Alat anu pangsaéna pikeun ngarobah TV anjeun kana Smart TV

Ngarobih TV kana Smart TV

Téknologi parantos maju pisan dina sababaraha taun terakhir, sareng upami henteu nyaritakeun sadayana urang anu lahir antara taun 70an sareng 80an. Ayeuna seuseueurna, upami henteu sadaya tivi anu dijualna calakan, sareng aya dina nami Smart TV. Nuturkeun sababaraha léngkah saderhana anu urang tiasa ngarobah tipi urang janten Smart TV.

Jinis televisi nawiskeun kami inpormasi instan ngeunaan program anu ayeuna disiarkeun dina tipi, anu nyegah urang kedah nganggo telétxt anu terkenal sareng kuno atanapi nganggo aplikasi pikeun telepon sélulér atanapi tablet. Éta ogé masihan kami aksés kana eusi sajajalan tanpa kedah ngalih ti sofa, sapertos Netflix, HBO sareng pidéo sanés layanan paménta.

Tapi ogé, gumantung kana modél Smart TV, urang ogé tiasa nunjukkeun eusi telepon pinter atanapi tablet urang langsung dina tipi, cocog pikeun nalika urang hoyong maénkeun pidéo anu parantos disimpen dina alat kami, nunjukkeun poto-poto tina perjalanan terakhir, internetan dina Internét sareng maénkeun eusi ...

Tapi henteu sadayana daék ngomean tipi na pikeun anu anyar, kusabab anu ayeuna dipiboga ku aranjeunna tiasa dianggo kalayan sampurna sareng ayeuna henteu nunjukkeun tanda-tanda kacapean. Dina tulisan ieu kami bakal nunjukkeun anjeun pilihan anu béda pikeun ngarobah TV lami urang kana TV pinter anu ngamungkinkeun urang pikeun ngaraosan kaunggulan anu ditawarkeun ku jenis tipi ieu.

Sarat penting: Sambungan HDMI

Kabel HDMI ngamungkinkeun urang ngirimkeun duanana gambar sareng soantenna babarengan dina hiji kabelMaka, éta parantos janten sambungan anu paling sering dianggo dina tipi modéren, ningalkeun kabel RCA sareng scart / scart, anu henteu ngan ukur nyéépkeun seueur rohangan, tapi ogé ngawatesan kualitas gambar sareng sora na.

Pikeun ngarobih TV lami anjeun kana TV anu pinter, anjeun peryogi adaptor anu ngarobah sinyal ngalangkungan RCA atanapi scart kana HDMI. Di Amazon urang tiasa mendakan sajumlah ageung alat tina jenis ieu. Ieu mangrupikeun tautan pikeun anu nawiskeun kami rasio kualitas / harga anu pangsaéna.

Kaunggulan tina TV Smart

Samsung SmartTV

Tapi jenis tipi ieu henteu ngan ukur ngamungkinkeun urang ngaksés sajumlah ageung eusi dina bentuk pilem sareng serial, tapi ogé nawarkeun kami aksés ka YouTube dimana urang tiasa mendakan sajumlah ageung pidéo dina topik naon waé. Éta ogé nawiskeun jasa inpormasi cuaca, aksés kana peta Google, saluran kartun pikeun leuleutik, saluran masak, berita langsung ...

Salaku tambahan, gumantung kana jinis tipi, urang ogé tiasa ngagunakeunana pikeun nelepon video liwat Skype, jelas dina modél anu ngahijikeun kaméra, idéal pikeun nelepon pidéo grup ka anggota kulawarga anu sanés. Urang ogé tiasa nganggo éta pikeun ngadangukeun katalog Spotify anu éksténsif, pilihan anu saé upami urang gaduh televisi urang nyambung ka stereo.

Pilihan naon anu aya di pasar?

Di pasar urang tiasa mendakan sajumlah ageung pilihan anu ngamungkinkeun anjeun ngarobah tipi lami kami kana tipi pinter. Dina ékosistem ieu, tUrang ogé tiasa mendakan perjuangan anu has di Google sareng Apple, kumargi gumantung kana ékosistem anu anjeun biasa, sigana anjeun kedah nganggo hiji atanapi anu sanés.

Apple TV

Apple TV

Upami anjeun nganggo Mac, iPhone, iPad atanapi alat Apple anu sanés, pilihan anu pangsaéna pikeun anjeun tiasa mendakan di pasar nyaéta Apple TV, kumargi éta ngamungkinkeun urang henteu ngan ukur ngirim eusi alat Mac atanapi iOS kami ka TV. , tapi ogé saterasna, integrasi dina ékosistem lengkep. Ogé kalayan diluncurkeun generasi kaopat Apple TV, Apple nambihan toko aplikasi na nyalira, sahingga urang tiasa pamakean Apple TV siga anu pusat kaulinan.

Hatur nuhun kana seueur aplikasi anu sayogi di toko Apple TV sorangan, urang tiasa nganggo aplikasi sapertos Plex, VLC atanapi Infuse ka maénkeun pilem atanapi séri anu parantos kami simpen dina komputer urangBoh Mac atanapi PC. Éta ogé ngamungkinkeun kami pikeun ngaksés sadaya eusi anu aya dina iTunes, tiasa nyéwa atanapi mésér pilem anu ditawarkeun ku Apple ngalangkungan jasa ieu.

