Kumaha nyambungkeun mouse nirkabel

beurit nirkabel

Ngagunakeun mouse nirkabel mangrupakeun cara éféktif pikeun ngajaga desktop urang rapih, tanpa kabel ngaganggu nu meunang kusut nepi ka sagalana. Éta ogé solusi anu masihan urang kabébasan gerak anu langkung ageung. Lumayan panemuan. Upami anjeun henteu acan "ngalihkeun" kana jinis ieu beurit, teruskeun maca, sabab kami bakal nyaritakeun anjeun kumaha nyambungkeun mouse nirkabel ku cara pangbasajanna.

Tapi sateuacan ngémutan rinci sareng ngajelaskeun prosés léngkah-léngkah, hayu urang tingali naon jinis beurit nirkabel anu aya sareng kumaha jalanna.

Tulisan anu aya hubunganana:
Percayakeun beurit sareng kibor pikeun ngerjakeun telepon, naha éta pantes?

Batré tinimbang kabel

Sakumaha ngaranna nunjukkeun, mouse nirkabel teu merlukeun pamakéan kabel, sanajan merlukeun accu. Urang tiasa mengklasifikasikan jinis alat ieu dina dua kategori béda, gumantung kana mode sambungan anu aranjeunna anggo:

  • beurit nirkabel ku RF (frékuénsi radio).
  • beurit nirkabel ku Bluetooth.

Kumaha aranjeunna béda ti silih? The alat frékuénsi radio Aranjeunna dianggo tina komunikasi radio sareng panarima (disebut oge dongle), anu nyambung ka port USB komputer. Panarima ieu leutik sareng wijaksana pisan. Sahingga sababaraha kali maranéhna bisa balik unnoticed, keur bingung ku jenis "colokan" nu meungpeuk port USB.

Gantina, beurit nu dianggo ngalangkungan Bluetooth aranjeunna peryogi komputer dilengkepan panarima Bluetooth diwangun-di guna ngadegkeun komunikasi jeung eta.

Dina duanana kasus, beurit tiasa gaduh tombol on/off. Urang teu kudu poho pikeun ngaktipkeun eta saméméh dimimitian prosés sambungan.

Sambungan frekuensi radio (kalayan dongle)

dongle

Upami beurit yén urang rék install boga a dongle atawa panarima, anu paling umum nyaéta ieu dipasang dina bagian handap alat atanapi di jero beurit sorangan, dina cubicle tempat batréna. Dongle mangrupikeun unsur konci dina jinis sambungan ieu, sabab éta anu ngajantenkeun komunikasi antara komputer ngalangkungan frekuensi radio.

Instalasi basajan pisan, anjeun ngan kudu sambungkeun dongle mouse ka port USB-A tina komputer urang. Dina kalolobaan kasus, sambungan nu dijieun langsung, tanpa kudu ngalakukeun nanaon sejenna.

Di sisi anu sanés, waktos sanés urang peryogi install supir. Pesen anu bakal muncul di katuhu handap layar bakal ngabéjaan ka urang. Dina naon waé, supir anu urang peryogikeun sayogi dina situs wéb produsén beurit nirkabel (salawasna langkung disarankan pikeun kéngingkeunana di dinya tibatan dina situs wéb anu teu dipercaya).

Sambungan Bluetooth

mouse Bluetooth

Cara séjén pikeun nyambungkeun mouse nirkabel ka komputer nyaéta ngalangkungan Bluetooth. Kiwari ampir sakabéh PC na laptop ngahijikeun eta, tapi lamun urang teu yakin aya loba cara gampang pikeun pariksa. Pikeun ngadegkeun sambungan anu aman sareng éfisién, anjeun kedah nuturkeun metodeu anu pas dina unggal kasus, sakumaha anu dijelaskeun di handap ieu:

Dina jandéla

Léngkah-léngkah pikeun nuturkeun nyaéta:

  1. Urang kudu indit heula "Setting" sarta ti dinya aksés "Alat".
  2. Salajengna, urang ngaktipkeun Bluetooth.
  3. Lengkah saterusna nyaeta nahan handap tombol singkronisasi tina beurit, anu aya di handapeunana. Ieu bakal ngajantenkeun nembongan dina layar dina daptar alat.
  4. tungtungna, pilih beurit anyar pikeun nyambung ka komputer urang.

Di macOS

Upami komputer urang Mac, pikeun nyambungkeun beurit nirkabel, urang kedah ngalakukeun ieu:

  1. Hambalan munggaran nyaéta pikeun muka ménu Apple sareng muka ménu tina "Préferénsi sistem". 
  2. Di dinya urang pilih "Alat".
  3. Dina menu Bluetooth, urang milih pilihan "Aktipkeun Bluetooth."
  4. Sanggeus ieu anjeun kudu nahan eta tombol singkronisasi, anu aya di handapeun beurit, anu bakal nunjukkeun beurit dina daptar alat.
  5. Bérés, pilih beurit tina daptar pikeun nyambungkeunana ka komputer.

dina Chromebook

Dina hal ieu, léngkah-léngkah anu kedah dilaksanakeun nyaéta:

  1. Hayu urang ka setelan dina Chromebook kami teras klik "Bluetooth".
  2. Salajengna, urang aktipkeun Bluetooth.
  3. Saperti dina conto saméméhna, urang tahan tombol singkronisasi, ayana di bagean handap beurit, pikeun mintonkeun eta dina daptar alat.
  4. Tungtungna, ngan aya pilih mouse tina daptar sahingga sambungkeun ka tim kami.

Masalah sambungan

Kadang-kadang kajadian éta, sanajan nuturkeun léngkah-léngkah ieu anu kami nunjukkeun sacara rinci, urang teu bisa nyambungkeun mouse nirkabel ka komputer. Urang mindahkeun beurit, tapi kursor tetep cicing dina layar. Ieu sababaraha solusi saderhana anu tiasa ngabantosan urang ngabéréskeun kaayaan ieu:

  • Pariksa yén tombol kakuatan tombol mouse (lamun boga hiji) diaktipkeun.
  • Pariksa yén accu aranjeunna dianggo: yén batréna ogé disimpen, tanpa palastik aslina anu nyertakeun aranjeunna, sarta yén maranéhna boga muatan.
  • Pareuman komputer, bisi sadayana di luhur teu jalan.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

<--seedtag -->