Kumaha carana milih TV

TV hareup

Oke, waktuna pikeun ngamimitian mésér TV anyar pikeun ruang tamu urang sareng jelas tugas ieu, anu mimitina sigana mah saderhana saderhana, janten rumit kadang-kadang. TV sarengLayar LED, Ultra HD, OLED, kalayan seueur sambungan, nyaéta Smart TV, ukuranana super ageung, kalayan layar melengkung, kalayan layar ekstra-datar ...

Leres seueur urang, anu mimiti anu kedah urang tingali nyaéta anggaran anu kedah urang luangkeun dina tivi anyar ieu teras nganilai jumlah pilihan anu urang sayogi di pasar. Éta sababna dinten ieu kami hoyong bagikeun sareng anjeun sababaraha tips ngeunaan jalur anu tiasa urang pilih sateuacan mésér TV anyar pikeun ruang tamu kami. Dina hal ieu urang bakal ningali sababaraha pilihan anu sayogi di pasar, kalayan aranjeunna dina pananganurang kedah milih anu saé kusabab tivi teu robih unggal dua taunkawas smartphone.

Sateuacan ngamimitian, hal anu mimiti anu urang kedah perhatoskeun nyaéta anggaran kami kusabab jinis tipi anu tiasa urang mésér bakal gumantung kana éta. Seueur waktos televisi turun tina harga sareng jelas yén fokus dina éta ayeuna-ayeuna bodo kumargi sababaraha taun pasar ieu mekar ku luncat sareng batesan sareng harga turun pisan. Janten naon waragad 4k TV UHD ayeuna dina waktos anu singget bakal dikirangan, sanaos penting pikeun tumut kana sababaraha faktor sateuacan ngaluncurkeun beuli sareng éta sababna dinten ayeuna urang bakal ningali sababaraha tip sateuacan ngaluncurkeun pameseran.

Smart TV

AirPlay 2 cocog atanapi henteu?

Kalayan datangna kasaluyuan AirPlay 2 sareng HomeKit kana TV ti sababaraha firma, penting pikeun ngémutan pilihan ieu nalika urang badé mésér TV anyar. Modél Samsung nyaéta anu nyayogikeun langkung seueur model anu sayogi ku téknologi anyar ieu anu diterapkeun di jerona, tah upami anjeun pangguna alat Apple Salah sahiji televisi ieu merenah pikeun anjeun pikeun ningali kontén dina tipi sareng tiasa nganggo produk anu cocog sareng HomeKit.

Téknologi anyar ieu Éta dilaksanakeun taun ayeuna 2019 sareng dipiharep antukna waktos éta bakal teras ngalegaan Dina sadaya mérek tipi, singgetna, ieu dipikaresep ku anjeun upami anjeun ngagaduhan produk Apple atanapi badé mésér éta ku langkung waktos sabab pikaresepeun pikeun tiasa menikmati téknologi ieu.

Sofa tv

Ukuran TV sareng résolusi

Kanggo terang persis ukuran anu anjeun peryogikeun pikeun layar utama anjeun (nyingkirkeun anu langkung ageung langkung saé) anu kedah urang tingali nyaéta jarak dimana urang bade nonton TV tina sofa, méja atanapi anu sami. Ieu penting tapi sanés hal anu urang kedah nuturkeun kana surat sareng masing-masing peryogi meryogikeun ukuran anu bénten sareng anu mimitina diusulkeun ku anu ngajual nyalira atanapi ku rata-rata dunya.

Pikeun ieu, aya ukuran standar anu ditawarkeunana Paguyuban Insinyur Gambar sareng Televisi, anu mimitina nyarioskeun resolusi Full HD nalika jarak tempoan kedah antara dua kali sareng lima kali lébar alat. Di sisi anu sanésna, disebatkeun yén pikeun resolusi UHD jarak tempoanna satengah, antara anu sami sareng lébarna tipi sareng 2,5 kali pangukuran éta. Kumaha kuring nyarios ieu Éta nunjukkeun sareng henteu kedah dicandak dina nilai nominal.

Ukuran TV bakal gumantung kana jumlah artos anu anjeun badé nyéépkeun dina kaseueuran kasus, janten prinsipna ideu nyaéta urang tiasa gampang lebet kana tempat anu anjeun badé dipasangkeun, naha dina luhur mébel atanapi anu sami . Dasar na nyaéta nyaluyukeun résolusi anu kami sebutkan di luhur ku cara sakitar cukup pikeun lalajo TV ogé tina sudut sareng jarakna.

TV Samsung 4k

Layar datar atanapi layar melengkung?