Netflix, HBO, YouTube sareng sanésna ogé sayogi pikeun Apple TV ogé aplikasi sanés jinis ieu pikeun tiasa meakeun sagala jinis kontén tanpa ngantepkeun bumi urang, iraha sareng dimana urang hoyong. Sésa tina pilihan anu kami nunjukkeun ka anjeun dina tulisan ieu teu akur pisan sareng ékosistem Apple, sanaos ku masang aplikasi ganjil urang tiasa ngajantenkeun integrasi langkung atanapi kirang tiasa ditanggung.

Mésér Apple TV

Chromecast 2 sareng Chromecast Ultra

chrome matak 2

Google ogé ngiringan tren alat ieu sapertos ayeuna, upami urang ngabandingkeun sareng Apple TV, alat anu pencét pasar dina generasi kahijina di 2007. Chromecast mangrupikeun alat anu didamel ku Google anu kami ngamungkinkeun anjeun maénkeun eusi via streaming ti smartphone anjeun dina televisi. Éta cocog sareng ékosistem ios, Android, Windows sareng macOS nganggo browser Chrome. Eusi anu tiasa dikirim ka Chromecast Éta dugi ka aplikasi anu didukung sareng browser Chrome.

The Chromecast Harga na 39 euro, peryogi catu daya microUSB sareng gampang pisan ngonpigurasikeun. Upami urang milih modél 4k, Ultra, harga na némbak dugi ka 79 euro.

Mésér Chromecast 2 / Mésér Chromecast Ultra

Kotak TV Xiaomi Mi

Kotak TV Xiaomi Mi

Firma Tiongkok ogé hoyong nginpokeun pinuh eusi multimedia anu tiasa urang anggo ngalangkungan tivi urang sareng nawiskeun kami Xiaomi Mi TV Box, alat. dikelola ku Android TV 6,0, sistem operasi anu sami sareng seueur Smart TV ayeuna anu nawiskeun kami. Di jero urang mendakan 2 GB RAM, 8 GB mémori internal, port USB pikeun nyambungkeun hard drive atanapi USB stick. Alat ieu sanggup maénkeun eusi dina 4k dina 60 fps tanpa aya masalah.

Buleud set-top sanés

Di pasar urang tiasa mendakan sajumlah ageung alat anu ngamungkinkeun urang pikeun ngaksés Internét, alat anu dikelola ku versi Android anu diadaptasi kana interface televisi, sabab Nexus Player nawiskeun kami, nyimpen jarakna. Alat tina jenis ieu sayogi dina sadaya harga sareng spésifikasi, tapi anjeun kedah émut yén éta playback langkung kuat, éta bakal langkung lancar ogé langkung gancang, utamina nalika urang hoyong maénkeun file dina format mkv contona.
Sedengkeun pikeun aplikasi anu tiasa urang pasang, ngémutan yén éta téh Android, gaduh aksés langsung ka Google Play StoreMaka, urang tiasa masang aplikasi Netflix, YouTube, Plex, VLC, Spotify ogé aplikasi anu béda anu ditawarkeun ku operator pikeun ngonsumsi eusi tina smartphone atanapi tablet.

Iteuk HDMI

Iteuk HDMI

Sanaos leres yén Chromecast Google masih tetep, kuring parantos mutuskeun pikeun misahkeunana tina klasifikasi ieu sabab éta mangrupikeun salah sahiji alat anu nawiskeun harga kualitas pangsaéna di pasar, salian ti éta dikandung dina salah sahiji anu pang populerna . Tapi sanés ngan ukur ngan ukur aya. Di pasar urang tiasa mendakan sajumlah ageung alat tina mérek jinis ieu pisan tapi kuring ngan ukur bade museurkeun kana nunjukkeun anjeun pilihan anu nawiskeun kami nilai paling saé pikeun artos.

Intel ngitung Cipayung

Hatur nuhun kana komputer ieu diintegrasikeun kana port HDMI, urang tiasa nganggo Windows 10 dina TV urang, saolah-olah urang nyambungkeun PC kana komputer éta. Di jero urang mendakan prosesor Intel Atom sareng 2 GB RAM sareng 32 GB panyimpenan. Ngahijikeun maca kartu mémori, 2 port USB sareng aplikasi na dilakukeun ngalangkungan port microUSB. Jelas éta ogé ngagaduhan sambungan Wi-Fi pikeun tiasa nyambung kana Internét sareng ngaksés kontén anu urang peryogikeun sepanjang waktos.

meuli Intel ® Compute Stick - Komputer Desktop

asus chrome bit

Perusahaan Taiwanese ogé nawiskeun kami di pasar komputer mini anu nyambungkeun kana port HDMI kami. Éta ngagaduhan dua vérsi, hiji sareng Windows 10 sareng anu sanésna nganggo ChromeOS. Fiturna mirip pisan sareng anu aya dina Intel Compute Stick, kalayan a Prosesor atom, 2 GB RAM, Konéktipitas Wifi, 2 port USB, card reader sareng panyimpenan internal 32 GB.

meuli ASUS Chromebit-B014C sareng ChromeOS

meuli ASUS TS10-B003D sareng Windows 10

EzCast M2

Ieu mangrupikeun salah sahiji iteuk anu paling murah anu tiasa urang mendakan di pasar sareng anu nawiskeun kami kasaluyuan anu langkung ageung sareng kaseueuran ékosistem, kusabab éta cocog sareng protokol Miracast, AirPlay sareng DLNA ogé sareng Windows, Linux, iOS sareng Android.

meuli Teu aya produk anu kapendak.

