iPad (2019): Pangmurahna Ayeuna Langkung ageung [ULASAN]

Apple parantos neraskeun ngadamel deui iPad pikeun nyimpen éta up to date dina penjualan sareng khususna kusabab Tim Cook (CEO Apple) nyarios di ditu ku 2015 anu tungtungna iPad bakal tungtungna janten gaganti PC, hal anu tetep katingali. Samentawis éta, éta tetep ngaluyukeun rumus PC pikeun nawiskeun produk anu langkung bunderan sareng langkung luhur dina sababaraha fitur utama: harga. Jauh tina kisaran Pro sareng kisaran Udara, iPad tradisional tetep nawiskeun rasio kualitas / harga anu ngajantenkeun pikaresepeun pisan. Panggihan ku analisis anu jero pikeun iPad 2019 inci (10,2), iPad langkung mirah sareng éta ogé langkung ageung.

Desain: Didamel di Apple

Perusahaan Cupertino ngan ukur némpél iPad ieu saprak diluncurkeun dina tingkat desain. Kami ngagaduhan pigura anu klasik, kalayan tonggong aluminium lengkep anu ngan ukur logo perusahaan, kaméra sareng tinjauan "iPad" anu caang. Samentawis éta, di payun urang gaduh tombol Touch ID, kaméra selfie sareng leres-leres henteu nanaon. Susunan tombol polumeu di beulah katuhu sareng tombol "kakuatan" di daérah luhur tetep henteu robih ku jalanna waktos. Sadaya ieu nyayogikeun urang sareng babandingan 250 x 174,5 x 7,5 milimeter.

  • beurat: 483 gram
  • ukuran: 250 x 174,5 x 7,5 mm

Sedengkeun pikeun panel payun kami 10,2 inci, kami parantos tumuh tina 9,7 inci anu iPad parantos nyeret saprak diluncurkeun. Janten Apple nyandak kasempetan pikeun ngahijikeun layar ngeunaan lanceukna anu langkung saé iPad Air, anu ngagaduhan babandingan anu ampir sami. Ngeunaan beuratna, urang mendakan 483 gram, anu henteu dijantenkeun produk anu hampang, tapi asa padet sareng raoseun pikeun biasa dianggo. Kami ngagaduhan konektor 3,5mm Jack di luhur, henteu kitu sareng USB-C di handapeun, dimana konektor Kilat proprietari Apple masih paréntah.

Ciri téknis

IPad ieu reueus 3 mémori RAM, panyimpenan dasar 32GB anu ngan tiasa ditukeurkeun pikeun vérsi 128GB (tanpa kamungkinan perluasan) sareng dipasang Prosesor Apple A10 Fusion, pérsi ningkat tina A10 yén iPhone 7 Plus dipasang dina waktos éta sareng anu cocog sareng prosesor anu sateuacanna, iPad generasi kagenep (2018). Ieu kumaha ogé henteu kedah lepat, sanaos Apple tiasa manteng langkung seueur, kakuatanna parantos kabuktosan cekap.

Marca apel
model iPad (2019) 10.2
processor A10 Fusion
layar LCD 10.2 inci 2.160 x 1620 (264dpi)
Kaméra poto di tukang 8 MP
Kaméra hareup 5 MP
Memori RAM 3 GB
neundeun 32 / 128 GB
Anu maca sidik Toel ID
batre 32.4 vh 12W momotan
sistem operasi iPadOS 13.4
Konéktipitas sareng anu sanés WiFi ac - Bluetooth 4.2 - LTE
beurat 483 gram
dimensi X x 250 174.5 7.5 mm
harga 379 €
Link pameseran meuli

Aranjeunna parantos mutuskeun bet dina kamajuan anu sanés sapertos ukuran layar. Sedengkeun pikeun kaamanan, kami tetep dina Touch ID, nanaon tentang ID Wajah populér anu tetep diwatesan pikeun produk Pro sareng iPhone. Dina tés urang iPad parantos hampang bahkan ngajalankeun iPadOS 13.4, vérsi anu pangénggalna aya, teu aya watesan dina nungtut aplikasi sapertos Pixelmator sareng pulpén Logitech Crayon.

Bagéan multimédia anu luar biasa

IPad ieu hargana lumayan sakedik, Nanging, éta sanés perasaan anu urang raoskeun ti na Layar 10,2 with kalayan resolusi 2160 x 1620 (264 dpi). Sanaos janten panel LCD, urang terang catetan lagu Apple dina nyaluyukeunana, pinunjul dina sagala aspek. Sorana menonjol pikeun sistem stéréo na ti handap, kawasa tur jelas. Sapasang spéker anu sanés aya di sisi sanésna, tapi éta sakali deui diwatesan kana kisaran 'Pro'.

