Kumaha miceun virus tina Mac anjeun

virus dina mac

Sapertos sistem komputer naon waé, éta Sistem operasi Apple ngagaduhan kalemahan. Ieu dianggo ku virus pikeun ngaksés komputer sareng gaduh inpormasi rahasia, sapertos kartu kiridit atanapi detil bank. Dina sababaraha kali, pamaké malah teu sadar ayana virus, sabab cara polahna jempé sareng parasit.

Upami ieu kasus anjeun, kami gaduh warta anu saé pikeun anjeun: aya sababaraha cara pikeun ngajagi Mac anjeun. Cara anu paling dipikanyaho nyaéta masang antipirus khusus, sanaos aya langkung seueur cara pikeun ngahapus virus tina Mac tanpa kedah terang langkung jero kumaha kode internalna jalan.

Naon virus sareng naha éta penting pisan?

Aranjeunna katelah virus komputer kana program anu nutupan operasi panipuan, sapertos maling identitas atanapi transfer bank. Ku kituna, virus mangrupikeun parangkat lunak anu pamasanganna nyangka, tanpa disadari ku pangguna, aksés jalma anu henteu sah kana inpormasi anu aya dina PC.

miceun virus mac

Sanajan urang biasana ngarujuk ka aranjeunna bulak balik, aya sabenerna loba virus nu rupa-rupa maranéhanana modus operandi. Sadayana, éta malware aranjeunna paling dipaké ku hacker atanapi penjahat cyber. Sababaraha malware anu paling sering dianggo pikeun nyerang Mac nyaéta Trojans, ransomware, phishing atanapi adware. Tiap di antarana beroperasi dina cara béda jeung ngakses data ngaliwatan jalur béda.

Kumaha carana miceun virus tina Mac?

Paling virus meunang aksés ka sistem ku cara masang software tangtu. Sanajan kitu, aya mékanisme séjén nu cybercriminals dipaké pikeun megatkeun kana sistem; pesen, surelek, malvertising ... Dina sagala hal, aksés malware bisa ngaleungitkeun lamun urang boga parabot diperlukeun.

Perhatian ka nu gejala

Dina kalolobaan kasus, virus tetep teu katingali sareng sigana teu aktip pikeun sababaraha waktos. Dina fase ieu, cybercriminals ngumpulkeun informasi rahasia sareng cobian ngaksés alat sanés pikeun neraskeun operasi panipuan. Kusabab ieu, seueur jalma anu henteu terang yén Macna katépaan dugi ka telat.

bewara warning virus mac

Sababaraha gejala Mac anu katépaan tiasa nampilkeun nyaéta: leungitna kinerja, pamasangan aplikasi énggal sacara mandiri, kalambatan, masalah panyimpen, ngirim email sareng pesen massal ka kenalan... Sacara umum, sagala kabiasaan mahiwal kuduna urang curiga ayana unsur asing.

ngahapus el software dipasang

Upami parangkat lunak jahat parantos dipasang sareng kapanggih dina sistem, Apple nyarankeun panyabutan program sarta ngirimkeunana ka tempat sampah. Proses ieu tiasa dilaksanakeun ku parentah Apple.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake de software panyalindungan

Kusabab munculna ancaman dina Mac, aya seueur perusahaan anu ngahaturanan kagiatanana ningkatna sistem Mac jeung panyalindungan. Parangkat lunak ieu ngajagi Mac sareng ngabersihan sareng ngahapus program anu aranjeunna anggap curiga. Dina cara anu sami, aranjeunna ngingetkeun ngeunaan aksés ka halaman wéb anu asal-usulna henteu diidentipikasi salaku dipercaya, kitu ogé aplikasi anu henteu gaduh panyalindungan anu dipikabutuh pikeun Mac.

Sanajan ieu, sababaraha malware nyandak penampilan software kaamanan. Ku alatan éta, éta sasaena pikeun buka program dipikawanoh nu boga catetan lagu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)