MacBook atanapi MacBook Air: anu ti dua anu cocog pikeun kuring langkung saé?

MacBook vs MacBook Air Meuli laptop éta henteu biasana tugas saderhana. Kana naon urang dumasar kana diri pikeun mutuskeun hiji modél atanapi model anu sanés? Harga? Kakuatan grafik? Beurat? Sistem operasi anu cocog? Masalahna langkung ageung upami urang badé mésér PC, tapi teu salah, kuring henteu nyarios ieu kusabab kuring nentang (kuring gaduh hiji sareng Ubuntu), upami sanés kusabab seueur anu kedah dipilih.

Upami anu anjeun pikahoyong nyaéta Mac moal seueur model, tapi dina masing-masing éta kami ngagaduhan konfigurasi anu béda. Pikeun netelakeun sadaya mamang anjeun, tulisan ieu ngeunaan ngabandingkeun antara MacBook sareng MacBook Air, dua laptop Apple anu paling enteng nyanghareupan.

Dina pituduh saeutik ieu pikeun MacBook vs MacBook Air urang bakal nyarios ngeunaan bédana utama antara duanana modél laptop. Aya sababaraha hal penting anu, salami Apple henteu ngaleungitkeun modél Air sacara lengkep, sigana aranjeunna bakal aya waé. Tanpa ado deui, urang ngamimitian nyarioskeun bédana antara dua laptop.

Titik umum antara MacBook sareng MacBook Air

sistem operasi

OS X El Capitan

OS X El Capitan

Sapertos tablet, alat nonton sareng ios, sadaya komputer Apple aranjeunna nganggo sistem operasi anu sami. Upami urang mésér MacBook atanapi MacBook Air ayeuna, duanana bakal kaluar sareng OS X El Capitan 10.11. Upami urang mésér éta ti Oktober, aranjeunna bakal sumping nganggo macOS Sierra. Di sisi anu sanésna, tetep diémutan yén MacBook langkung modéren, janten panginten tiasa diénggalan sataun deui tibatan MacBook Air.

Sambungan nirkabel
Wifi

nu sambungan ti kadua komputer Aranjeunna sami, sareng ieu kalebet WiFi sareng Bluetooth. Sakumaha anu parantos kami sebatkeun, MacBook mangrupikeun komputer anu langkung modéren sareng, sanaos spésifikasi anu disayogikeun sami, MacBook sigana ngagaduhan komponén anu langkung modéren, tapi ieu henteu kedah diperhatoskeun teuing (atanapi henteu pisan).

Keyboard, ngan perenah na

Duanana keyboard aya 79 tombol, kalayan 12 tombol fungsi (Fx) sareng opat panah pikeun mindahkeun kursor (atanapi ngendalikeun sababaraha gim). Éta ogé backlit, hal anu diapresiasi upami urang hoyong nyerat kalayan cahaya entep. Bédana, sakumaha anu urang bakal dijelaskeun engké, aya hubunganana sareng desain / sistem.

MacBook vs MacBook Air: bédana

Layar, ukuran sareng beurat

Layar kadua alatna béda. MacBook Air sayogi sareng 11.6 sareng tampilan 13.3 inci, samentawis MacBook gaduh layar panengah tina 12 inci. Duanana laptop ngagunakeun a tampilan LED backlitTapi MacBook anu anyar nganggo tampilan Rétina kalayan ampir dua kali résolusi hawa MacBook.

Di sisi séjén, MacBook nyaéta a alat bener rupa anu didesain supados urang teras-terasan nyandak éta upami urang damel. Ieu ogé ngagaduhan kakuranganana: seueur anu parantos nyobian sareng nyandélkeun kana suku kanggo nyerat tina sofa, contona, nyarios yén éta bakal gerak.

Palabuhan kaasup

MacBook sareng MacBook Air

Ieu hal anu paling kontroversial ngeunaan pamasukan MacBook énggal: éta ngan ukur ngagaduhan palabuhan USB-C. Jelas yén éta standar masa depan sareng urang kedah ngaléngkah, tapi masalahna nyaéta ngan aya hiji sareng ti palabuhan éta kami kedah nyambungkeun periferal naon waé, kalebet USB Pendrives. Aya asesorisna, tapi éta sanés hal anu paling raoseun di dunya.

Di sisi anu sanésna, MacBook Air ngagaduhan dua USB 3 port, uno Thunderbolt sareng MagSafe, hal anu henteu resep dina presentasi MacBook pamungkas pikeun teu aya. Duanana ngagaduhan input audio sareng kaluaran jack jack.

