Ngagunakeun WiFi mangrupikeun cara paling saderhana pikeun ngadeteksi senjata sareng bom anu disumputkeun

Wifi

Dina taun-taun ayeuna parantos jelas yén kaamanan anu panginten anu urang kagungan di daérah-daérah anu béda sareng sibuk di kota urang jauh langkung handap tibatan anu urang pikir. Kusabab ieu, seueur ekstrimis, sakumaha anu urang terang, parantos hasil ngamangpaatkeun pikeun nyababkeun tatangga. Dina titik ieu kuring pikir henteu perlu pikeun nginget serangan sapertos anu kajantenan di Perancis atanapi Barcelona.

Kusabab ieu, henteu heran yén seueur pamimpin parantos ngusahakeun ningkatkeun kaamanan saloba mungkin di daérah amanatna sareng, sakumaha anu parantos dibuktoskeun rada lami, panginten senjata pangsaéna ngalawan serangan jenis ieu nyegah aranjeunna mimiti nalika aranjeunna masih direncanakeun.

WiFi tiasa janten senjata anu penting dina ngadeteksi poténsi alat peledak

Sakumaha anjeun terang, dinten ayeuna sagala jinis bandara, stasiun sadaya jinis, palabuhan sareng anu sanésna cenderung gaduh panjagaan anu cukup kuat ku kakuatan pulisi, hal anu tiasa nyegah sareng tiasa ngahambat serangan naon waé salami téknologi anu digunakeun tiasa ngadeteksi sababaraha jenis tina anomali. Ayeuna sigana mah sadayana ieu tiasa disederhanakeun ku cara anu henteu pernah katingali sateuacan berkat WiFi.

Di sadaya stasiun utama, henteu paduli sarana transportasi anu dianggo, éta biasana ngagaduhan jaringan WiFi. Hatur nuhun ka kelompok panaliti ti Universitas Rutgers (New Burnswick) parantos kauninga yén ieu panginten téknologi pangbasajanna pikeun dideteksi ku cara anu murah sareng saderhana ayana senjata, bom atanapi jinis kimia bahan peledak anu aya dina kantong.

Sistem WiFi ieu sanggup ngadeteksi objék bahaya 99% waktos

Tétéla sareng numutkeun panilitian anu parantos dipedalkeun ku grup ieu, sigana sadaya bahan ieu, atanapi sahanteuna kalolobaanana, biasana ngandung logam atanapi cairan sareng bahan ieu ngaganggu sinyal WiFi ku cara anu khusus pisan, hal anu tiasa janten dideteksi kumargi wadahna dianggo pikeun ngangkut senjata jenis ieu ku jalma, boh koper, bungkus ... biasana didamel tina bahan anu gampang ditransferkeun ku sinyal WiFi.

Pikeun ngabuktikeun tiori na, pamekar proyék ieu mutuskeun langsung ngawangun sistem deteksi senjata anu ngagunakeun téknologi WiFi pikeun jalan. Ideu éta saderhana nganalisis naon anu lumangsung kana sinyal anu dikaluarkeun ku alat nalika sapatemon obyék atanapi bahan anu caket. Hasilna nyaéta sistem ieu tiasa ngabédakeun objék anu bahaya ti 99% waktos henteu bahaya..

Ngalangkungan sakedik langkung jéntré, sakumaha anu parantos ditangtukeun ku salah saurang panaliti, dinten ieu alat dasar anu parantos dikembangkeun henteu ngan ukur pikeun ngaidentipikasi objék bahaya kalayan akurasi 99%, tapi ogé tiasa ngaidentipikasi dina 90% bahan picilakaeun, ngaidéntifikasi kalayan 98% presisi jalma anu logam sareng 95% tina kali éta cair.

Palaksanaanna tiasa épéktip pisan, khususna di rohangan umum anu lega

Ayeuna seuseueurna bandara nganggo X-ray atanapi téknologi CT pikeun mastikeun upami bagasi pikeun individu tangtu ngandung sababaraha jinis barang anu curiga. Anu ngarugikeun jinis gadget ieu nyaéta mahal pisan sareng sesah dianggo di daérah umum anu ageung pisan. Numutkeun Jennifer Chen, ko-panulis ulikan ieu:

Di daérah umum anu ageung, sesah pikeun ngawangun prasarana inspeksi anu mahal sapertos anu aya di bandara ayeuna. Buruh salawasna diperyogikeun pikeun mariksa kantong, sareng kami hoyong ngembangkeun padika pelengkap pikeun nyobaan ngirangan tanaga gawé.

Kanggo ayeuna, sakumaha anu parantos dikoméntaran sacara resmi, ideu tim anu damel dina proyék ieu nyaéta ningkatkeun akurasi sistem deteksi senjata WiFi anjeun janten anjeun langkung tiasa mendakan bentuk obyék sareng ngarobihna kanggo ngira volume cairan anu aya dina kantong.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)