Sambungkeun konsol

Kanggo sababaraha waktos, konsol janten sanés ukur alat pikeun maénkeun kaulinan, tapi ogé nawiskeun kami konektipitas internét pikeun lalajo pidéo YouTube, nikmati Netflix, ningali eusi anu disimpen dina PC atanapi Mac kami nganggo Plex ...

Playstation 4

Sony PlayStation mangrupikeun pusat multimedia anu lengkep anu tiasa urang mendakan di pasar. Henteu ngan ukur nawiskeun kami konéktipitas anu sami sareng Smart TV, tapi ogé éta ogé pamuter Blu-Ray, ngagaduhan aplikasi Netflix pikeun nyéépkeun eusi tina platform na, Spotify, Plex, YouTube sahingga saratus aplikasi anu kapaké pisan.

Xbox One

Beda utama anu urang mendakan sareng PlayStation nyaéta Xbox One henteu nawiskeun kami pamaén Blu-Ray, anu nempatkeunana dina kaayaan anu langkung handap dina hal ieu, sabab éta ogé ngamungkinkeun kami pikeun nikmati Netflix, Plex, Spotify, Twitch, Skype … Hatur nuhun kana Windows 10 urang tiasa tambahkeun sajumlah ageung aplikasi universal ayeuna aya di Windows Store.

Pamuter Blu-ray

Pamaén Blu-ray

Pamaén Blu-Ray paling modéren, gumantung kana pabrikna, nawiskeun kami sacara praktis solusi konéktipitas anu sami anu ayeuna urang tiasa mendakan dina konsol langkung modéren anu kuring parantos koméntar di luhur, kecuali kamungkinan pikeun mikaresep gim. Jinis pamuter ieu nawiskeun kami seueur rupa aplikasi anu tiasa kami aksés kana YouTube, Netflix, Spotify ...

Sambungkeun komputer

Sambungkeun komputer kana TV

Salah sahiji solusi anu paling murah Anu tiasa urang mendakan di pasar nyaéta kamungkinan nyambungkeun komputer atanapi laptop kana tipi urang. Gumantung kana umur na, sigana urang henteu kedah mésér adaptor HDMI pikeun tipi, sabab ku port VGA sareng kaluaran audio komputer urang tiasa nyambungkeun sareng kabel kana tipi tanpa HDMI.

PC atanapi Mac

Kanggo sababaraha waktos ayeuna, urang tiasa mendakan di pasar sajumlah ageung komputer dasar, komputer leutik anu ngamungkinkeun urang nyambung langsung ka port HDMI tipi urang sareng ngalangkungan urang tiasa ngaksés kontén Internét saolah-olah urang ngalakukeun éta langsung tina komputer urang, keyboard sareng mouse.

buah prambus Pi

TV Pintar henteu lain ngan ukur tv sareng aksés kana kontén anu aya diluarna, boh dina Internét atanapi dina komputer atanapi dina USB stick atanapi kartu mémori. Raspberry Pi nawiskeun kami solusi anu ekonomis pisan pikeun jenis kasus ieu, kumargi ku nambihan modul Wifi urang tiasa ngaksés kontén naon waé anu aya di jero jaringan sareng luarna.

Mobile cocog MHL

Sambungkeun telepon pinter kana TV nganggo kabel MHL

Upami urang ngagaduhan telepon pinter anu cocog sareng OTG dina laci, urang tiasa anggo salaku pusat média nyambungkeun langsung ka port HDMI tipi urang sareng ningalikeun sadaya eusi layar dina tipi.

conclusions

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun anjeun sadaya pilihan anu béda-béda anu urang tiasa mendakan di pasar pikeun ngarobih tivi lami kami, sanaos éta tabung, janten TV pinter. Ayeuna éta sadayana gumantung kana anggaran anu anjeun badé méakkeun. Cara anu paling ekonomis nyaéta ku nyambungkeun komputer anu lami kana tipi, tapi fungsina anu sayogi bakal diwatesan ku alat-alatna.

Upami urang leres-leres hoyong kasaluyuan sareng serbaguna, pilihan anu pangsaéna nyaéta kotak set-top anu dikelola ku Android atanapi HDMI Stick anu dikokolakeun ku Windows 10, sabab éta henteu ngamungkinkeun anjeun gancang-gancang ngangkutna ka mana waé sareng ogé ngamangpaatkeun éta seolah-olah éta komputer, sahenteuna dina bisi iteuk ku Windows 10.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)