iPhone 12 Pro VS Huawei P40 Pro, anu mana anu gaduh kaméra pangsaéna?

Para sahabatna Actualidad iPhone nembé nganalisis iPhone 12 Pro énggal, alat ti perusahaan Cupertino anu badé inovasi ku fitur anu narik sareng desain anu diperbarui pisan. Nanging, urang parantos lami nguji Huawei P40 Pro, anu mangrupikeun alat kaméra top di pasar.

Kami mawa perbandingan anu pasti pikeun kaméra antara iPhone 12 Pro sareng Huawei P40 Pro, dua kaméra sélulér pangsaéna di pasar, anu mana anu bakal janten juara? Pilarian terang dina tés anu jero sareng rinci pisan ku kami bakal ningali sadaya kamiripan sareng bédana.

Sensor dina detil

Urang mimitian ku kaméra iPhone, kami mendakan sénsor triple sareng pulau anu cukup narik ati. Salajengna, iPhone 12 Pro ngagaduhan sistem LiDAR disorot yén pikeun ayeuna nandaan bédana tina hal panggunaan téknologi ieu, naha bédana leres-leres katingali?

Husus di tukang tina iPhone 12 Pro kami ngagaduhan ieu:

  • 12 MP Wide Angle sareng aperture f / 2.4.
  • Standar 12 MP sareng aperture f / 1.6.
  • Telephoto (Zoom x2): 52mm panjang fokus sareng f / 2.0 aperture, genep elemen dina lénsa, opat kakuatan hibrid sareng stabilisasi optik.

Urang ayeuna angkat ka Huawei P40 Pro, di mana urang ngagaduhan opat sénsor anu parantos tiasa membela diri sorangan ti mimiti ti mimiti sahingga ngagaduhan skor anu pangsaéna dina kaseueuran analisis. Ieu grup kaméra tukang:

  • Sénsor 50MP f / 1.9 RYYB
  • 40MP f / 1.8 Sudut Lebar Ultra
  • Telephoto 8MP kalayan zum 5x
  • Sensor 3D ToF

Dina tingkat numeris, sadayana sigana rada jelas, dina hal ieu Huawei P40 Pro janten pamimpin khususna sareng dina kertas éta kedah kéngingkeun hasil anu langkung saé. Nanging, urang parantos terang yén dina téknologi ieu, angka sanés sadayana.

Tés sensor utama

Hayu urang mimitian ku sénsor utama, dimana urang ayana 12 MP tina iPhone 12 Pro dibarengan ku aperture f / 1.6 dibandingkeun sareng 50 MP anu henteu tiasa dipertimbangkeun tina Huawei P40 Pro sareng aperture f / 1.9, béda anu kasohor dina hal ieu.

  • Mésér iPhone 12 Pro kalayan harga anu pangsaéna (link)

Mimiti urang gaduh poto dina kaayaan hujan. Di dieu urang tingali kumaha P40 Pro nawiskeun kami gambar anu rada langkung jenuh, sanaos tungtungna ngaduruk langit merata. Pikeun bagian na, iPhone 12 Pro nawiskeun langkung nada konéng (klasik), janten langkung hormat kana warna aslina sareng sacara nyata nangtoskeun awan ku néwak bédana warna.

Dina foto normal urang terang yén duanana ngahartikeun langit ogé, rada bluer dina kasus iPhone 12 Pro sareng enya, néwak langkung terang ku cara nawiskeun langkung seueur definisi dina gambar. Pikeun bagian na, Huawei P40 Pro nawiskeun warna anu langkung jelas sareng umumna biru.

Upami urang nyarioskeun kasenangan warna na éta jelas yén Huawei P40 Pro langkung seueur damel, nanging, éta masihan kuring kesan yén iPhone nawiskeun langkung langkung dipercaya tina hal anu urang leres-leres nyarioskeun.

