A meteor pencét Stasion Angkasa Internasional

Stasion Angkasa internasional

Sakumaha anjeun pasti bakal émut, seueur proyek anu ningali cahaya sareng anu sigana ditakdirkeun pikeun dipungkas, atanapi sahenteuna pikeun mundur ka tukang, Stasion Angkasa Internasional. Mungkin diantara anu paling narik ati nyaéta pangwangunan stasiun anyar ku Amérika Serikat sareng sekutuna sanaos, tibatan ditempatkeun di orbit planét Bumi éta sacara harfiah bakal ayana di lingkungan anu bénten pisan sapertos permukaan Bulan.

Samentawis éta, kaleresan aya kakuatan sapertos Pamaréntah Amérika Serikat anu ngumumkeun hal anu saderhana kanyataan yén aranjeunna narik dana pikeun pangropéa stasiun luar angkasa ieu dina jangka pondok atanapi rencana perusahaan swasta anu badé masihan pamakean komérsial. Janten anu leresna, saleresna mah éta langkung rentan tibatan anu tiasa urang pikirkeun kumargi sacara harfiah kakeunaan sagala jinis cuaca anu goréng sareng bahkan ayana runtah luar angkasa sareng kamungkinan meteorit anu mangaruhan ngalawan badan pesawat na

Stasion Angkasa Internasional

A meteor pencét Stasion Angkasa Internasional ngabalukarkeun liang dina pesawat na

Ieu justru mangrupikeun salah sahiji masalah terakhir anu kedah disanghareupan ku astronot anu ayeuna aya di Stasion Angkasa Internasional. Saeutik kirang ti saminggu ka pengker, sakumaha anu parantos dikonfirmasi sacara resmi, pamasanganna ngalaman kacilakaan langkung parah tibatan urang tiasa ngabayangkeun sabab sapotong batu angkasa mangaruhan kana salah sahiji struktur anu nyusunna. Dampak ieu akhirna nyababkeun a liang leutik, hal anu tiasa bahaya pisan kumargi hawa mimiti kabur bari tekanan anu diperyogikeun turun janten anjeun tiasa hirup di jero.

Kusabab kacilakaan anu pikasieuneun ieu, sakali éta dideteksi sacara otomatis sacara otomatis ku sistem, éta mareuman sadaya alarm. Sakali pangeusi Stasion Angkasa Internasional sadar masalahna, aranjeunna gancang bergegas milarian sareng nutupan liang éta, kusabab buru-buru, cara anu pangsaéna pikeun lumangsungna sateuacan kagagalan kritis ieu sacara harfiah nyaéta salah sahiji anggota awak nutupan éta ku ramo na dina raraga kéngingkeun langkung seueur waktos pikeun ngarencanakeun kumaha lumangsungna.

météorit

Liangna parantos katutup hatur nuhun nganggo résin khusus

Tangtosna, jenis ieu leyuran pikeun masalah anu serius sapertos éta, leyuran samentawis henteu cekap. Sanaos kitu, kanyataanna nyaéta berkat ideu ieu ku salah sahiji anggota awakna, aranjeunna, ogé NASA ti kantor pusatna di Bumi, gaduh waktos anu cekap pikeun ngarencanakeun kumaha carana ngalereskeun karusakan.

Sababaraha waktos engké, sakumaha anu parantos dikonfirmasi ku NASA nyalira, diputuskeun yén cara anu pangsaéna pikeun menerkeun cacat ieu nyaéta ngamangpaatkeun kanyataan yén dina pesawat Stasion Angkasa Internasional para astronot ngagaduhan résin anu tiasa dibébaskeun ku jalma éta. anu nutupan liang ku ramo na. Di momen ieu mangrupikeun jalan kaluar anu parantos dipasihkeun pikeun masalah ieu, a leyuran langkung awét sanaos henteu nunjukkeun yén perbaikan anu langkung lengkep sareng sesah kedah dilaksanakeun.

ISS

Ayana puing luar angkasa beuki tumuh, anu ngajantenkeun kacilakaan sapertos kieu beuki sering

Dina titik ieu, ngawartosan anjeun yén henteu aya anu pertama kalina meteorit atanapi sababaraha lebu ruang angkasa parantos pencét dina pesawat di Stasion Angkasa Internasional. Nyatana, urang tiasa nyarios yén éta hal anu leuwih umum tibatan anu urang pikirkeun sanaos, sanaos tabrakanna, perforasi ukuran ieu henteu teras-terasan lumangsung.

Dina kasempetan ieu, anu matak narik ati yén NASA nyalira parantos nerbitkeun a laporan lengkep pisan ngeunaan kacilakaan ieu. Dina waktos anu sasarengan, masalah puing-puing luar angkasa parantos mimiti diungkulan, kumargi, kusabab jumlahna di sakitar Bumi ningkat, jenis tabrakan ieu langkung sering, janten éta mimiti janten imperatif 'beresih'sampah ieu kalolobaanana diwangun ku satelit anu ditilar sareng bahan-bahan sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.