Hingga 4.000 aplikasi Android tiasa janten nenjo anjeun

4.000 aplikasi android katépaan spyware

Anu terakhir laporan perusahaan panilitian parantos mendakan yén meureun aya rébuan aplikasi Android anu katépaan smartphone tina platform sareng yén aranjeunna ngempelkeun inpormasi pikeun sadaya kagiatan. Sakumaha anu dijelaskeun, parantos ngadeteksi dugi ka 3 kasus anu tiasa diunduh ti Google Play. Janten aksés pangguna bahkan langkung langsung tibatan ngalakukeun éta tina sumber luar.

Salah sahiji kasus na nyaéta Soniac, aplikasi gaya Telegram — nyaéta jasa olahtalatah instan— anu ngempelkeun sadaya inpormasi dina sérver luar. Sareng saha kagiatan pangguna na anu dilogging tanpa aya bewara sateuacanna. Aplikasi sanés anu kapendak di Google Play nyaéta Hulk Messenger sareng Troy Chat. Sadayana sareng profil aplikasi anu sami. Ayeuna, tilu aplikasi ieu diturunkeun tina SpyWare SonicSpy.

4.000 aplikasi Android katépaan ku SonicSpy malware

El modus operandi tina aplikasi ieu saderhana. Pencipta tiasa ngaéksekusi dugi ka 72 paréntah anu béda. Sanaos ditekenkeun yén hal anu paling biasa nyaéta ningali kumaha ikon aplikasi ngaleungit tina desktop. Éta cara anu paling saé pikeun henteu diperhatoskeun. Sareng di tukang éta bakal ngarékam paguneman audio, ngumpulkeun inpormasi tina kontak kami sareng nyimpen paguneman tinulis. Sadayana katingalina dumasarkeun di Iran.

Ogé, ti Lookout - perusahaan anu parantos mendakan malware- nunjukkeun yén ieu Aplikasi jahat parantos dugi ka 5.000 unduhan (sapertos kasus Soniac). Salaku tambahan, aranjeunna nyarankeun yén sadaya unduhan dilaksanakeun ti Google Play. Ieu dimana anjeun biasana gaduh kontrol anu pangsaéna pikeun aplikasi jahat ieu. Sareng kami émut yén Android mangrupikeun platform anu ngamungkinkeun anjeun masang software ti pihak katilu tanpa kedah ngaliwatan toko aplikasi resmi na; ngan ku ngaunduh file nganggo extension APK dina telepon urang, urang tiasa neraskeun kana pamasanganana di terminal. Ogé waspada pikeun henteu pencét kana tautan anu asal diragukeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   David cenahna

    Langkung aman pikeun ngaunduh aplikasi ti Google Play tapi henteu kusabab éta alesan anjeun kedah nurunkeun penjaga anjeun.

    Aya seueur laporan warta yén aplikasi jahat anu parantos sayogi di toko resmi parantos dihapus. Sababaraha kalayan rébuan unduhan sateuacan dideteksi.

    Penting: antivirus pikeun sélulér sareng akal sehat.

    1.    Ruben gallardo cenahna

      Leres, David.

      Luhureun sadaya anu anjeun ngagaduhan anu terakhir anu anjeun tuju: akal sehat.

      Hatur nuhun pikeun mairan sareng maca kami.

      Pangalusna Wasalam,