Babandingan: Huawei P40 Pro VS Huawei P30 Pro Naha éta patut?

Leres sareng janjian taunan na, perusahaan Asia nembé ngaluncurkeun séri Huawei P40 énggal, di dieu urang parantos ngadamel unboxing sareng kesan munggaran kami ngeunaan Huawei P40 Pro énggal sareng ayeuna urang kedah nyanghareupan éta versi sateuacanna pikeun tingali sabaraha titik patut parobihan. Kami parantos nyandak Huawei P40 Pro anu anyar sareng Huawei P30 Pro anu sateuacana teras teras-teraskeun aranjeunna ningali naha éta leres-leres patut parobihan, Naha anjeun hoyong terang upami Huawei P40 Pro mangrupikeun pilihan anu saé dibandingkeun sareng anu sateuacanna? Entong sono babandingan akhir urang.

Desain: Perbaikan anu diperyogikeun tapi intina

Duanana diwangun dina basa logam anu digosok dibungkus dina gelas duanana di tukangeun sareng di payun, nangingo Huawei parantos némpél leutik kana desain anu ngamungkinkeun yén tanpa kaleungitan hakekat P Series, kami mendakan bédana anu penting sabab tiasa ngabedakeun hiji model anu sejen, kumaha minimalna. Sareng ieu kumaha kadua alatna sami sareng benten pisan dina waktos anu sami, nyatana, Huawei P40 Pro énggal parantos kénging satengah milimeter sareng sapuluh gram dibandingkeun sareng versi sateuacanna:

  • Huawei P40Pro: 158,2 * 72,6 * 8,95mm pikeun 203 gram
  • Huawei P30Pro: 158 * 73,4 * 8,4mm pikeun 192 gram

Ku cara kieu teh bédana utama dina rarancang anu urang mendakan dumasar kana kamekaran leutik panel payun éta ogé nampi kurva dina bagian luhur sareng handap, henteu ngan ukur dina sisina sapertos sateuacan; Serelek tipe "kiyeu" kajantenan dituturkeun ku kaméra ganda (poto + IR) dina belah kénca luhur layar; Modul tukang, sanaos ngagaduhan tujuan anu sami, ayeuna langkung nonjol sareng langkung ageung; Sareng pamustunganana, urang ngantep ujung datar pikeun nyanghareupan pigura anu lengkep melengkung dina sadaya sisina.

Ciri téknis

Dina ieu urang tiasa nyebatkeun yén P30 Pro sareng P40 Pro pisan mirip, éta sababna kadua alat éta masang prosésor perusahaan Cina nyalira, 990 kabuktosan épéktip sareng éfisién. Pikeun bagianna, kadua alat ogé ngagaduhan 8GB RAM sareng hapus centang anu munggaran aya dina 256 GB panyimpenan dasar pikeun Huawei P40 Pro, Sedengkeun dina waktos éta P30 Pro dimimitian ti 128GB, enya, kadua alatna gaduh mémori dilegakeun Ngaliwatan kartu proprietari Huawei, kami bakal netepkeun wates dina hal ieu.

Éta sababna dina kadua alat, sapertos anjeun tiasa tingali dina pidéo, kami parantos mendakan performa anu sami. Ieu kiridit anu saé pikeun P30 Pro, anu parantos mangrupikeun alat sateuacanna dina waktosna. Panasaran di sisi anu sanés sanaos ngajalankeun résolusi anu langkung luhur sareng tingkat panyegaran layar anu langkung luhur, P40 Pro masih ngalaksanakeun tugas rada gancang (conto dina pidéo) tibatan Huawei P30 Pro, janten parangkat lunak sareng sababaraha perbaikan téknis kedah aya di jero. Nanging, kadua alat gaduh seueur kakuatan.

Kaméra: Titik ageung parantos aya bagianana

Sakumaha kajantenan dina jamanna sareng Huawei P30 Pro, P40 Pro énggal ieu hoyong nyiapkeun yayasan dina fotografi telepon sélulér, béntenna tiasa ditingali dina unggal jalan, sareng éta sataun janten jauh dina épolusi fotografik, sareng kumaha éta kajadian Dina waktos éta, Huawei P40 Pro ieu mangrupikeun pamimpin dina bagian ieu. Tangtosna, duanana ngagaduhan opat sénsor sareng idéntitas anu sami tapi kualitas anu béda.