Ayeuna TV sareng layar melengkung langkung saé tibatan nalika éta diluncurkeun sareng éta sababna saran di dieu nyaéta anjeun ningali modél ieu sateuacan ngaluncurkeun pameseran. Ngadeg hareupeun TV anu melengkung sareng tés pangalaman nonton yén anjeunna tiasa masihan anjeun sateuacan anu sanés. Sanaos leres éta sanés danau transendental dina paméséran, anjeun panginten resep kana beuleum anu ditawarkeun ku jinis layar ngagulung ieu tibatan anu datar.

Émut yén hal anu pangsaéna dina jenis layar melengkung ieu nyaéta nangtung lempeng payun ka tengah supados urang anu rada ngungsi, visi na henteu persis sami, sanaos kami moal ngagaduhan "pangalaman goréng" éta moal sami sareng anu ningali layar ti tengah.

Isu réfléksi dina layar datar atanapi melengkung lumayan atos, tapi éta bakal teras nunjukkeun sakedik deui dina layar anu melengkung. Dina pengertian ieu, langkung saé diperhatoskeun titik dimana tipi bakal disimpen sareng tingali naha lampu ragrag lengkep dina éta atanapi langsung dina hiji sisi. Kalayan inpormasi ieu kami bakal tiasa milih anu langkung saé sareng éta sanajan tivi melengkung sigana langkung saé dina kasus réfléksi, éta sabalikna pisan, aranjeunna biasana ngagaduhan langkung ti rencana.

Layar datar

Tampilan LED atanapi tampilan OLED

Sareng ieu pikeun seueur titik konci nalika mésér tipi. Sareng éta perang antara panel LED atanapi OLED masih aktif ayeuna sareng unggal pangguna tiasa mikir anu béda ngeunaan masing-masing na. Bisi wae, urang bakal nyobian ngajelaskeun bédana antara panél ieu salaku obyektif, sareng anu utama nyaéta hiji deui lampu latar sareng lampu anu sanésna piksel mandiri.

Panel OLED nunjukkeun warna anu langkung sengit, kalayan hideung hideung hideung (sabab aranjeunna pareum LED), kontras anu langkung saé sareng warna anu rada réalistis. Nyatana OLED sigana siga panel anu langkung saé dina unggal jalan tapi aranjeunna ngagaduhan masalah anu urang henteu ngagaduhan LED sareng éta aya hubunganana sareng kahirupan panel sareng ageman. Janten sanaos leres yén unggal waktos aranjeunna panel langkung saé, OLED tiasa gagal sateuacan panel LED Kusabab aranjeunna condong kaduruk ku paparan panjang dina layar.

Ieu mangrupikeun hal anu ayeuna nuju digarap sareng sanaos leres yén aranjeunna teras-terasan ningkatkeun sareng nyampurnakeun jinis panel OLED, éta henteu dugi kana lilana panel LED. Di sisi anu sanésna urang kedah nyatet yén panel OLED biasana aya dina televisi anu langkung ageung, janten harga ieu ogé biasana rada luhur.

Tembok Samsung

Smart TV, Sora sareng konéktipitas

Sésana spésifikasi anu urang peryogikeun pikeun tipi biasana henteu tiasa debat gumantung kana kisaran harga dimana urang ngalih. Naha éta TV pinter atanapi henteu tiasa janten konci pikeun seueur pangguna sareng ayeuna sacara praktis sadaya mérek nambihan perangkat lunak manajemén na webOS, Tizen atanapi Android TV. Urang ogé tiasa nyambungkeun Chromecast, Apple TV, Fire Stick atanapi anu sami pikeun nambihan pilihan.

Nalika urang fokus kana sora tivi anyar urang kedah nyarios yén paling ngagantung janten ampir penting pisan pikeun gaduh palang sora atanapi sarupaning tiasa ngadangukeun TV kalayan sampurna. Leres éta henteu perlu dina sadaya kasus tapi nalika urang nyarioskeun datangna AirPlay 2 contona éta masihan urang tambahan pikeun ningkatkeun sora tipi, sareng ieu urang kedah tumut kana akun.

Ngeunaan konéktipitas urang tiasa nyarios éta beuki seueur port HDMI anu anjeun gaduh, langkung saé, port Ethernet atanapi Gigabit Ethernet pikeun eusi résolusi anu langkung luhur sareng sambungan Wi-Fi aranjeunna dasar ayeuna upami urang kedah mésér tivi. Urang tiasa gaduh kaluaran optik sareng jinis sambungan anu sanés tapi anu penting nyaéta konéktipitas nirkabel anu ditawarkeun ku TV sareng HDMI, janten urang kedah ningali khususna ieu. Janten dina pengertian ieu kami ogé kakeunaan ukuran sareng kualitas tipi pikeun kéngingkeun konéksi anu pangsaéna. Kiwari éta hal anu penting sareng ku jalanna waktos ieu bakal ningkat.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)