Keyboard: mékanisme tradisional vs. mékanisme kukupu

Mékanisme kupu-kupu keyboard MacBook

Pikeun ngajantenkeun MacBook langsing ieu, aranjeunna kedah seueur parobihan. Laptop pangénggalna Apple ngagaduhan keyboard kalayan mékanisme kukupu (didesain ku Apple) anu perjalanan nalika mencét tombolna parantos dikirangan langkung seueur upami tiasa. Éta tiasa disebatkeun yén parobihan tina keyboard Mac Book Air kana MacBook énggal sami sareng anu urang perhatoskeun nalika pindah ti keyboard desktop ka Apple: rute na diréduksi, mimitina sigana lepat sareng bahkan absurd, tapi tungtungna urang bakal biasa sareng kami henteu hoyong uih deui kana keyboard anu sigana gaduh konci sapertos gunung.

Trackpad

Kakuatan Sentuhan Trackpad

TrackBook Touch MacBook Force

Trackpad dina komputer Apple pikaresepeun. Sigana mah saprak kuring nyobaan Magic Trackpad dina iMac. Urang tiasa nyarios yén Trackpad tina MacBook Air sami sareng Magic Trackpad generasi kahiji, sedengkeun MacBook mangrupikeun generasi kadua. Generasi kahiji nyaéta a permukaan multi-rampa anu bakal ngamungkinkeun urang pikeun ngalakukeun sagala jinis gerakan, sareng seueur deui anu tiasa urang anggo upami urang masang alat sapertos BetterTouchTool.

MacBook Trackpad tiasa ngalakukeun sagala anu tiasa dilakukeun ku MacBook Air, tapi ogé ngagaduhan Téknologi Force Touch yén aranjeunna nampilkeun dina 2014 sasarengan sareng Apple Watch, nyaéta, éta ngadeteksi kakuatan anu kami terapkeun nalika urang némpél. Sanaos kuring henteu jelas yén ieu diperyogikeun, kaleresan éta nawiskeun langkung seueur kamungkinan.

kelir

Warna MacBook

Warna MacBook

IPhone mangrupikeun anu ngamimitian seueur komponén, fungsi sareng spésifikasi anu kalebet dina alat Apple. Dina 2013 iPhone 5s dipasihkeun dina warna anyar, emas, sareng di 2015 iPhone 6an sumping dina warna anu sanés, emas mawar. Ogé di 2015, éta MacBook dina opat warna: emas, emas mawar, rohangan abu sareng pérak atanapi klasik. Di sisi séjén, anu MacBook Air ngan ukur sayogi dina pérak klasik

harga

Kami parantos nyarios yén kami moal nyayogikeun data anu tiasa luntur iraha waé, tapi sigana kuring yén harga ieu bakal tetep tetep sami. Ukuranana dibayar, utamina upami diréduksi. The Waragad MacBook langkung seueur tibatan MacBook Air sanaos performa anu kadua bakal langkung luhur tibatan anu mimiti pikeun ngagunakeun prosesor anu rada gancang. Éta bakal langkung mahal tibatan MacBook Air 13 inci.

kacindekan

Kami nyanghareupan dua laptop anu sami, tapi dina waktos anu sami béda. MacBook mangrupikeun karya agung téknologi, sareng sapertos kitu mayar kanggo nyalira. MacBook Air mangrupikeun modél anu langkung lami, sareng ieu diperhatoskeun pikeun pembaruan di hareup kusabab kamungkinan MacBook bakal ditingkatkeun sahenteuna sakitar versi deui tibatan MacBook Air. Upami anu urang milari téh pagelaran anu langkung saé y palabuhan langkung universal Harga anu langkung mirah sareng henteu mikirkeun pikahareupeun, MacBook Air kedah janten pilihan urang. Upami urang hoyong Mac cahaya panonpoe, desain, ketak ketak sareng komponén Apple pangénggalna, anu ngajamin urang langkung seueur dukungan taun, Macbook mangrupikeun anu dipilari.

Saatos MacBook kami vs. MacBook Air, anu ti dua anu dipikaresep ku anjeun: MacBook atanapi MacBook Air?

MacBook | meuli

Macbook Air | meuli


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Miguel cenahna

    Kuring kedah ngabenerkeun anjeun kana resolusi MacBook: layar rétina na henteu ngagaduhan "kirang langkung résolusi anu sami", ampir dua kali ... sareng éta na nunjukkeun.
    Pamilik MacBook Air 13.3 tells nyarios ka anjeun.
    Sareng dina keyboard, anjeun bakal biasa "kukupu" sareng anjeun henteu hoyong anu sanés, sabab éta mangrupikeun pangalaman-pangalaman anjeun. Seueur jalma mikir sabalikna kusabab henteu biasa kana keyboard anu ampir teu aya ngagulung.
    Hiji salam.

  2.   Miguel cenahna

    Ku jalan kitu, langkung lengkep, sareng gratis, tibatan BetterTouch nyaéta MagicPrefs.

  3.   Balé cenahna

    Resolusi anu sami henteu ngabodor. Upami MacBook Air sami sareng MacBook, kuring mikir yén teu aya anu bakal mésér anu terakhir?