KELT-9b, planét anu suhu na langkung luhur tibatan anu tiasa dibayangkeun

KELT-9b

Dinten ayeuna, khususna berkat téknologi anyar anu mimiti janten alat-alat nyata pikeun ahli nujum sareng astronom di seluruh dunya, sajumlah planét ageung aya anu mendakan, masing-masing kalayan kaanehan anu ngajantenkeun aranjeunna unik sareng pikaresepeun sareng meryogikeun sajumlah jam pendidikan.

Justru sareng kusabab padamelan anu hébat anu peryogi ngartos sadayana kaanehan anu masing-masing di planét ieu tiasa hadir, seuseueurna seueur dipendakan, dibaptis sareng, kecuali upami aranjeunna narik perhatian pikeun sababaraha alesan khusus, aranjeunna biasana poho dugi ka hiji tim ngagaduhan waktos anu cekap pikeun ngamimitian diajar kana ciri nyalira.

planet

KELT-9b, raksasa gas kalayan beusi sareng partikel waja dina suasanana

Dina kerja keras ieu, dinten ayeuna urang kedah nyarioskeun ngeunaan pose anu dikenal salaku KELT-9b, sami sareng nembé ngalebetkeun daptar exoplanet paling pikaresepeun anu kapendak dugi ka ayeuna sareng henteu persis kusabab éta tiasa diumahkeun, sabalikna, tapi kusabab éta anu paling panas anu parantos dipanggihan dugi ka ayeuna ku para astronom, suhu anu, sakumaha judulna entri ieu nyatakeun, jauh leuwih luhur tibatan anjeun tiasa bayangkeun.

Ngalangkungan sakedik langkung jéntré, KELT-9b sacara harfiah menonjol kusabab suhu anu luhur sapertos ieu mangrupikeun kahiji kalina astronom niténan atom bébas beusi sareng titanium dina suasanana. Pikeun ngabantosan anjeun nempatkeun diri rada hadé, urang nyarioskeun planét anu suhu na langkung ti 4.300 derajat Celsius, hal anu ngan saukur ngagumun, utamina upami urang ngémutan yén Surya urang nyalira ngagaduhan suhu internal 6.000 derajat Celsius.

gas

KELT-9b ngorbit bintang KELT-9, tempatna 620 taun cahaya ti Bumi

Kusabab justru suhu anu luhur pisan, sapertos anu diarepkeun, urang nyarioskeun kanyataan yén KELT-9b henteu langkung ti salah sahiji anu disebut raksasa gas sareng kanyataan yén suhu planét parantos janten bahan kajian sababna justru ka hubungan anjeun gaduh sareng bentang anjeun.

Dina pengertian ieu urang kedah ngungkabkeun yén KELT-9b ngorbit teh bentang HD 195686, langkung dikenal salaku KELT-9. Bentang ieu aya sakitar 620 taun cahaya ti planét urang sareng sacara harfiah dua kali massa Matahari urang. Sedengkeun pikeun KELT-9b, planét ieu, sanaos kanyataanna para astronom henteu tiasa ngukur kalayan presisi jarak anu misah ti béntang na, upami aranjeunna terang éta ngalengkepan pangkonan sakitar na dina 36 jam anu hartosna anjeun kedah caket pisan.

Kacapi-N

KELT-9b parantos kapendak berkat panggunaan HARPS-N, alat anu aya di Kapuloan Kanaria

Pentingna pikeun mendakan planét sapertos kieu aya dina tiori anu dugi ka ayeuna urang ngagaduhan kamungkinan yén béntang anu mirip sareng Jupier urang cukup panas pikeun ngandung kesan logam gratis dina suasanana. Saatos waktos ngantosan ieu, urang tungtungna tiasa mendakan di rohangan hiji sareng urang tiasa niténan sareng diajar sacara langsung.

Sapertos anu diarepkeun, urang moal tiasa milari utiliti sapertos sapertos buta gas ieu, utamina dina hal kahamuran, sanaos kaleresan, sabab sababaraha astronom parantos masihan koméntar, panilitianna panginten tiasa Mangpaat anu luar biasa pikeun ngabantosan nyiapkeun instrumen pangukuran anu ngitung proporsi unsur kimia dina atmosfir exoplanet sareng ieu diperyogikeun pikeun nangtoskeun naha béntang khusus anu urang tepang di pikahareupeun tiasa dicicingan atanapi henteu.

Akhirna, kuring ngan ukur hoyong ngabéjaan anjeun, utamina dina waktos anu urang tingali kumaha pamaréntahan anu tangtu sareng pusat panilitian sareng pamekaran nyéépkeun artos ageung artos pikeun proyék-proyék anu ningkatkeun langkung seueur alat anu ngamungkinkeun urang ngadamel jenis penemuan ieu, KELT-9b parantos dilakukeun berkat panggunaan Finder Planét Laju Radial Precision High di Bumi Hémisfér Kalér Kacapi-N, alat anu teu langkung sanés spéktrométer presisi tinggi anu aya dina kapuloan Kanaria.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.