasi kami nyaéta anjeun nganggo platform anu mantep sareng aman sapertos Coinbase. klik di dieu pikeun muka akun sareng Coinbase sareng mésér Bitcoin munggaran anjeun.

 Dimana kuring tiasa mésér Bitcoin?

Sanaos nilai Bitcoin tiasa bénten-bénten langkung ti sataun, langkung sareng langkung pangguna anu resep investasi di cryptocurrency ieu. Ayeuna dina internét urang tiasa mendakan sajumlah ageung halaman wéb anu ngamungkinkeun urang pikeun nanem modal dina Bitcoin. Tapi di antara sadayana anu tiasa urang mendakan, seueur di antawisna ngan ukur hoyong nyimpen artos tanpa nawiskeun naon-naon, kami nyorot Coinbase, salah sahiji anu pangpayunna bet dina mata uang non-terpusat sareng anonim ieu ampir ti mimiti.

ka mésér Bitcoin ngaliwatan Coinbase urang kedah unduh aplikasi masing-masing pikeun masing-masing sistem operasi: iOS atanapi Android. Sakali urang ngadaptar sareng ngalengkepan sababaraha léngkah verifikasi saderhana, urang ngeusian data akun bank kami sareng urang tiasa ngamimitian mésér Bitcoin, Bitcoin anu bakal disimpen dina dompét anu ditawarkeun ku jasa ieu, ti mana urang tiasa mayar kanggo pangguna sanés dina ieu koin atanapi simpen waé dugi harga pasarna langkung luhur tibatan anu ayeuna.

Entong mikir dua kali sareng kéngingkeun $ 10 GRATIS dina Bitcoin ku ngaklik didieu

Dina aplikasi anu sami urang tiasa gancang kéngingkeun nilai Bitcoin dina waktos ngagaleuh atanapi ngical, sahingga urang moal kedah berkonsultasi halaman wéb sanés sateuacan ngalaksanakeun prosés na. Salaku aturan umum, nilai Bitcoin ditampilkeun dina dolar, janten disarankeun mésér mata uang ieu dina dolar sanés dina euro, upami sanésna kami hoyong kaleungitan artos ku parobihan anu dilakukeun ku bank pikeun ngalaksanakeun transaksi.

Coinbase: mésér sareng ngajual bitcoin (AppStore Link)
Coinbase: mésér sareng ngajual bitcoinbebas

Kumaha cara ngambang Bitcoin

Dina raraga ngamimitian nempatkeun sirah anjeun kana dunya Bitcoin anjeun kedah langkung tiheula sambungan internét, komputer anu kuat sareng parangkat lunak khusus. Di pasar urang tiasa mendakan garpu anu béda pikeun aplikasi sumber terbuka anu dianggo pikeun kéngingkeun Bitcoin, éta sadayana gumantung kana anu mana anu paling cocog pikeun kabutuhan anjeun. Prosés pikeun mina Bitcoins saderhana, sabab tim anjeun aya anu ngatur, sareng rébuan komputer sanés, pikeun ngolah transaksi anu lumangsung di pasar sareng salaku kumpulkeun Bitcoin. Jelas beuki seueur tim anjeun damel langkung seueur Bitcoin anjeun tiasa kéngingkeun, sanaos henteu sadayana sa éndah katingalina.

Nalika aya deui persaingan, kamungkinan tim anjeun bakal dianggo pikeun ngirangan transaksi maka tingkat laba dikirangan. Teu aya anu tiasa ngendalikeun sistem pikeun ningkatkeun pendapatan Bitcoin, hiji-hijina hal anu tiasa dilakukeun nyaéta nyiptakeun kebon anu gaduh seueur komputer anu nyambung kana jaringan, anu dina gilirannana éta ngabutuhkeun biaya cahaya anu penting, henteu ngitung biaya alat-alatna, anu kedahna sakti.

Laju nalika aranjeunna didamel dikirangan nalika Bitcoin dikaluarkeun, dugi ka angka 21 juta kahontal, dina waktos anu sanés aya deui mata uang éléktronik tina jinis ieu tiasa dihasilkeun. Tapi pikeun ngahontal jumlah éta masih aya waktos anu panjang.

Pilihan séjén pikeun nambang bitcoin ku cara anu langkung gampang nyaéta nyéwa sistem Penambangan awan bitcoin.

Saha anu ngatur Bitcoin?

Masalah anu diwakilan Bitcoins pikeun nagara sareng bank ageung nyaéta teu aya lembaga anu tanggung jawab ngendalikeun sadayana anu aya hubunganana sareng mata uang ieu, hal anu jelas-jelas henteu matak pikaseurieun, khususna pikeun waktos di bagian ieu dimana Bitcoin mimiti janten mata uang umum, sanajan masih aya sababaraha taun deui sateuacan éta mangrupikeun alternatif anu leres.