  • Huawei P40Pro: 50MP Standar - 40MP Ultra Wide Angle - 8MP 5x Telephoto - OIS + AIS + ToF Sensor
  • Huawei P30Pro: 40MP Standar - 20MP Sudut Lebar Ultra - 8MP 5x Lénsa Telephoto - OIS + ToF Sensor

Pikeun bagianna, kadua alat eta gaduh kaméra selfie 32MP, sanaos sudut anu ditawarkeun ku kaméra payuneun Huawei P40 Pro rada lega. Sanaos kitu, kami mendakan langkung seueur definisi dina sadaya poto Huawei P40 Pro, dimana kakuatanna sakedik disaruakeun dina lénsa telephoto hebat tina kadua alatna, sanaos kami ngahontal paningkatan anu langkung seueur dina versi hibrid tina P40 Pro. Di dieu di handap babandingan, poto ieu anu nuturkeun parantos dicandak nganggo Huawei P30 Pro:

Dina kadua alat, sapertos anu anjeun tingali dina galéri, kami gaduh pagelaran anu spektakuler, Nanging, Huawei P40 Pro maénkeun "liga anu sanés" anu aya kaitanana sareng sadaya alat dina pasaran. Sedengkeun pikeun rékamanana, anjeun tiasa ningali paningkatan dina stabilisasi sareng nembak dina tés pidéo kami di luhur.

Bagéan multimédia sareng konéktipitas

Layar mangrupikeun hal anu sanés pikeun nangtoskeun, OLED tina Huawei P40 Pro henteu ngan ukur ageung sakedik, tapi parantos nampi gelar ieu ti resolusi sareng saterasna, urang mendakan a Laju nyegerkeun 90Hz anu, tanpa janten salah sahiji anu paling luhur di pasar, nawiskeun kinerja anu langkung saé tibatan P30 Pro. Dina hal sora, duanana ku stereo dimana aya spéker luhur anu disumputkeun di tukangeun layar, P40 Pro parantos ngagaduhan kakuatan sareng kajelasan. .

  • Huawei P40Pro: OLED 6,58 - résolusi QHD + dina 90Hz
  • Huawei P30Pro: OLED 6,47 - resolusi FHD + dina 60Hz

Dina hal konéktipitas, bédana ageung sanés. Chip komunikasi énggal dipasang Huawei P40 Pro henteu ngan ukur nyandak konéktipitas 5G mutlak, tapi dibarengan ku versi WiFi 6 anu anyar Éta nawiskeun pagelaran anu tilu kali langkung stabil sareng gancang sapertos lanceukna P30 Pro, sapertos anu anjeun tingali dina video ngabandingkeun.

Otonomi, dimana Huawei ogé bersinar

Dina waktos éta, Huawei P30 Pro mangrupikeun salah sahiji alat anu sanggup nawiskeun performa anu pangsaéna dina kisaran kelas luhur dina hal otonomi. Nanging, Huawei P40 Pro ieu ngawariskeun sadaya ciri anu sateuacanna: 4.200 mah kalayan pangecas gancang 40W kalebet dina produk, ogé ngecas nirkabel gancang sareng malik. Ieu kedah nunjukkeun yén P40 Pro bakal nawiskeun langkung otonomi, urang gaduh 5G, WiFi anu langkung saé, langkung résolusi, langkung nyegerkeun ... naha henteu?

Nya, dina tés akhir urang aranjeunna ngagaduhan performa anu sami pisan, Huawei P30 Pro ngagaduhan rata-rata 35 menit langkung layar tibatan P40 Pro, Anu sigana sakedik pikeun urang ngémutan detil anu kasebat, janten Huawei P40 Pro tetep netepkeun patokan dina hal otonomi.

Titik anu nangtoskeun di dieu nyaéta parangkat lunak, Kami émut yén Huawei P30 Pro mangrupikeun salah sahiji alat pamungkas anu masih gaduh Google Services, sanés P40 Pro anu ngagaduhan Huawei Services, hal anu anjeun kedah perhatoskeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.