Kumaha nyetél kecap akses anu kuat

tips kaamanan pikeun Windows

Sababaraha dinten ka pengker perusahaan Splash Data, konsultan téknologi khusus pikeun kaamanan komputer, nyebarkeun laporan anu nunjukkeun daptar sapuluh kecap akses anu paling sering dianggo di dunya. Taun kamari kecap konci "123456" ngaleupaskeun saha anu janten ratu dugi ka ayeuna "sandi". Sesa kecap akses anu paling sering dianggo nyaéta: 12345678, qwerty, abc123, 123456789, 111111, 1234567, iloveyou, adobe123.

Alesan pangguna kedah milih jinis kecap akses ieu, Éta henteu sanés nyaéta nyaéta gampang pikeun nginget aranjeunna. Éta mangrupikeun hal anu gampang pikeun nginget aranjeunna sareng anu sanés nyaéta netepkeun kecap konci anu saderhana supados saha waé anu tiasa ngémutanana tanpa aya masalah.

Ti Vinagre Asesino kami bade ngabimbing anjeun supaya anjeun tiasa mariksa naha kecap akses anu anjeun anggo aman. Upami éta henteu, kami bakal ngajarkeun kumaha nyetél kecap akses anu kuat.

  • Kombinasi aksara leutik, huruf leutik sareng nomer. Nalika urang badé ngadaptar dina jasa toko online, jasa surat, atanapi jinis pangguna sanés, nalika ngalebetkeun kecap akses, kaseueuran jasa bakal nginpokeun ka urang ngeunaan kasaluyuan anu sami ngalangkungan batang-batang anu Numutkeun kecap konci anu ditulis, éta bakal ngahontal hiji tingkat atanapi anu sanés anu mastikeun kaandalan kecap akses atanapi henteu. Jasa anu sanésna ngajantenkeun kami ngadamel kecap konci anu ngandung: aksara leutik, huruf leutik sareng nomer wajib. Jenis kecap akses ieu paling aman. Salain tina tilu sarat ieu, aranjeunna biasana ogé maksa yén kecap aksesna kedah ngagaduhan sahenteuna dalapan karakter, tapi beuki lila beuki hadé.
  • Hilap ngeunaan nami. Salian ti konci anu paling sering didadarkeun di luhur, jalma salaku aturan umum sareng pikeun émutan kecap akses, aranjeunna biasana nganggo nami saderek atanapi piaraan sareng nomer sapertos taun kalahiran atanapi sababaraha tanggal peringatan. Masalah nganggo jinis kecap akses ieu nyaéta saha waé anu caket ka kami tiasa terang tanpa seueur komplikasi.
  • Jaga manehna jauh ti jalma. Ngagaduhan catetan dina komputer urang, naha post-it atanapi dina file dina desktop komputer urang sami sareng nyarios kecap akses anjeun ka jalma anu mimiti lulus. Saha waé anu tiasa ngakses komputer urang, sacara fisik atanapi jarak jauh, tiasa ngaksésna.
  • Entong malikeun kecap akses. Sanaos rumit, gaduh kecap konci anu béda pikeun unggal layanan mangrupikeun masalah. Kalayan gampangna ngagunakeun kecap akses anu sami pikeun sadayana! Untungna manajer sandi ngamungkinkeun urang pikeun ngatur aranjeunna aman. Jasa ieu ngajamin yén leres pisan moal aya anu ngagaduhan kamampuan pikeun rengat kecap akses urang. Aya sababaraha jinis manajer sandi, gratis atanapi mayar.

Upami saatos maca sadayana ieu, anjeun masih henteu terang password anu mana anu tiasa anjeun anggo, kami nyarankeun anjeun nganggo generator sandi online sapertos: Identitas Norton Aman, Generator Sandi Online, Konci aman o Generator Acak.

Sadaya jasa ieu aranjeunna damel langkung atanapi kirang cara anu sami nalika ngahasilkeun kecap akses: urang kedah nangtoskeun panjangna, upami urang hoyong nambihan aksara alit, aksara alit sareng hurup, urang ogé tiasa nambihan upami urang hoyong nganggo tanda baca. Masalahna engké engké nalika aranjeunna nunjukkeun kecap akses ka anjeun sapertos "qo% m67h!" ningali saha ari germo anu tiasa émut ka anjeunna.

Kusabab sababaraha jalma ngagaduhan mémori anu luar biasa sapertos jinis kecap akses ieu tiasa disimpen dina sirahna, hal anu pangsaéna nyaéta nganggo aplikasi anu ngamungkinkeun urang langsung ngatur sadaya kecap akses pikeun jasa anu kami anggo. Tapi ieu Éta ngabatesan urang ngan ukur tiasa aksés jasa kami tina komputer anu sami kumargi éta aplikasi anu ngingetkeun panyungsi kecap konci unggal halaman wéb.

Janten anu paling hadé pikeun dilakukeun nyaéta, milari kecap anu gampang diinget, tambahkeun panomeran sareng nempatkeun karakter dina huruf luhur atanapi handap, ku cara kieu urang bakal salawasna aman data urang sareng urang tiasa ngakses ti mana waé urang hoyong tanpa kedah nganggo aplikasi ti pihak katilu.

Inpormasi lengkep - LastPass, cara aman pikeun ngatur kecap akses urang


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.