Tés Angle lega

Urang ayeuna angkat ka Wide Angle dimana iPhone nawiskeun sénsor anu praktisna sami sareng anu utama, anu janten Bukaan 12 MP f / 2.4 sedengkeun Huawei P40 Pro angkat ka sensor 40MP f / 1.8 Ultra Wide Angle, keur dina hal ieu yén éta pasti bakal nawiskeun hasilna langkung saé.

  • Mésér Huawei P40 Pro kalayan harga anu pangsaéna (link)

Di dieu urang mendakan bédana anu kasohor. Sanaos sacara teknisna Ultra Wide Angle tina Huawei P40 Pro langkung unggul, urang tingali yén foto-foto iPhone 12 Pro nunjukkeun langkung seueur kontén (candak deui gambar). Beda sareng sénsor utama, dina iPhone 12 Pro kami mendakan warna na langkung jenuh tibatan dina Huawei P40 Pro, hal anu ngareuwaskeun kami.

Penyimpangan Sudut Lebar enya, éta langkung jelas dina iPhone tibatan di Huawei, anu dianggo langkung hadé pikeun ngolah. Nanging, kontras pencahyaan mangrupikeun faktor anu iPhone 12 ngabéla dirina langkung saé. Sanaos kitu, duanana kaméra ngahasilkeun hasil anu saé spektakuler. Dina hal ieu, kami nyungkeun foto-foto aslina, henteu kedah retouch atanapi motong supados anjeun tiasa mutuskeun mana anu anjeun paling resep, sareng dina perkawis fotografi ieu kami parantos terang yén kaputusanana subyektif pisan.

Tés telepon

Urang ayeuna nyarioskeun tentang Zum. Dina hal ieu, urang mendakan Telephoto (Zoom x12) dina iPhone 2 Pro: 52mm panjang fokus sareng f / 2.0 aperture, genep elemen dina lénsa, opat magnification hybrid sareng stabilisasi optik. Dina kasus Huawei P40 Pro, telephoto 8MP kalayan zum 5x. Dina tingkat wengkuan sareng definisi kami ngagaduhan éta rada jelas, Huawei P40 Pro nyandak sadayana kasuksesan.

Sanaos Zoom x5 lumayan aya gunana dina sababaraha kaayaan, éta nyandak tambihan kagunaan kana kaméra Huawei P40 Pro anu urang tiasa kéngingkeun ku Zoom x2 dina kasus iPhone 12 Pro, sanaos urang émut yén kami bakal kéngingkeun zum zoom x5. Nanging, nalika ngagedékeun urang bakal mendakan langkung seueur sisikian sareng cacat dina poto iPhone 12 Pro, jelas.

Ngarujuk kana selfie, Huawei P40 Pro tetep ngagaduhan "masalah" nalika éta kajantenan sareng alat anu asalna ti Asia, a "efek kageulisan" teuing ditandaan pikeun rasa Kulon. Kami ogé nyéépkeun sababaraha poto dina format "Macro" dimana Huawei P40 Pro ngéléhkeun iPhone 12 Pro dugi ka jauh.

Fotografi dina Modeu Peuting, potrét sareng pidéo

Di dieu urang tinggalkeun sababaraha nembak di «Modeu wengi», sareng campuran sababaraha poto sanésna supados anjeun tiasa milarian terang mana anu nawiskeun kinerja pangsaéna pikeun kabutuhan anjeun. Duanana pangkat turun salaku dua telepon fotografi wengi pangsaéna di pasar. Ngeunaan Mode Potrét, kami henteu mendakan kauntungan anu hébat dina LiDAR sareng éta lumayan merata.

Sedengkeun pikeun pidéo, kami parantos ngantunkeun anjeun di luhur saluran YouTube kami dimana sadayana perbandingan kaméra ieu Kami parantos tiasa ngalakukeun éta sareng duanana kaméra sareng anjeun badé nyobian tés dina pagelaran rékaman nyata kadua alat, dimana iPhone 12 Pro tetep tetep pamimpin dina hal stabilisasi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.