Mineral luar angkasa tina karasa pisan kapanggih

mineral

Nalika aranjeunna nyarios 'Hirup pinuh ku reuwas'sareng waktos ieu urang kedah nyarioskeun perkawis penemuan anu, sahenteuna, teu kaduga sareng héran. Pikeun nempatkeun diri dina kaayaan sakedik sareng janten langkung saé ideu, bejakeun yén ieu bahan luar angkasa anu nembé kapendak, anu nangtung pikeun karasa pisan na, kapendak di Bumi ku kabeneran.

Ngalangkungan sakedik langkung jéntré, sakumaha anu parantos resmi dilaporkeun ku sumber anu sanés, tétéla penemuanna teu kahaja sabab kanyataan yén perusahaan prospék tambang, deui 2015, bari nalungtik éta Walungan Uakit (Rusia) mendakan fragmen mineral anu, kusabab ahli na henteu tiasa nangtoskeun komposisina, dikirim pikeun nganalisis, yakin yén éta tiasa emas.

Aranjeunna ngirimkeun mineral luar bumi dianalisis yakin yén aranjeunna parantos mendakan emas

Sakumaha anjeun tiasa ngabayangkeun kusabab judul tulisan ieu, anu gaduh perusahaan anu mendakan sempalan di walungan kedah nguciwakeun pisan kumargi jauh tina emas. Dina kasus anu sabalikna, urang mendakan ahli géologi sareng ahli dina jinis matéri ieu anu sacara harfiah ngusapan leungeun nalika mastikeun yén naon anu dipibanda sateuacanna sareng anu diajar éta henteu sanés ngan ukur batu anu kagungan meteorit sareng, panginten anu paling pikaresepeun sadayana. anu, komposisina henteu kanyahoan pisan.

Dina titik ieu, urang kedah tumut kana naon anu kami nyebatkeun dina awal tulisan anu sami ieu sareng yén mineral éta kapanggih dina 2015, janten panaliti ti Akademi Élmu Rusia peryogi sababaraha taun pikeun nangtoskeun komposisi anu pasti tina khusus ieu 'sapotong batu'. Tanpa nyangsang deui inpormasi ieu, bejakeun yén sigana 98% mineral ieu diwangun ku camacita, paduan beusi-nikel ngan ukur aya dina meteorit.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, urang nyarioskeun matéri kirang langkung umum tina sadaya meteorit tapi, upami anjeun sadar perséntase na, masih aya 2% tina senyawa anu sami tina sababaraha mineral ogé khas pikeun meteorit. Hal anu paling panasaran nyaéta yén dina jumlah 2% bahan panaliti parantos berhasil mendakan ayana mineral anu lengkep henteu dipikaterang dugi ka ayeuna, mimik anu parantos dibaptis sacara resmi salaku uakita.

meteorit dina basa Rusia

Uakite mangrupikeun mineral anu karasa na skala na sami sareng vanadium nitrat

Hanjakalna, sareng kusabab ukuran mineral anu dipendakan, urang nyarioskeun jumlah Uakite ngan ukur lima mikrométer, nyaéta, sakitar 25 kali langkung alit tibatan sisikian keusik. Kusabab kanyataanna proporsi na leutik, paniliti anu parantos damel sareng mineral luar bumi ieu henteu acan tiasa nangtoskeun sipat fisikna, sanaos aranjeunna terang yén éta hésé pisan, anu nunjukkeun yén éta bisa kabentuk dina handapeun kaayaan ekstrim duanana panas sareng Tekanan.

Saperti dina kertas anu diterbitkeun sacara resmi ku tim peneliti Rusia, tétéla Uakita gaduh komposisi kimia anu sami pisan sareng mononitrat anu disebatkeun sabab ngagaduhan atom nitrogén tunggal dina struktur molekulna. Salaku detil akhir, ngawartosan anjeun yén mononitrat ayeuna sering dianggo salaku kasar kusabab éta sadayana dina skala karasa caket pisan kana inten tanpa ngaleuwihan éta. Dina kasus khusus Uakita karasa na mirip pisan sareng vanadium nitrat sareng hal anu paling caket anu aya di Bumi nyaéta bahan sintétis anu dikenal salaku boron nitrat.

Di momen anu saleresna mah sakedik anu dipikaterang ngeunaan jinis matéri ieu, sanés asal usulna atanapi naon anu urang tiasa laksanakeun, sanaos, sabab kepala panilitian ayeuna parantos yakin, éta bakal neraskeun jalan na ti saprak ayeuna janten aranjeunna ngan ukur tiasa ngartos sakedik perkawis mineral anyar ieu sareng masih seueur kamungkinan bahkan pikeun ngahontal baranahan deui sacara artifisial sapertos kasus-kasus anu sanés kanggo neraskeun studi na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Emilio Crespo cenahna

    Naha éta bakal vibranium?