Kumaha cara ngadeteksi kagagalan dina Kartu Pidéo urang nganggo atanapi teu nganggo Windows

struktur kartu vidéo

Upami ayeuna kartu vidéo sinonim sareng épisiénsi anu hébat sareng tiasa dianggo dina sagala jinis aplikasi anu dijalankeun dina Windows, Naha aranjeunna gagal nalika aranjeunna paling diperyogikeun?

Teu aya anu tiasa ngajelaskeun alesan naha ieu kajantenan, sabab sanaos kanyataanna Windows parantos dipasang sareng supirna masing-masing sareng sababaraha pembaruan tambahan, komputer nabrak layar biru hassawaktos anjeun ngamimitian ngalakukeun "padamelan ekstrim" sareng Adobe Photoshop atanapi gim video anu meryogikeun sadaya sumber sistem operasi. Cara anu gampang pisan sareng saderhana pikeun ngadeteksi kagagalan dina kartu vidéo kami éta ngandelkeun alat anu saderhana, anu ngagaduhan nami "Tés Mémori setrés Mémori".

Alesan anu tiasa janten kagagalan kartu vidéo

Kaayaan munggaran anu anjeun kedah nimbangkeun sateuacan nyobian komputer pribadi anjeun nganggo alat ieu, nyaéta terang naha anjeun parantos masang versi driver anu leres pikeun aksésori éta. Aya waktos nalika Microsoft biasana nunjukkeun driver anu cocog pikeun kartu vidéo yén anjeunna parantos mendakan komputer pribadi, ieu sanés anu leres tapi "anu umum". Upami anjeun ngagaduhan disk instalasi, anggo na konpigurasikeun kartu vidéo numutkeun pilihan pabrikna.

Ngagunakeun "Mémori setrés Mémori Pidéo" dina Windows sareng luarna

Sakumaha luar biasa sigana, alat saderhana namina «Tés setrés Mémori Pidéo»Boga kamampuan pikeun tés kartu vidéo, ngatur pikeun hasil salaku hasilna, upami éta dina kaayaan alus atanapi goréng. Numutkeun ka pangembang, anu tiasa dieksekusi leutikna ngan ukur sababaraha megabyte ngagaduhan kapasitas pikeun masihan "setrés" anu hébat kana kartu vidéo, anu hartosna éta bakal ngamuat anjeun ku padamelan tambahan pikeun terang sabaraha jauhna ngadukungna.

Sakali anjeun angkat ka URL pamekar na anjeun bakal mendakan dua vérsi pikeun dianggo, hiji anu aya dina mimiti halaman sareng anu sanésna dina parobihan pamungkas. Upami anjeun milih paket anu munggaran sareng unzip kana komputer pribadi Windows anjeun, anjeun tiasa klik dua kali laksana sareng mimitian ningali hasilna. Layar anu sami pisan sareng layar anu bakal kami lebetkeun di handap nyaéta layar anu anjeun tiasa tingali, dimana pangguna kedah mutuskeun kartu vidéo mana anu anjeun badé tés.

Tés setrés Mémori Pidéo

Pikeun kasus kami, alatna parantos mendakan kami dua kartu vidéo, janten salah sahijina anu utami sareng anu sékundér sabab anu modél komputer pribadi HP gaduh kaduana. Tés bakal ngakibatkeun résolusi pikeun ngarobah ukuran sareng sababaraha jandéla bakal mimiti némbongan ngeunaan padamelan pakakas dina aksésori.

Vérsi pikeun dipaké ku "Video Memory stress Test"

Pamekar nyebatkeun yén tés tiasa dilaksanakeun nalika Windows damel, sanés pilihan anu pangsaéna sabab kartu vidéo nampi momotan dina waktos anu sami tina sadaya aplikasi sareng sumber daya sistem operasi. Kusabab kitu, anjeun kedah napigasi kana salah sahiji folder internal na pikeun mendakan gambar ISO na, anu anjeun tiasa ngangkut kana pendrive USB kalayan alatna masing-masing.

Upami anjeun milih alternatif ieu, maka anjeun kedah milih balikan deui komputer nganggo pendrive USB dilebetkeun palabuan masing-masing. Ieu cara anu pangsaéna pikeun nguji kartu vidéo, kusabab komputer sareng kartu grafik henteu nampi nanaon jinis beban tina sistem operasi.

Nguji dina komputer anu langkung lami pikeun kartu vidéo

Sanaos kaayaan anu jauh pisan, tapi pamekar parantos nempatkeun dina bagian akhir halaman wéb na versi anu anjeun tiasa kéngingkeun diskét; aya file anu diperyogikeun pikeun ngajalankeun alat sareng perpustakaan masing-masing, anu bakal nganalisis kaayaan kartu vidéo dina jenis komputer ieu.

Pikeun bagian kami, kami tiasa nyarankeun anjeun nyobian masang driver anu bener pikeun kartu vidéo anjeunNya, upami anjeun parantos masang sababaraha anu kagolong kana modél anu sanés, maka anjeun bakal teras-terasan nampi kagagalan teu stabilitas dina komputer pribadi anjeun sareng dina padamelan unggal aplikasi anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)