Kumaha terang upami halaman wéb aman

Judul halaman wéb anu aman

Kadang-kadang urang didatangan pasti kaca web anu kami henteu jelas pisan upami éta hasilna aman. Sakuliah Internét aya perusahaan ageung anu ngahasilkeun kapercayaan total, tapi dina sababaraha waktos kami ragu naha situs tiasa dipercaya atanapi henteu, atanapi bahkan upami tiasa falso.

Nanging, aya sajumlah pitunjuk anu bakal ngabantosan urang. Halaman wéb anu minuhan kaayaan anu tangtu ngagaduhan kasempetan anu langkung saé pikeun aman. Leres, urang kedah tingali heula ngaleupaskeun kacindekan, sareng nganilai sagala rupa aspek. Dinten di Actualidad Gadget, kami nyaritakeun sadayana trik pikeun mastikeun reliabiliti halaman wéb.jarami sagala rupa alesan ngalangkungan urang tiasa tangtukeun réliabilitas tina wéb. Detil-detail anu pasti tiasa dibandingkeun sareng poto anu ditempelkeun di luhur DNI, atanapi kasalahan éjahan dina dokumén resmi.

Kumaha urang nepi kana wéb?

Ieu patarosan anu mimiti anu urang kedah naroskeun ka diri urang sorangan nalika nangtoskeun naha halaman wéb dipercaya atanapi henteu. Dina taun-taun ayeuna, anu phishing éta sumebar gancang pisan. Upami anjeun henteu terang naon éta, éta téhnik ku e-mail kalayan tautan dikirim kana halaman wéb, nyobian nyamar organisasi atanapi perusahaan anu kawéntar (bank, perusahaan telepon atanapi anu sami) sareng maok data pribadi.

Salaku tujuanana nyaéta pikeun kéngingkeun data sapertos kecap akses, pangguna, kode PIN, sareng sajabana, sistem anu dianggo kalintang akalna, bahkan dugi ka nyalsakeun nami nganggo huruf abjad sanés latin, tapi pisan mirip aslina, pikeun nyobaan ngalieurkeun urang. Kusabab kitu, anu pangsaéna sok lebetkeun kami sacara manual alamatna pikeun ngaksés wéb anu dipikahoyong, atanapi nyeratna dina mesin pencari sapertos Google.

Detil sanés anu kedah diperhatoskeun nyaéta mastikeun yén wéb ngirimkeun data énkripsi. Seueur pisan panyungsi masihan terang ka kami ku caralock gigireun bilah alamat:

Indikator situs anu aman di Chrome

Saha anu aya di tukangeun wéb?

Cara anu saé anu sanés pikeun ngagaduhan indikasi reliabilitas halaman wéb nyaéta cek asal na. Pasti halaman wéb anu berbasis di Spanyol, Jérman atanapi Amérika Serikat masihan anjeun langkung percaya diri tibatan hiji anu dumasarkeun di Botswana, Kapuloan Cayman atanapi Hong Kong.

dumasar kana hukum Spanyolweb kedah nunjukkeun dina bagian kaayaan na alamat fisik. Ieu tiasa Ti negara mana waé dunya, tapi écés éta henteu sarua jeung Jérman, Spanyol atanapi Inggris tibatan di nagara anu bahkan peraturan privasi teu aya. Upami urang nambihan ieu yén seuseueurna halaman wéb ngagaduhan propil na dina jaringan sosial, langkung gampang pikeun parios réliabilitasna.

Kaamanan wéb

Kumaha pameunteun pangguna?

Kadang-kadang urang kedah nyandak sisi mata-mata urang pikeun mariksa nyalira upami halaman wéb aman. Naha milarian internét, ngalangkungan jaringan sosial atanapi ngalangkungan lisan, éta mangrupikeun cara anu sanés pikeun mastikeun kaamanan halaman wéb. Nalika batur henteu kéngingkeun naon anu aranjeunna ngarepkeun tina halaman wéb, kritik dina Internét henteu kedah lami muncul. Sareng dina internét, pendapat goréng ngalir kawas seuneu.

Saolah-olah éta henteu cekap, aya ogé platform anu didaptarkeun analisa kaamanan online, sapertos blog di firma kaamanan cybers atanapi portal sapertos EstafaOnline, anu bahkan nganalisis calo online sareng kasino pikeun masihan langkung seueur kaamanan pikeun pangguna na.

Panginten dina dinten ka dinten ieu urang henteu liren mikir ngeunaan éta, tapi ku ukuran internét anu ageung pisan, urang kedah langkung ati-ati nalika nuliskeun halaman wéb anu mana waé, khususna upami henteu siga naon-naon. Upami urang nyarioskeun raksasa sapertos Apple, Google atanapi Amazon urang ngarepkeun a reliabilitas luhur-rataa, tapi nalika situs anu urang badé aksés henteu ngirining bel, mamang timbul sareng masalah dimimitian.

Kaamanan wéb

Kami arepkeun yén ku tips ieu anjeun tiasa diajar ngabédakeun leres upami halaman wéb aman atanapi, sabalikna, anjeun kedah langsung tinggaleun. Éta dipikaterang ku sadayana yén kaamanan mutlak henteu aya, sareng kirang dina dunya internét anu hébat, tapi upami urang tiasa ngajaga diri tina kamungkinan serangan atanapi pemalsuan ngagunakeun akal sehat sareng sababaraha trik gampang, langkung saé tibatan hadé.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

<--seedtag -->