Nalika waktuna parantos sumping, urang masih henteu terang kumaha nabrak Stasion Angkasa Internasional

ISS

Sanaos siga kitu keneh Stasion Angkasa Internasional Anjeunna masih ngagaduhan waktos jasa anu panjang, anu leres nyaéta urang aya dina waktos anu khusus dimana urang kedah ngamimitian ngarencanakeun kumaha urang tiasa ngaleungitkeun éta tanpa ngarugikeun saha waé di sapanjang jalan. Pikeun nempatkeun ieu sakedik langkung sudut pandang, urang kedah ningali kana lebetna kana atmosfir Stasion Angkasa Cina, anu teu aya kendali sareng anu ngajantenkeun seueur jalma dina kamungkinan éta bakal tumiba ka aranjeunna.

Kalayan dina pipikiran ieu, henteu heran yén parantos seueur sora di NASA anu parantos mimiti nyobian ngamimitian paguneman pikeun ngamimitian sababaraha jinis tim anu sacara pasti didamel pikeun ngembangkeun rencana strategis anu tungtungna ngungkabkeun kumaha urang bakal nyingkirkeun Stasion Angkasa Internasional sorangan anu, salaku detilna, hareup Nopémber éta bakal ngahurungkeun 20 taun ti bagian kahiji anu ngawangun éta diawalan kana luar angkasa.

Stasion Angkasa Internasional

NASA mimiti nganggap alternatip anu béda pikeun nyingkirkeun, nalika waktosna, tina Stasion Angkasa Internasional

Sateuacan malah teraskeun, ngawartosan yén sacara harfiah dinten di NASA teu ngagaduhan rencana anu pasti pikeun nyieun Stasion Angkasa Internasional nabrak Bumi kalayan aman. Éta kedah diperhatoskeun yén objék ukuranana sapertos kieu murag ka Bumi sareng dina prosés ieu aranjeunna hancur nalika aranjeunna bersentuhan sareng atmosfir.

Proses ieu ogé ngagaduhan titik négatipna, nyaéta objék anu langkung ageung biasana sumping sadayana nalika ragrag ka Bumi sareng dina hartos ieu Stasion Angkasa Internasional moal aya anu istiméwa. Numutkeun ka a laporan dikaluarkeun ku inspektur umum NASA:

Dina sababaraha waktos NASA kedah ngeureunkeun operasi Stasion Angkasa Internasional sareng turunkeun tina orbit, naha kusabab kaayaan darurat atanapi kusabab kahirupan anu manpaat na parantos réngsé. Nanging, agénsi luar angkasa henteu ngagaduhan kapasitas pikeun mastikeun yén Stasion Angkasa Internasional bakal asup deui ka atmosfir Bumi sareng badarat di lokasi anu ideal di Samudra Pasipik kidul.

Stasion Angkasa internasional

Sababaraha perusahaan swasta ngimpi ngarobah Stasion Angkasa Internasional jadi sajenis hotél méwah

Sapertos anu diarepkeun, seueur rencana anu mimiti ditepikeun. Sababaraha diantarana malah nyarioskeun ngeunaan ngarobah Stasion Angkasa Internasional kana sababaraha jinis tempat wisata atanapi hotél. Ide na nyaéta ngamangpaatkeun éta sareng bahkan sababaraha jenis Kinerja ékonomi ti taun 2025.

Dina pengertian ieu, sanaos ngiringan usul ieu, NASA henteu ragu pikeun mastikeun yén aranjeunna ragu viabilitas hiji proyék tina jenis ieuUtamana upami urang tumut kana degradasi sababaraha bagian na, anu parantos muncul dina waktosna sareng di luhur sadayana kumaha pangropéa anu mahal pisan.

Ideu anjeun, sakumaha anjeun tiasa tingali, nyaéta ngalaksanakeun sababaraha rencana pikeun ngabahas kumaha asupna deui Stasion Angkasa Internasional ka Bumi sareng kumaha, nalika waktuna waktuna, bakal lumangsung pikeun ngahontal nabrakna aman. Rencana éta, sakumaha anu logis, henteu acan réngsé sareng dinten ayeuna ngantosan diparios ku agénsi luar angkasa Rusia kanggo kamungkinan disatujuan.

ISS

NASA teu ngagaduhan rarancang naon waé pikeun dilaksanakeun nalika Stasion Angkasa Internasional runtuh ku cara naon waé

Upami urang ningali tungtung anu tungtungna dimana Stasion Angkasa Internasional tungtungna ancur, numutkeun ka insinyur NASA, prosés ieu bakal langkung rumit tibatan anu tiasa urang bayangkeun, ogé panjang sareng mahal. Pikeun masihan anjeun ideu, sami, numutkeun rencana awal, hargana sakitar dua taun sareng aranjeunna perkirakeun sakitar $ 950 juta, biaya anu bakal diénggalan utamina dina bahan bakar.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta pisan anu matak yén dina rencana ieu sok aya omongan éta, dugi ka saat-saat terakhir, Stasion Angkasa Internasional bakal jalan leres. Dina momen ieu teu aya rencana pikeun ngaleungitkeun éta bisi ngalaman sababaraha kagagalan dina operasi na atanapi katabrak meteorit.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.