Coinbase, Blockchain.info sareng BitStamp tanggung jawab nawiskeun infrastruktur Bitcoin, aranjeunna mangrupikeun node anu dianggo pikeun nguntungkeun, janten aranjeunna teras-terasan ngalih pikeun kapentingan nyalira, saha waé anu nawiskeun langkung seueur artos, tapi aranjeunna sanés anu nempatkeun kana sirkulasi, tugas éta tumiba ka panambang, jalma anu hatur nuhun kana parangkat lunak khusus na kakuatan komputer anjeun tiasa janten tambang sareng ngahasilkeun Bitcoin.

Kaunggulan tina Bitcoin

  • kaamananKusabab pangguna gaduh kontrol lengkep pikeun sadaya transaksi na, teu aya anu tiasa ngeusi batre akun sapertos kartu kiridit atanapi mariksa akun.
  • Transparan. Sadaya inpormasi anu aya hubunganana sareng Bitcoins sayogi umum ku blokchains, pendaptaran dimana sadaya inpormasi anu aya hubunganana sareng mata uang ieu sayogi, pendaptaran anu henteu tiasa dirobih atanapi dimanipulasi.
  • Komisi henteu aya. Bank hirup tina komisi anu aranjeunna ngeusi batre ka kami salain maén sareng artos kami. Pangmayaran anu urang buat ku Bitcoin, dina kaseueuran kasus leres-leres gratis kumargi teu aya perantara ngalaksanakeunana, sanaos kadang-kadang, gumantung kana jinis jasa anu urang hoyong mayar, sababaraha komisi tiasa diterapkeun, tapi dina kasus anu khusus.
  • Gancang. Hatur nuhun ka Bitcoin urang tiasa ngirim sareng nampi artos sacara instan langsung tina atanapi dimana waé di dunya.

Kalemahan Bitcoin

Jelas henteu ngan ukur dunya, sareng kirang organisasi kauangan, anu resep kana ngapopulerkeun mata uang ieu, utamina kusabab éta henteu ngagaduhan cara pikeun ngahontal sareng ngendalikeunana.

  • Stabilitas. Ti saprak lahirna, Bitcoin parantos ngahontal inohong anu langkung ti sarébu dolar per unit, sareng dinten sanggeusna aranjeunna ngagaduhan nilai sababaraha ratus dolar. Éta sadayana gumantung kana operasi sareng volume Bitcoin anu ngalih dina waktos éta.
  • Popularitas. Pasti upami anjeun naros ka anu dipikaterang pikeun bitcoin sareng anu henteu seueur kana téknologi, aranjeunna bakal ngawartosan anjeun upami anjeun nyarioskeun inuman énergi atanapi anu sami. Sanaos beuki seueur usaha sareng perusahaan ageung mimiti ngadukung mata uang ieu, masih aya jalan panjang sateuacan tiasa janten mata uang sadidinten.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Bitcoin cenahna

    Cryptocurrency didasarkeun kana sistem "peer to peer" (ti pangguna ka pangguna) anu ngamungkinkeun pikeun ngarobih masalah-masalah cara mayar sateuacanna: kabutuhan pikeun pihak katilu.

    Sateuacan diciptakeun cryptocurrency, nalika anjeun badé mayar pambayaran online, anjeun kedah nganggo platform sapertos Bank, Paypal, Neteller, ... jst pikeun mayar.

    Kalayan cryptocurrency Bitcoin ieu parantos robih kumargi teu kedah ngagaduhan badan di tukangeun mata uang gratis ieu, mangrupikeun jaringan éta sorangan anu dihasilkeun ku pangguna (rébuan komputer di sakumna dunya) anu pastikeun ngalaksanakeun monitoring, kontrol sareng pendaptaran transaksi.

  2.   Satoshi Nakamoto cenahna

    Mr Craig Wright, ieu sanés Satoshi. Lalaki ieu mangrupikeun panarima teu dihaja tina salah sahiji hard drive anu kuring anggo.
    The Finney Transaction, mangrupikeun transaksi anu kuring damel tina komputer kuring, Core 2 Duo sareng 2gb ram sareng 80 hard disk, nalika kuring turun dina 9 lembar Pdf Bitcoin, sasarengan sareng ngabandingkeun hukum Moore, kana laptop kuring .

    Said Transaction didamel tina pc kuring kana laptop Acer Aspire, sareng 2,5 hard drive laptop éta dikintun ka dinya, kusabab aya kasalahan. Hubungan kuring sareng lalaki ieu sanés langkung ti ukur komersil, kuring henteu terang anjeunna, ogé kuring henteu terang naon anu dihaja, atanapi tujuan tina masalah ieu.

    Transaksi Finney mangrupikeun tés anu munggaran anu kuring lakukeun, ngalangkungan ip sareng port 8333 suksés. Finney sareng kuring nyamarkeun pangiriman file sareng transaksi kanggo ngatur rapat.

    Ieu mangrupikeun salah sahiji bebeneran sareng misteri anu parantos ku kuring ditepikeun ka anjeun ayeuna.

    Dinten ayeuna, kuring bakal tetep anonim, tapi waktos henteu sapertos taun-taun ayeuna, kuring langkung resep nyarios.

    Satoshi.

  3.   Jaime Noble cenahna

    PENTING: di Spanyol, anggo LiviaCoins.com kanggo mésér atanapi ngajual bitcoin. Éta gancang sareng saderhana