Urang ogé mendakan poin lemah, anu kahiji nyaéta kami henteu ngagaduhan panel laminasi, nyaéta, urang gaduh ruang udara alit antara gelas sareng panel LCD, iPad Air 2 mangrupikeun iPad terakhir anu ngagaduhan fitur ieu sareng "versi murah iPad" henteu gaduh sistem ieu. Langkung murah pikeun ngalereskeun tapi ku henteuna ieu sareng «True Tone» urang kaleungitan sababaraha bilangan bulat. Nanging, sakali deui urang mendakan tandem kualitas-harga anu hadé. Kami nyandak kasempetan pikeun ngobrol ngeunaan kaméra ayeuna, hareup 5MP kalayan résolusi 720p sareng tukang 8MP kalayan resolusi 1080p anu ngan saukur bakal ngajauhkeun kami pikeun videoconferens, aplikasi Pangukuran atanapi scan dokumen, tanpa langkung rame.

Konéktipitas sareng otonomi: The Ying sareng Yang

Jelas yén ayeuna iPad anu paling murah ogé kalebet Smart Connector di sisina, anu ngamungkinkeun urang pikeun nambihan alat éksternal sapertos Smart Keyboard atanapi panutup keyboard Logitech énggal anu ogé kalebet trackpad. Ieu muka sababaraha kemungkinan iPad khususna dina hal ieu.

Dimana urang mendakan titik "négatip" nyaéta henteuna USB-C, sedengkeun dina iPad Pro éta aya dina iPad ieu (2019) urang ngarasa kabeungkeut kana konektor Kilat deui anu terus nawiskeun kami a Beban max 12W (kalayan adaptor anu kalebet). Ieu ngawatesan kamungkinan nalika ngeunaan nyambungkeun alat éksternal salaku sumber panyimpenan sahingga ngamangpaatkeun aplikasi File anu kuat anu kalebet iPadOS. Urang ulah hilap yén iPad ieu sapinuhna cocog sareng Apple Pencil generasi kahiji (henteu kitu sareng anu kadua).

Anggo pangalaman

Batré anu hébat pisan tina iPad sareng manajemén anu dilakukeun iPadOS 13.4 tina éta ngamungkinkeun urang damel dinten. Urang kedah neraskeun ngémutan iPad ieu salaku pakakas utama pikeun nyéépkeun kontén, éta raoseun sareng Netflix, Disney + sareng platform sanésna, tapi henteu kakurangan tina Word, Pixelmator sareng aplikasi sanés anu didaptarkeun sadayana pikeun nyiptakeun eusi. Urang kedah émut yén iPad ieu, berkat iPadOS 13.4, ngamungkinkeun urang nyambungkeun alat éksternal ngalangkungan Bluetooth sapertos keyboard sareng beurit.

Masih mangrupikeun produk anu hadé anu aya hubunganana sareng kualitas / harga anu dijaga ku Apple dina katalog na, urang tiasa kéngingkeun tina 356 euro dina halaman wéb sapertos Amazon, sanajan kanyataan yén unit anu diuji parantos ngarugikeun urang 233 euro dina tawaran samentawis khusus. Émut yén produk ieu sayogi dina warna abu-abu sareng pérak sareng pink, dina dua panyimpenan dasar 32GB sareng 128GB sareng dina vérsi ngan ukur WiFi sareng anu sanés anu ogé kalebet konéktipitas LTE ngalangkungan eSIM. IPad ieu parantos naék sareng diapresiasi dina waktos-waktos ieu, pangalaman na parantos cukup nyugemakeun sareng disarankeun khususna ngonsumsi eusi di bumi, ngiringan murid berkat alternatipna ku keyboard sareng mouse sareng pikeun anu meryogikeun tambah mobilitas dina anggaran dikirangan.

iPad (2019) 10,2
  • Peunteun éditor
  • Meunteun 4.5 bentang
300 a 379
  • 80%

  • iPad (2019) 10,2
  • Tinjauan ngeunaan:
  • Dipasang dina:
  • Modifikasi terakhir:
  • rarancang
    Penerbit: 80%
  • layar
    Penerbit: 85%
  • kinerja
    Penerbit: 90%
  • Conectividad
    Penerbit: 90%
  • Otonomi
    Penerbit: 85%
  • Portabilitas (ukuran / beurat)
    Penerbit: 75%
  • Kualitas harga
    Penerbit: 90%

Naros

  • Kualitas ngawangun sareng bahan anu dikenal di Apple
  • Perbaikan konstan tina iPadOS parantos ngajantenkeun produk pikeun nyiptakeun kontén sareng sanés ngan ukur nyéépkeunnana
  • Éta mangrupikeun salah sahiji nilai paling saé pikeun produk uang Apple

Kontra

  • Layarna parantos naék ampir inci, tapi aranjeunna tetep bet dina LCD tradisional tanpa layar laminasi
  • Asesorisna mahal teuing ngémutan harga produk
  • Konektor USB-C bakal ngajantenkeun produk unggulan
 

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.